Rusoaica Alina Zagitova a obţinut vineri medalia de aur la Campionatele Mondiale de patinaj artistic de la Saitama (Japonia), pe locul doi încheind kazaha Elizabet Tursinbaeva, devenită prima sportivă ce reuşeşte un salt cvadruplu în competiţii internaţionale ale seniorilor, informează AFP, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe o temă foarte clasică din opera "Carmen", Alina Zaghitova, campioana olimpică en titre, în vârstă de 16 ani, care era lider după programul scurt, a adunat 237,50 puncte, fiind urmată pe podium de Elizabet Tursinbaeva (224,76) şi de o altă rusoaică, vicecampioană olimpică anul trecut şi campioană mondială în 2016 şi 2017, Evghenia Medvedeva (223,80).

Eleva antrenoarei Eteri Tutberidze a fost mai puţin dominatoare în această iarnă, fiind învinsă în prestigioasa finală a Grand Prix-ului şi la Campionatele Europene. Acum un an, la Milano, Zagitova a clacat la programul liber şi a terminat doar pe locul 5.

Cea care va împlini 17 ani peste două luni a câştigat deja cele mai prestigioase titluri din patinajul artistic: olimpic, mondial, european şi finala Grand Prix-ului, ultimele două în 2018.

Campioana mondială en titre, Kaetlyn Osmond (Canada), a lipsit. Ea a decis să-şi ia un an sabatic în această iarnă postolimpică.

După cum s-a anunţat, românca Julia Sauter a ratat calificarea pentru programul liber la individual feminin, miercuri, la Mondialele de la Saitama, după ce s-a clasat pe locul 29 în programul scurt, cu 53,11 puncte.