Fostul secretar general al PSD Marian Neacșu, exclus din partid, explică trecerea la Pro România, partidul lui Victor Ponta, spunând că, "de o bună bucată de vreme, orice dezbatere de idei în PSD a fost suprimată". El afirmă că "oricine are curajul să se opună ideilor Liderului Maxim este minimalizat, ridiculizat, calomniat și, în cele din urmă, anihilat din punct de vedere politic".

Marian NeacsuFoto: AGERPRES

Marian Neacșu spune, într-un mesaj postat marți seară pe Facebook, că nu i-a fost ușor să plece din PSD, după mai bine de 20 de ani, dar are convingerea că sub actuala conducere partidul se îndreaptă către disoluție.

El le transmite celor care "se vor grăbi" să catalogheze gestul său drept "un act de trădare" că înainte de a face acest pas a parcurs toate căile statutare în interiorul partidului.

"Din păcate însă, de o bună bucată de vreme, orice dezbatere de idei în PSD a fost suprimata, iar oricine are curajul să se opună ideilor Liderului Maxim este minimalizat, ridiculizat, calomniat și, în cele din urmă, anihilat din punct de vedere politic. Cu tot regretul pentru mulți dintre colegii cu care am dus, umăr la umăr, importante lupte politice de-a lungul acestor ani, nu mai pot fi părtaș la așa ceva", afirmă fostul secretar general al PSD.

Fostul secretar general al PSD, Marian Neacșu, s-a înscris în Pro România și va coordona campania pentru alegerile europarlamentare.

Marian Neacșu, unul dintre contestatarii lui Liviu Dragnea, a fost exclus din PSD, alături de Adrian Țuțuianu, în noiembrie anul trecut.