1 € 1 USD 4,1145luni 26 oct 2020
Versiune
Mobile
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Joi, 16 mai 2019, 10:39
+6/10
wow
liviu_ [utilizator], Joi, 16 mai 2019, 11:07
-3/13
1 - nustiu unde dracu muncesc astia dar eu nu am intalnit niciodata hartuire sexuala la munca (da "mama ce craci are aia" -> dar asta e hartuire sexuala?!)
2 - ce este hartuirea sexuala? unde incepe si unde se opreste?! daca invit o colega in oras e hartuire?! Conform unora daca te uiti insistent la cineva e hartuire sexuala...
3 - se aplica si la femei care hartuiesc barbati?! ca altfel ar fi cam discriminatorie legea!
4 - ce inseamna "masuri anti-hartuire" ?! ochelari de cal?!
5 - angajatorul stabileste daca unul a hartuit sexual?! deci angajatorul devine judecator?! Ghici cum o sa se dea afara un angajat, mai nou?!
6 - "informare permanenta" - ce kkt inseamna asta?! imi repeta cinevain ureche in fiecare minut care sunt la munca?!
7 - nu vad decat actiuni de "incurajare" a reclamarii, dar nimic de sanctioune a celor ce abuzeaza... ghici ce osa se intample?!

nu sunt impotriva ideeii in sine, dar mi se pare a ora actuala mai mult o vanatoare de vrajitoare decat ceva concret si sanatos de a stopa o agresivitate sexuala...
plus alte tone de hartii pe care va trebui sa le semnezi...
mda...
liviu_ [utilizator], Joi, 16 mai 2019, 11:11
-2/12
evident cursuri acreditate si pe o gramada de bani (ca-s obligatorii)
ce kkt inseamna cursurile alea nici nu stiu...

nu cred ca sunt oameni care nu stiu ca sa puipai o femeie fara voia ei e naspa... cursuri inutile si facute, probabil cu dedicatie!

o lege mai drastica pentru harttuire (si nu numai) e ok, dar nu insistat cu locu de munca...
practic legile astea pornesc de la premiza: "toti barbatii sunt niste violatori nenorociti care nu se pot abtine cand vad glezna unei femei si trebuie educati" WTF?! eu ma simt jignit de o asemenea lege! Da, mai admir si eu o gagica "buna" dar ATAT... nu fluier, nu agat, etc....
Lucrurile s-ar putea incurca urit de tot
Intermezzo [utilizator], Joi, 16 mai 2019, 11:54
-1/9
Daca si hartuitul, si hartuitorul sunt de acelasi sex? Asa cum se petrece uneori prin puscarii. Sau acolo directiva asta nu trebuie aplicata?
re:liviu
si_eu [utilizator], Joi, 16 mai 2019, 13:29
+7/7
Cand te intreaba seful deschis:" Dar mie ce-mi iese?", ce ziceti: e hartuire sau solicitare de mita?
Masurile propuse sunt ...ca sa fie (ca totul in tara asta), dar asta nu inseamna ca fenomenul nu exista. Cei ajunsi in functii inalte, femei sau barbati de-o potrivia, cam au impresia ca li se cuvine si de la mentalitatea asta se poate ajunge la diverse chestii destul de nasoale...
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Joi, 16 mai 2019, 14:54
+1/7
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Joi, 16 mai 2019, 14:55
+3/3
dar ce ne facem
clam [utilizator], Joi, 16 mai 2019, 15:05
+7/7
cu hartuirea non-sexuala... ca in romania e mult mai raspandita. sunt o multime de angajati umiliti, injurati de patroni, ale caror drepturi sunt zilnic incalcate, care sunt platiti la negru... in privinta abuzurilor de tot felul la care e supus angajatul roman ce se face? inteleg, hartuirea sexuala e super naspa, dar a devenit un fenomen mult mai rar, atat la noi, cat si la nivel international. in schimb, angajatul roman este frecvent supus abuzurilor de alte feluri, iar uneori ajungi concediat tot tu, si cu traume psihice. am avut un patron care isi injura toti angajatii, toata lumea tremura de frica... pe langa asta si intarzia cu salariile. cand m-am interesat - in cazul in care imi dau demisia din pricina intarzierilor salariale, voi beneficia de somaj, stiti ce raspuns am primit? nuu, doar daca va da dumnealui afara, cu reducere de personal. altfel trebuie sa ramaneti la locul de munca si sa il dati in judecata. tare, nu? dar despre asta nu discutam, ca nu e asa o chestie cool-occidentala, e mai "tradittionala". ar trebui cineva cu intitiativa sa faca un me too pentru persoanele abuzate de angajatori, cred ca ar fi de senzatie.
Nu-i usor
Alexa.99. [utilizator], Joi, 16 mai 2019, 15:56
+5/9
Am un coleg care sta uneori la usa toaletei si cand iese o femeie, ii spune ca voia sa auda cum facea pipi. Atinge colegele pe fund sau pe piept si spune ca e din greseala, ca s-a dezechilibrat si nu avea punct de sprijin.
Cerd ca e foarte greu sa demonstrezi ca e hartuitor (el spune mereu ca glumeste).
Cel mai bine e sa pleci la alt loc de munca.
Oricum, in Romania, in 90% dintre cazuri, o femeie hartuita este gasita vinovata.
"Aveai fusta scurta, aveai bluza mulata, esti tanara si atragatoare, ce sa faci, glumea si el, esti prea sensibila."
Mi-e sila sa aud iar si iar de asta, nu se rezolva nimic.
Ba este
Intermezzo [utilizator], Joi, 16 mai 2019, 19:08
0/4
Ce, acolo nu lucreaza si gardieni? Care, asemenea preotilor catolici, pot fi ispititi nici nu te gindesti cum.
jeez
clam [utilizator], Joi, 16 mai 2019, 21:41
+5/5
ce e in neregula cu poporul asta, pe bune? Cum adica "cel mai bine e sa pleci la alt loc de munca"?? Nu, cel mai bine e sa plece hartuitorul. Cum adica, sa plece oamenii normali ca sa ramana dezaxatul? Si apoi va plangeti ca "vai, in ce tara traim". Pai asta e tara, asa cum suntem si noi. L-a amenintat cineva barem cu un proces pana acum? Si daca nu se potoleste nici asa, actiune in instanta, cu toti colegii pe post de martori. nu stiu de unde ati scos statistica asta cu 90 la suta din procese sunt pierdiute de femeile hartuite. mai ales ca probabil procesele de acest gen, cu hartuire sexuala la locul de munca, se numara pe degete in romania. daca mai multe persoane ar indrazni sa ia atitudine, sigur s-ar rezolva situatia, dar nuu, cel mai bine e sa plece femeile. Si asta o zice o femeie, really? ok, atunci stati la pipaieli, ce sa zic...
Explicatia este simpla:
Alius [utilizator], Vineri, 17 mai 2019, 6:21
-4/4
acelor ladies carora respectivul le face asta fara sa-si ia niste palme de la ele, inseamna ca le place. O fata careia nu-i place asa ceva, nu-i permite si ii trage una peste ochi in secunda 1 cand respectivul o atinge: "eu n-am glumit. Urmatoarea o sa fie mai dureroasa.". Nici nu trebuie sa demonstrezi ca e hartuitor. Ce crezi ca o sa faca respectivul? Se duce si se plange la management?...Sa fim seriosi. Aaaaa, a atins-o din greseala? E ok, next time nu o s-o mai atinga deloc. Si aici se incheia hartuirea.
comenteaza