Acum coboară din cursa de linie de Paris Însuși Radu Mazăre. Jurnalist, patron, primar de Constanța, Hitler, sultan, pleiboi, împărat, rege, Dumnezeu. În anii 90 era tânār, mișto, cu vorba la el. Īnsetat de libertate. Doar că libertatea aia el a descifrat-o prin a alege să uite cine dracului e pe pământ: om. A uitat de sine. Să fi fost drog? S-ar fi trezit la dezintoxicare. Cred că a fost mai mult de atât. Opinie Perspektiva2.0

Corina Martin si Radu Mazare,, la umbra Rusiei in MamaiaFoto: Info-Sud-Est.ro

N-aș fi avut chef să scriu despre Radu Mazăre, dacă Radu n-ar fi leat cu mine. Om din Piața Universității, jurnalist. Un revoltat. Chiar și om politic era tare -n clonț. Ziceai: bă ce le trage! Și ziceai: înseamnă că omul e bazat, face treabă. O tâmpenie, o iluzie. Omul avea piele de lup, de marinar cu tupeu.

Cu același papagal ca și Băsescu. Le zicea pe față, avea vorba mai colorată decât ceilalți constipați politici, dar nimic mai mult.

În spatele clonților de cocoș Mazăre construia o sărăcie de imperiu. Nu știa de fapt decât să spoiască gardul și-n spatele lui să tragă în venă ”drogul” Puterii. Cu vorba asta ca o lavabilă a câștigat Constanța. Apoi a uitat cine e. Și a decolat rău de tot.

Aici model poate fi Adrian Năstase cel cu pitici de gradina cumparati din China. Pe Mazare l-am văzut purtând costume de clovn, de împărat, de hitlerist, de sultan.

El nu purta doar o haină. El chiar credea că este Împărat. Când ajungi de-a dreapta lui dumnezeu ce să mai vrei? Nu mai stii pe ce lume furi. De ești în Constanța sau Madagascar. Că ești la Monaco, sau în Bahamas. Ești ca un balon, nu mai ai inerție, greutate. Mazăre este exemplu pentru tot omul cu bani mulți care uită de omenia lui. Sincer, nu-mi pasă cât a păcătuit.

Văd o Constanță șmecheră-un centru vechi ca un boșorog cu ghiul pe deșt, dar carii în gură. Văd o Mamaie gargară căreia derbedeii îi trag flegme si dopuri de Mumm în freză. Asta s-a ales de Mazăre, de libertatea lui, de tinerețea lui.

Mazăre este azi la Pușcărie. Se crede nevinovat, ca dumnezeul cu care s-a anturat. In noaptea asta Mazăre inca nu știe cat de jos a cazut. Ca asa e omul. Inca mai spera.

PS Acest articol nu sustine ca Mazare este nebun/drogat. Vorbeste doar de spirala Puterii.