Autoritățile Rusiei au blocat un site regional de știri în weekend din cauză că a relatat despre un graffiti care îl insulta pe Vladimir Putin, după ce legea care interzice jignirea autorităților în mediul online a intrat în vigoare luna trecută, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Legea, semnată de Putin, permite autorităților să blocheze site-urile cu un conținut ”jignitor sfruntat”.

Criticii Kremlinului spun că măsura este o formă de cenzură directă făcută de stat. Autorii legii, pe de altă parte, spun că este necesar să se păstreze o dezbatere publică sănătoasă în mediul online.

Site-ul 76.Ru din Iaroslavl, nord-estul Moscovei, a fost blocat de către Serviciul federal pentru supervizarea Comunicațiilor, Tehnologiei informației și Mass Media, Roskomnadzor, pentru mai bine de 12 ore între 12 și 13 aprilie, a spus redactorul-șef Olga Prokhorova.

Ea a spus că Roskomnadzor a informat 76.Ru, după ce site-ul a fost blocat, că relatarea despre un graffiti de pe coloanele unei secții de poliție care îl jignea pe Putin conținea informații care au fost marcate sub legea împotriva insultării autorităților.

După ce site-ul de știri a scos fotografia graffitiului din știre și a trimis o captură foto Serviciului de supervizare, site-ul a fost deblocat.

Știrea despre un graffiti în care Putin era făcut homosexual a fost ștearsă de mai multe site-uri de știri, după ce a circulat în mediul online în noaptea dintre 31 martie și 1 aprilie.