​Guvernul brazilian le-a cerut luni școlilor să își filmeze elevii în timp ce aceștia cântă imnul național. De asemenea, sloganul de campanie al noului președinte Jair Bolsonaro va fi citit de către profesori în fiecare clasă, informează Reuters și NBC World News, potrivit Euronews.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul educației, Ricardo Velez Rodriguez, a trimis o scrisoare publică școlilor prin care le cere profesorilor să depună la minister filmările care conțin cântecele și citirea sloganurilor de campanie.

,,Brazilieni” Haideți să întâmpinăm timpuri noi în Brazilia și să sărbătorim educația responsabilă și de calitate făcută în școli de profesorii noștri pentru beneficiul vostru, elevii, cei care alcătuiesc noua generație”, precizează mesajul.

Mesajul se încheie cu ,,Brazilia înainte de orice, Dumnezeu înainte de oricine”, sloganul de campanie al lui Bolsonaro.

Bolsonaro a promis să elimine influențele de stânga din educația din Brazilia, inclusiv educația sexuală și dezbaterea politică, după ce Partidul Muncitorilor a deținut puterea în ultimii 13 ani.

Mai mulți activiști și organizații non-guvernamentale sunt îngrijorate cu privire la deciziile tot mai autoritare din Brazilia, mai ales după ce Bolsonaro a lăudat deschis dictatura dintre 1964-1985.