Premierul Theresa May le va spune parlamentarilor britanici să rămâna calmi în privința Brexitului pentru a forța Uniunea Europeană să accepte schimbarea acordului de divorț pentru a se ajunge la o ieșire ordonată din UE, transmite Reuters. ”Avem nevoie, noi toți, să ne păstrăm calmul”, le va spune May parlamentarilor, potrivit BBC. Ea va afirma și că discuțiile cu UE sunt într-un moment crucial.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 15.16 Declarația premierului britanic a confirmat informațiile BBC, Theresa May le-a transmis că este de părere că poate ajunge la o înțelegere pe care Parlamentul să o sprijine și prin care Regatul Unit să plece pe 29 martie din UE: ”Discuțiile sunt într-un moment crucial și toți avem nevoie acum să ne menținem calmul pentru a obține modificările pe care acest Parlament le cere”.

Regatul Unit va părăsi UE, pe 29 martie, fără un acord, dacă May nu va convinge blocul comunitar să redeschidă documentul de despărțire cu care ea a fost de acord în noiembrie. În plus, ea va trebuie să convingă parlamentarii britanici să voteze noul acord.

UE refuză însă să redeschidă înțelegerea pentru noi negocieri, iar companiile și guvernele din toată Europa ridică nivelul pregătirilor pentru o ieșire dezordonată. Diplomați și înalți oficiali spun că Regatul Unit are acum trei opțiuni principale: un Brexit fără acord, o înțelegere de ultim moment, sau o amânare a ieșirii din UE.