Ministrul german pentru afaceri europene Michael Roth a îndemnat Marea Britanie să analizeze posibilitatea de a reveni asupra deciziei de a părăsi Uniunea Europeană, referindu-se la convocarea unui nou referendum privind Brexit-ul, informează Reuters.

Michael RothFoto: Michael Farkas

"Ușa Uniunii Europene rămâne mereu deschisă, poate vă mai gândiți", a spus ministrul Roth pentru postul ARD. Întrebat dacă se referă la un al doilea referendum, demnitarul a răspuns: ”Exact”.

”Am spus adesea că Shakespeare însuși nu ar fi putut scrie o tragedie mai bună decât cea la care asistăm acum în Marea Britanie”, a adăugat Roth. ”Acum nu mai sunt așa sigur, pentru că Shakespeare ar fi împins lucrurile dincolo de limitele imaginației sale", a completat el.

”Întâi de toate, mă aștept ca britanicii să spună acum ce își doresc. În ultimele săptămâni ne-au spus ce nu își doresc. Avem nevoie de un semnal clar și suntem gata de negocieri”, a mai precizat ministrul german.

Într-o altă intervenție la postul de radio RBB, ministrul economiei Peter Altmaier s-a arătat optimist în sensul în care un așa-zis Brexit dur sau sau un Brexit fără acord vor putea fi evitate.

După înfrângerea copleșitoare de săptămâna trecută, când Parlamentul a respins acordul Brexit, premierul Theresa May a început discuțiile cu parlamentarii de la toate partidele pentru a găsi o soluție de ieșire din impas.