1 € 1 USD 4,1185joi 22 oct 2020
Versiune
Mobile
tromboza
andreea barbulescu [anonim], Marţi, 12 februarie 2019, 21:50
0/0
care sunt factorii de risc?
Sarcina
Ana [anonim], Marţi, 12 februarie 2019, 22:39
0/0
sunt însărcinată, ce teste pot face pentru diagnostic?
Genetică
Marc [anonim], Miercuri, 13 februarie 2019, 8:12
0/0
Cat tine de genetică și cât de mediu? E importantă alimentația?
Posibila sarcina
Edina [anonim], Miercuri, 13 februarie 2019, 8:34
0/0
Am facut un AVC si pe baza ei s-a descoperit ca am trombofilie. Am 30 ani.
Care sunt sansele atunci cand raman insarcinata si trec pe clexane sa mai fac inca un AVC?
In acest moment iau sintrom. Cu cat timp inainte trebuie sa renunt la el astfel incat fatul sa fie sanatos? Sunt si alte medicamente (in afara de clexane) care nu sunt nocive pentru fat?
Sarcina trombofilie
Maria [anonim], Miercuri, 13 februarie 2019, 10:36
0/0
In cazul in care in sarcina am fost diagnosticata cu trombofilie (2 mutatii), iau Aspenter pana in saptamana 28-30, iar apoi voi utiliza Clexane.
Sunt riscuri pentru nastere naturala in cazul trombofiliei/ medicatiei de mai sus?
Tromboza venoasa profunda
Alin [anonim], Miercuri, 13 februarie 2019, 11:12
0/0
Iau sintrom de 10 ani, de la varsta de 21 ani si as vrea sa stiu daca exista si alte Medicamente mai eficiente sau recomandate (ex. Eliquis sau Pradaxa sau ..... ) pentru ca am auzit ca acestea ar fi mai recomandate si mai putin nocive ptr organism
trombofilie
trifescu irina [anonim], Miercuri, 13 februarie 2019, 11:18
0/0
buna ziua.factor V H1299R (R2) mutant heterozigot,PAI -1 4G/5G HETEROZIGOT,ECPR PREZENTE ALELE A1/A1.
Necesita anticoagulaew cronica ?
R
Silvia Militaru [hotnews.ro], Miercuri, 13 februarie 2019, 11:34
0/0
Pentru evenimentele trombotice exista o serie de factori de risc genetici sau dobanditi, unii cu risc mai mare pentru tromboze venoase, altii cu risc semnificativ pentru tromboze arteriale. Dintre factorii genetici, cei mai frecvent implicati sunt:
- factorul V Leiden, care presupune o mutatie a factorului V al coagularii, ce il face mai rezistent la actiunea degradanta a proteinei C,
- mutatia factorului II, care presupune o modificare structurala a protrombinei,
- deficitele ereditare de prooteina C si proteina S,
- un anumit haplotip al EPCR ( varianta A 3),
- mai putin implicate mutatiile PAI - I,
- hiperhomociteinemia, care poate fi generata de mutatii ale MTHFR, dar exista si situatii clinice in care este dobandita.
Factori dobanditi:
- sindromul antifosfolipidic, definit prin prezenta la doua determinari, la minim 3 luni a cel putin unuia din urmatorii parametri: anticoagulant lupic, anticorpi antifosfolipidici, anticardiolipinici, antibeta 2 microglobulina ( de tip IgG, Ig M). Este un sindrom care are ca substrat mecanimse autoimune, se intalneste cel mai frrecvent in boala lupica, dar si in alte colagenoze, uneori poate fi chiar paraneoplazic.
- hiperhomocisteinemia dobandita ( in boli renale cronice, hipotiroidie, fumat excesiv, dieta vegetariana, care duce la deficit de vitamina B12)
- neoplaziile,
- sindromul nefrotic,
- conditii chirurgicale cu repaus prelungit la pat ( interventii neuro chirurgicale, ortopoedice, etc),
- alte conditii clinice cu repaus prelungit, de exemplu, insuficienta cardiaca, accidente vasculare cerebrale si alte boli neurologice, etc.
R
Silvia Militaru [hotnews.ro], Miercuri, 13 februarie 2019, 11:42
0/0
Testele de trombofilie nu se recomanda in mod automat in orice sarcina. Recomandarile sunt indicate in situatiile:
- avorturi spontane repetate,
- reactii adverse la un eventual tratament anterior cu anticonceptionale ( tromboflebite, cefalee, tulburari inexplicabile de vedere),
- antecedente personale sau ereditare ale gravidei din spectrul evenimentelor trombotice ( tromboflebite, accidente vasculare si infarcte la varste tinere, morti subite intrafamiliale, tromboembolism pulmonar),
- tablou clinic al gravidei sugestiv pentru boala autoimuna.

Analize recomandate:
- activitate Proteina C, Proteina S, antitrombina A III, mutatie factor V Leiden si factor II,
- mutatii PAI 1, se impun cand pacienta are factor V Leiden,
- haplotip EPCR,
- panelul de anticorpi ai sindromului antifosfolipidic ( ac antifosfolipidici, anticardiolipinici, antibeta 2, glicoproteina de tip IgG si IgM), anticoagulant lupic.
R
Silvia Militaru [hotnews.ro], Miercuri, 13 februarie 2019, 11:55
0/0
Alimentatia are importanta doar in ceea ce priveste modularea concentratiei de Homocisteina. Dietele sarace in folati, in vitamina B12 si celelalte vitamine ale complexului B pot genera concentratii mari de Homocisteina, care se asociaza in primul rand cu risc crescut de ateroscleroza precoce si evenimente trombotice. De mentionat ca alimentatia poate influenta raspunsul la tratamentul anticoagulant.

Componenta genetica este importanta mai ales in situatiile asocierii mai multor modificari genetice. Statistic vorbind, prezenta factorului V Leiden este asociata cu incidenta mare a evenimentelor trombotice ( mai ales la femeile fumatoare), cu eclampsia/preeclampsia ( complicatii de ultim trimestru de sarcina). In situatia coexistentei factorului V Leiden cu mutatia PAI I (varianta A/A) riscul trombotic se potenteaza. Mutatia de factor II este deasemenea asociata cu risc trombotic crescut. Pe urmatoarele locuri ca frecventa se gasesc deficitele de Proteina S si C . Haplotipul A 3 al EPCR se asociaza cu o frecventa crescuta a pierderilor spontane de sarcina sau a trombozelor venoase.

Coexistenta unor factori genetici trombofilici cu diverse conditii clinice (neoplazii, imobilizari prelungite in situatii chirurgicale si non chirurgicale, boli autoimune, inflamatorii cronice, etc.), asocierea cu fumatul, creeaza premizele unui risc si mai mare de evenimente trombotice diverse (tromboze venoase, embolii pulmonare).
R
Silvia Militaru [hotnews.ro], Miercuri, 13 februarie 2019, 12:01
0/0
In primul rand, trebuie sa stim care sunt analizele pozitive care au sustinut in cazul dumneavoastra diagnosticul de trombofilie, pentru ca exista accidente vasculare care nu au neaparat etiologie trombofilica.

Admitand ca aveti trombofilie, medicatia anticoagulanta de ales in timpul sarcinii este din clasa heparinelor fractionate cu molecula mica (enoxaparina, fraxiparina). In functie de grupa de risc trombotic, in primele 30 saptamani de sarcina se poate asocia si Aspenter.

In momentul diagnosticarii sarcinii, este bine sa renuntati la sintrom si sa treceti pe una din heparinele recomandate.

Repet, trebuie stabilit clar daca aveti trombofilie si ce tip.
R
Silvia Militaru [hotnews.ro], Miercuri, 13 februarie 2019, 12:06
0/0
Existenta a doua mutatii (nu ati mentionat care) nu semnifica obligatoriu ca aveti trombofilie. In functie de mutatiile existente, se poate stabili diagnosticul si grupa de risc trombofilic. Asocierea Aspenter - Clexane se stabileste in functie de gradul de risc trombofilic pe care il aveti. In cazul nasterii naturale nu se poate aprecia cu precizie momentul opririi Clexane - ului. Ca atare, exista risc de hemoragii abundente la nastere, uneori si hemoragii fetale. In cazul cezarienei, Clexane se opreste cu 12-24 de ore inainte de nastere.
R
Silvia Militaru [hotnews.ro], Miercuri, 13 februarie 2019, 12:11
0/0
In primul rand trebuie sa specificati pentru ce eveniment trombotic luati Sintrom, ce afectiuni aveti. Exista o clasa relativ noua de anticoagulante orale care au indicatii atat in preventia, cat si in tratarea evenimentelor trombotice. Avantajul acestei clase este dat de reducerea complicatiilor hemoragice, reducerea evenimentelor trombotice si lipsa monitorizarii coagularii prin INR. Pentru un raspuns mai tintit, as dori sa stiu afectiunea pentru care luati Sintrom.
R
Silvia Militaru [hotnews.ro], Miercuri, 13 februarie 2019, 12:17
0/0
Din prezentarea eliptica pe care ati trimis-o inteleg ca ati efectuat un screening genetic de trombofilie si aveti modificarile enumerate mai sus. Niciuna dintre modificari nu reprezinta un criteriu de trombofilie. Varianta Factorului V H1299R nu se asociaza cu risc trombotic semnificativ (nu este acelasi lucru cu factorul V Leiden). Mutatia PAI - 1 4G/5G este frecventa in populatie si deasemenea nu se asociaza cu risc semnificativ trombotic, alela A1 EPCR nu se asociaza cu evenimente trombotice.

Ca atare, nu aveti trombofilie (cel putin pe baza analizelor trimise), deci, nu aveti indicatie de anticoagulare.
Risc trombofilie in a doua sarcina
B [anonim], Miercuri, 13 februarie 2019, 12:34
0/0
Buna ziua,

Sotia mea a fost diagnosticata cu trombofilie in timpul primei sarcini. A avut tratament cu Aspenter in prima jumatate a sarcinii si Clexane in a doua jumatate, conform indicatiilor Dr. Uscatescu de la Spitalul Fundeni.
Nasterea a fost prin cezariana, fara probleme, copilul sanatos, desi prematur (37 saptamani si 5 zile). Acum are aproape 9 ani.
Care este riscul de trombofilie in cazul unei a doua sarcini?
Exista vreun tratament inainte de sarcina care sa previna trombofilia?
Mutatii in sarcina
Dely [anonim], Miercuri, 13 februarie 2019, 12:41
0/0
Mutatie MTHFR (A1298C) - Pozitiv Heterozigot si Mutatia PAI-1(4G/5G) - PAI-1 Homozigot 4G/4G si Mutaia Factor XIII Pozitiv Heterozigot..... Sunt in 17 sapt si as vrea sa stiu daca se recomanda Aspenter pana la 28 sapt sau nu este nevoie sau daca exista alte recomandari sau implicatii ale acestor Mutatii ?
Risc trombofilie
ZZZZzzzz [anonim], Miercuri, 13 februarie 2019, 13:19
0/0
Am 32 de ani si urmatoarele rezultate la testele de trombofilie:
Mutatia factorului V Leiden - pozitiv , genotip heterozigot
Mutatia protrombinica (factor II) - negativ
Gena MTHFR - Mutatia A1298C - genotip homozigot
Proteina S (activitate) 54%
Am in familie istorie de accident vascular(bunica la 60 de ani).
Testele nu le-am facut la recomandarea unui medic, le-am facut pentru ca imi doream sa raman insarcinata si mi se recomandase acid folic si vroiam sa stiu daca nu ar trebui sa iau folat.
Intrebarea mea este, acum ca am aceste rezultate ar fi indicat sa consult si un medic hematolog, sau nu are rost pentru ca oricum nu ar avea ce sa imi spuna in plus?
In eventualitatea ca as ramane insarcinata, se recomanda vreun tratament preventiv in sarcina?
Profil genetic al riscului de trombofilie...
marcu [anonim], Miercuri, 13 februarie 2019, 13:52
0/0
Factor V G1691A (Leiden) mutatie absenta
Factor V H1299R (R2) mutatie absenta
Factor II G20210A mutatie absenta
MTHFR C677T mutant heterozigot
MTHFR A1298C mutant heterozigot
Factor XIII V34L mutatie absenta
PAI-1 5G/5G homozigot
EPCR prezente alelele A1/A2
Cat de mare este riscul de trombofilie, fac tratament cu PRADAXA de 2ani si se pare ca voi face mult timp de acu in colo. conform medicului curant.
R
Silvia Militaru [hotnews.ro], Vineri, 15 februarie 2019, 10:16
0/0
Trombofilia este o stare predispozanta pentru tromboze si daca sotia dv are o trombofilie genetica, aceasta stare este permanenta; ca atare trebuie sa respecte niste principii: fara anticonceptionale, fara fumat, evita antiinflamatoriile, iar in sarcina va face profilaxie antitrombotica. Deci, important este sa stim ce factori trombofilici are pt cea mai buna profilaxie.
R
Silvia Militaru [hotnews.ro], Vineri, 15 februarie 2019, 10:16
0/0
Nu aveti evaluarea completa a trombofiliei, iar din ce ati prezentat, nici una dintre analize nu este pozitiva pentru diagnosticul de trombofilie; doar mutatiile MTHFR ar trebui verificate prin dozarea Homocisteinei. Un nivel crescut semnificativ al Homocisteinei ( >15 ) ar sustine diagnosticul de trombofilie cu risc mic.
R
Silvia Militaru [hotnews.ro], Vineri, 15 februarie 2019, 10:17
0/0
Din analizele de trimise, semnificativa pentru risc trombotic este mutatia de FVLeiden prezenta si deficitul usor de PS; mutatia MTHFR trebuie verficata prin dozarea Homocisteinei. Se impune consult hematologic pentru evaluarea corecta a gradului de risc; in functie de acesta se stabileste profilaxia optima. .
R
Silvia Militaru [hotnews.ro], Vineri, 15 februarie 2019, 10:17
0/0
Analizele trimise nu sustin diagnosticul de trombofilie, cu exceptia mutatiilor MTHFR care pot reprezenta un factor trombofilic daca au generat nivel crescut plasmatic de Homocisteina. Deci se impune dozarea Homocisteinei.

Nu ati precizat pentru ce eveniment trombotic luati Pradaxa.
Profil genetic al riscului de trombofilie...
Ignat [anonim], Sâmbătă, 16 februarie 2019, 13:41
0/0
Profil genetic al riscului de trombofilie...

Factor V G1691A (Leiden) mutatie absenta
Factor V H1299R (R2) mutatie absenta
Factor II G20210A mutatie absenta
MTHFR C677T mutant heterozigot
MTHFR A1298C mutant heterozigot
Factor XIII V34L mutatie absenta
PAI-1 4G/5G heterozigot
EPCR prezente alelele A1/A1.

Profilul este al sotiei care este si insarcinata. Exista risc de trombofilie? Necesita tratament?
Multumesc!
Profil trombofilie
Cozma Nicoleta [anonim], Vineri, 12 aprilie 2019, 9:33
0/0
Factor V G1691A (Leiden)-absent,Factor V H1299R (R2)-absent,MTHFR C677T- absent,Factor G20210A- absent,MTHFR A1298C- homozigot,Factor XIII V34L - heterozigot, PAI-1 4G/5G -heterozigot, EPCR alelele A1/A1
trombofilie
maria [anonim], Miercuri, 15 mai 2019, 19:15
0/0
antitrombina84%
free proteina S 72.7%
proteina c 133% homocisteina 16umo/mmol
biologie moleculara
factor II ( G20210A)----------------------negativ
factor v leiden (G1691A)----------------negativ
detectie mutatie mthfr(C677t) -------- negativ
detectie mutatie MTHFR (A1298c)-- pozitiv heterozigot
detectie gena pai1 ( 4G/5G--------Pai 1 homozigot 5G/5G
factor XIII----------------------------------- negativ
factor v haplotipR2------------------------negativ
Factorul II- mutatia G20210A heterozigot
Andreea [anonim], Sâmbătă, 1 iunie 2019, 10:28
0/0
Buna ziua
Am fost diagnosticata cu Factorul II- mutatia G20210A heterozigot in 2017 . De atunci am luat aspenter pana acum .
Acum sunt insarcinata in prime 3-4 saptamani .
Ce este de facut mai departe ,care sunt sansele ca sarcina sa evolueze normal si la ce riscuri as ma astept.
Va multumesc
trombofilie
Maria [anonim], Marţi, 13 august 2019, 11:05
0/0
Factor V5 Leiden si fact II - nu au fost identificate mutatii
Mutatie gena MTHFR- 677 pozitiv heterozigot, 1298 pozitiv heterozigot
Mutatie gena PAI-I - 675 4g - homozigot; 844A - genotip AA
Mutatie factor XIII - heterozigot
Identificare GP IIb/IIIa(glicoproteina)-nu a fost identificat
Mutatia 455 G> pentru fibrinogen-heterozigot

Cat de mare este riscul de trombofillie?Sunt insarcinata in 17 saptamani. Este suficient 75 mg de Aspenter/zi?Multumesc
Trombofilie
Fugarelu Elena Georgiana [anonim], Luni, 23 septembrie 2019, 18:03
0/0
Buna ziua
Ce ar trebui sa iau in cazul rezultatelor de mai jos? Precizez ca am un baiat de 5 ani, o sarcina pierduta la 17 saptamani si acum sunt gravida in 7 saptamani.

Mutatii in factorul V Leiden si factorul II
Mutatia 20210 G>A in Factorul II nu a fost identificata
Mutatia 1691 G>A in factorul V nu a fost identificata

Mutatia 675 4G in gena PAI-1 a fost identificat in stare homozigota
Mutatia 844 A>G in gena PAI-1 a fost identificat genotip AA

Mutatia 677 C>T in gena MTHFR nu a fost identificata
Mutatia 1298 A>C in gena MTHFR a fost identificat in stare heterozigota

Mutatia factorului XIII (V 34L) nu a fost identificata

Mutatia GP IIb/IIIa (glicoproteina IIb/IIIa) L33P nu a fost identificata

Mutatia 455 G>A in gena pentru fibrinogen a fost identificata in stare heterozigota

Multumesc
Trombofilie
Georgiana Eugenia [anonim], Miercuri, 2 octombrie 2019, 12:50
0/0
1.Antitrombina -Plasma

111 %
83 - 128 / %

2. free Proteina S -Plasma

46.4 % Valoare depasita
54.7 - 123.7 / %

3. Proteina C -Plasma

126 %
70 - 140 / %


Factor II (G20210A) Negativ
Factor V Leiden (G1691A) Negativ
Detectie mutatie MTHFR (C677T) Pozitiv - Heterozigot
Detectie mutatie MTHFR (A1298C) Pozitiv - Heterozigot
Detectie gena PAI-1 (4G/5G) PAI-1 Homozigot 4G/4G PAI-1 Homozigot 5G/5G
Factor XIII Negativ
Factor V haplotip R2 Negativ
trombifile
MIRELA [anonim], Joi, 3 octombrie 2019, 14:47
0/0
Buna ziua, am facut profilul de trombofilie si mi a iesit
Factor V G1691A-MUTATIE ABSENTA
FACTOR V H1299R-MUTATIE ABSENTA
MTHFR C677T-MUTATIE ABSENTA
MTHFR A 1298C-MUTANT HETEROZIGOT
FACTOR XIII V34L MUTATIE ABSENTA
PAI-1 4G/5G HETEROZIGOT
EPCR PREZENTE ALELELE A1/A1
Incerc sa raman insarcinata ar putea impiedica , este risc de trombofilie?
Trombofilie?
Daniela [anonim], Marţi, 24 decembrie 2019, 15:05
0/0
Buna ziua,
Am 36 de ani si imi doresc sa fac un copil.
Am facut un set de analize trombofilie la indicatiile unui ginecolog caci “asa este moda”.
Desi nu am agreat motivul pentru care mi s au recomandat, am ales sa le fac intrucat vreau sa fac tot ce este necesar sa fiu sigura ca este totul ok si sa pot decide daca pot face un copil. Sunt si o fire mai speriata de ace/sange si reusesc sa lesin cand sunt In preajma lor.
Ca atare:
Gena PAI (polimorfism 675 4G/5G) - heterozigot
Mthr- a2198c- heterozigot
Mthr - c677t- negativ
Antitrombina III - 100
Proteina C - 74
Proteina S - 88
Mutatia fact V LEIDEN - negativa
Mutatia protrombinica (factor II) - negativa
Va rog sa imi spuneti ce reprezinta aceste mutatii si cat de grav este. Voi merge la un hematolog Dar din pacate nu ma primeste nimeni pana in 15.01 iar medicul ginecolog mi—a recomandat aspenter sa nu fac tensiune In a doua parte a sarcinii.
Multumesc!
trombofilie
ioana parvulescu [anonim], Miercuri, 22 ianuarie 2020, 13:51
0/0
buna ziua. daca am PAI -1 4G/4G HOMOZIGOT SI
ECPR PREZENTE ALELE A1/A2 sunt suspecta de trombofilie? trebuie sa fac clexane? sau se poate doar cu aspenter. multumesc.
Trombofilie si SM
Andreea [anonim], Luni, 17 februarie 2020, 13:14
0/0
Buna ziua,

Am PAI1 pozitiv, MTHFR C677T pozitiv, A1289C pozitiv. Am avut o sarcina sub Clexane 0,6 bebelușul s-a nascut sanatos. Dupa nastere, am fost diagnosticata cu SM, fac tratament cu Ocrelizumab. Intrebarea mea este legata de MTHFR ce dieta recomandati (ce alimente sa evit) si daca ar trebui sa urmez tratament pentru MTHFR si PAI.


Va multumesc.
comenteaza