Măsuri excepționale în Franța pentru protestele de sâmbătă ale „vestelor galbene”. O celulă de criză va fi activată în Paris, zeci de mii de forțe de ordine au fost mobilizate în toată țara, magazinele, muzeele, Turnul Eiffel și alte puncte de atracție turistică vor fi închise. Poliția a realizat o hartă a zonelor fierbinți din Paris, unde se așteaptă tensiuni între forțele de ordine și manifestanți.

Zone expuseFoto: Captura Le Figaro

În toată Franța, apelurile „vestelor galbene” de a se întâlni sâmbătă la Paris s-au intensificat. Palatul Elysee se teme că în al patrulea weekend consecutiv de proteste capitala ar putea fi teatrul unor violențe de amploare.

O celulă de criză va fi activată la Paris sâmbătă, a anunțat primarul Anne Hidalgo care le-a cerut manifestanților să fie atenți, atrăgând, totodată, atenția că „violența este în contradicție cu valorile Republicii”.

Poliția a cartografiat zonele expuse, atrăgând atenția că zona Champs Elysee va fi cea mai vulnerabilă, neexcluzând însă nici estul Parisului, cum ar fi Piața Bastiliei, Bulevardul Voltaire sau Piața Republicii.

Sursa: captura Le Figaro

În ciuda mobilizării forțelor de ordine pentru proteja persoanele și bunurile, caracterul violent al manifestațiilor din 1 decembrie pericolul nu a trecut, se arată într-un mesaj al politiei, care cere vigilență sporită și luarea tuturor măsurilor de protecție.

Poliția a recomandat de asemenea comercianților, riveranilor și angajaților instituțiilor din zonele expuse să ia toate măsurile pentru a evita distrugerea bunurilor și a cerut, de asemenea, îndepărtarea tuturor obiectelor care ar putea fi folosite ca arme, precum și a mașinilor.

Spitalele au anunțat și ele că se pregătesc pentru protestele din weekend, suplimentând numărul personalului medical și non medical.