Donald Trump i-ar fi cerut fostului său avocat Michael Cohen să mintă în cadrul audierii sale în Congres, în 2017, în ceea ce privește discuțiile legate de un proiect imobiliar în Rusia, scrie site-ul BuzzFeed, care citează două surse din poliția federală, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

În urma acestor noi dezvăluiri, opoziția democrată a anunțat vineri că este pregătită să deschidă o anchetă, un nou episod în dosarul rusesc care otrăvește președinția lui Trump.

Cohen, în prezent căzut în dizgrația președintelui, după ce a fost unul dintre cei mai apropiați colaboratori, a recunoscut deja că a mințit Congresul în privința acestui subiect. Rămâne acum de stabilit dacă a făcut acest lucru la cerința fostului său șef sau nu.

Anchetele privind ingerințele rusești în alegerile din 2016, printre care cea a procurorului special Robert Mueller, încearcă să stabilească eventuale legături de afaceri care ar fi putut exista între Donald Trump și Rusia și influența lor asupra campaniei.

"Aceste informații potrivit cărora președintele Statelor Unite ar fi putut să împingă la sperjur în fața unei dintre comisiile noastre (...) sunt unele dintre cele mai serioase până în acest moment. Vom face ce este necesar pentru a stabili adevărul", a afirmat Adam Schiff, președintele democrat al Comisiei pentru Informații a Camerei Reprezentanților.

În decembrie, Cohen, fost avocat și om de încredere al miliardarului american, a fost condamnat la trei ani de închisoare, pentru încălcarea legii privind finanțarea campaniilor electorale.

Michael Cohen urmează să depună din nou mărturie în Congres, în 7 februarie, în fața unei comisii a Camerei Reprezentanților care este acum controlată de democrați.