Federația Rusă consideră sporirea prezenței NATO la frontierele sale ca fiind un motiv de îngrijorare; nu poate să nu reacționeze la acest lucru, a declarat ambasadorul Federației Ruse în Polonia, Serghei Andreev, potrivit Ria Novosti, citată de Rador.

Militari americani cu vehicule blindate Stryker in RomaniaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

"Dacă această prezență va spori și în continuare, acest lucru nu va contribui la relaxarea relațiilor dintre noi, la îmbunătățirea legăturilor. Considerăm, bineînțeles, că această campanie și eforturile de sporire a prezenței militare la pe frontierele noastre sunt un fenomen negativ, care generează motive să ne îngrijorăm, la care nu putem să nu reacționăm", a declarat ambasadorul rus în Polonia, într-un interviu pentru postul de televiziune "Rossia 24", comentând inițiativa de dislocare a unei divizii de tancuri blindate ale SUA în Polonia.

După cum relatează RIA - Novosti, Polonia le propusese Statelor Unite anterior să amplaseze pe teritoriul său, în regim permanent, o divizie americană de tancuri blindate; Polonia este dispusă să suporte cheltuielile necesare în acest sens, în valoare de 1,5-2 miliarde de dolari. Propunerea a fost făcută în afara cadrului NATO, în mod bilateral, mai arată agenția rusă citată.