1 € 1 USD 4,3575joi 20 ian 2022
Versiune
Mobile
Va fi retras
erdeke [utilizator], Joi, 20 iunie 2019, 9:12
+3/3
furia oranjutanului incult nu il va rata.
"Factorul uman" agraveaza, nu declanseaza
animatron [utilizator], Joi, 20 iunie 2019, 9:35
-4/6
E agasanta permanenta tentativa de recuperare ideologica a unei probleme reale, aceea a influentei umane in schimbarile climatice.

Exista un ciclu natural de racire-incalzire a planetei noastre, de circa 100-120.000 de ani, fara nici o legatura cu prezenta umana pe planeta.
E legat de evolutia Pamantului in jurul Soarelui, de activitatea ciclica solara, de acumulari de CO2 in oceane si permafrost, etc.

Ceea ce a facut Omul, datorita dezvoltarii tehnologice a societatilor umane in ultimii 12.000 ani, este sa participe in foarte mica masura la o agravare a etapei de incalzire.

Nu umanitatea a declansat "incalzirea globala", nu "consumerismul" sau "capitalismul" sunt principalii factori declansatori ai fenomenului (unul natural).

Dna Craft are dreptate, comportamentul uman doar "a contribuit" si in ambele "tabere" exista argumente stiintifice serioase.

Din pacate, extremistii stangisti anticapitalisti si diversi exaltati ecologisti au preluat din mers problema pentru a o transforma propagandistic intr-o arma politica contra societatii occidentale.

Au obtinut un rezultat contrar, o mare parte a populatiei occidentale a devenit "climato-sceptica" iar unele state foarte mari nu vor sa mai faca o politica activa coordonata in acest domeniu considerand ca e vorba de o "capcana" pt a le sabota dezvoltarea.

Militantismul acesta produce pagube pe termen lung la nivel de mentalitate colectiva, tema e decredibilizata printr-o propaganda care exagereaza orice studiu.
Cum le zici tu de bine.
prec [utilizator], Joi, 20 iunie 2019, 10:06
-3/3
Cu fiecare postare de-a ta crește nivelul intelectual al cititorilor acestui site de propagandă.
Sunteti intr-o grava eroare
bestol [utilizator], Joi, 20 iunie 2019, 10:08
+3/5
Credeti ca ati descoperit apa calda (ciclurile solare, circuitul CO2, factorii naturali). Cat de naiv puteti fi incat sa considerati ca d-voastra,un nespecialist, s-a gandit la acesti factori, iar expertii care si-au dedicat viata studierii acestor fenomene sunt total ignoranti de existenta acestora?

Sa spuneti ca factorul uman nu a declansat acest fenomen implica ca sustinatorii ar presupune asa ceva, ceea ce in mod evident este fals. Factorul uman a agravat si accelerat fenomenul de incalzire globala. Fara factorul uman incalzirea s-ar fi produs daorita conditiilor naturale, insa intr-un ritm mult mai lent.

La fel de fals este sa afirmati ca exista 2 tabere care se bazeaza pe argumente serioase. De fapt exista o singura tabara, aceea a oamenilor de stiinta, este un consens, cei care se opun sunt fie lobbysti platiti de industria producatoare de CO2, fie naivi care se bazeaza pe studii eronate. Nu exsta 2 tabere la fel cum si in cazul vaccinarii nu exista 2 tabere.

Problema este ridicata de oamenii de stiinta si luata in considerare de politicienii responsabili, sa afirmati ca chestiunea este apanajul unor militanti anti-capitalisti inseamna sa falsificati realitatea. De aici si pana etichetarea fenomenului drept o farsa a Chinei nu mai e decat un pas.
comenteaza