Germania face un mare pas către gazul american lichefiat / Diplomat european: SUA au făcut o presiune enormă în ultimele zile pentru a împiedica Nord Stream 2 - Hotnews Mobile
1 € 4,7800 1 USD 4,4131marţi 18 feb 2020
Romania a fost in pozitie buna pt initiativa
animatron [utilizator], Marţi, 12 februarie 2019, 21:20
+1/3
Daca nu era presedintia noastra nu se punea pe agenda problema Nord Stream, Austria nu a vrut pt ca OMV mai are putin si ajunge filiala Gazprom.

Romania a convins statele mici, apoi Franta ni s-a alaturat dupa ce a inteles ca modificarea definitiei tehnice a interconectorilor de conducte de gaze nu ii afecteaza relatia cu Norvegia (de unde importa francezii gaz).

Ramasese Germania, dna Merkel l-a sunat pe dl Iohannis, apoi pe dl Macron si pana la urma vad ca a intervenit administratia Trump si a convins Berlinul.

E o veste excelenta pt tarile estice si pt USA.
De mai multi ani Germania il sponsorizeaza pe Putin cumparand masiv gaz rusesc si ignorand apelurile Poloniei sau Romaniei de a nu mai ajuta dictatura de la Kremlin.

USA au ajuns complet independente energetic, acum exporta petrol si vor incepe sa exporte si gaz spre Europa (forma lichefiata).

In cativa ani Romania va incepe si ea sa exporte gaz din M.Neagra si in felul asta, cu eforturi combinate, se va reduce treptat influenta pe care Rusia o exercita prin "santajul energetic".
gandim sanatos
credinciosul [utilizator], Miercuri, 13 februarie 2019, 22:45
0/0
atata timp cat europa foloseste gaz rusesc,mult mai ieftin,care aduce rusiei forte multi bani,de ce i-ar fi frica Europei de Putin?
Ce om intreg la cap,si putin sigur este,si ar bombarda cumparatorul marfii lui?
ar trebui incurajat sa construiasca gazoducte ca atunci sigur nu si va bombarda propriile conducte.
dar in politica negru e alb si invers,lumea uita ca are un cap pe umeri si ia totul si inghite nemestecat ,dar e in trendul antirusesc si e cool!
in loc sa dam cu batul prin gard la unii ,iar la altii le stergem pantofii cu demnitate,mai bine ne am vedea interesul national ,ca nimic din ce facem nu converge spre acesta.
in loc sa ne inarmam cu vechituri, pe care nu am fost in stare sa le ridicam de ziua Romaniei,mai bine am face autostrazi,am reglementa problemele facute de suprmarketuri ce creaza dezechilibre majore in balanta de plati,prin politicile abuzive nepedepsite,uzine serioase care sa creeze pluvaloare.si uite asa am ars gazul!
comenteaza
Cookie Settings