Reprezentanța Comisiei Europene în România redă, pe pagina de Facebook, mesajul integral al președintelui CE Jean Claude Juncker, de la Ateneu, privind drepturile omului, după ce PSD a redat trunchiat mesajul, omițând referirile la statul de drept și la lupta împotriva corupției. ”Când e vorba despre drepturile omului, când e vorba despre statul de drept, când e vorba despre respectarea statului de drept, când e vorba despre lupta împotriva corupției, niciun compromis nu e posibil", a declarat Juncker.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În discursul de la Ateneul Român, Jean-Claude Juncker, Președintele Comisiei Europene, a afirmat: <>", se arată în mesajul postat pe pagina Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Mențiunea vine după ce PSD a postat miercuri un mesaj pe pagina de Facebook, fiind citat același discurs al președintelui Comisiei Europene, dar trunchiat:

"OUG privind completele ilegale de la Înalta Curte nu va achita pe nimeni, nu va stabili vinovății sau nevinovății! Doar va restabili un principiu fundamental din Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene care spune că fiecare cetățean european „are dreptul la un proces echitabil în fața unei instanțe constituită în prealabil prin lege”. Va fi un răspuns corect, în acord cu mesajul Președintelui Comisiei Europene care spunea la București că „atunci când este vorba de drepturile omului niciun compromis nu este posibil” din partea UE", se arată în postarea PSD.