PSD a transformat România în acaretul personal, iar Curtea Constituţională (CCR) este folosită ca instrument politic, spune preşedintele USR, Dan Barna. Guvernul ar urma să sesizeze vineri CCR pe tema remanierii blocate de şeful statului.

Dan BarnaFoto: Captura Facebook

Dan Barna a afirmat, la RFI, că în aceşti doi ani, în care PSD a transformat România în acaretul personal, s-a încercat în mod repetat utilizarea CCR nu în tranşarea conflictelor de constituţionalitate, aşa cum ar fi normal şi firesc, ci în tranşarea de fapt a disputelor şi a conflictelor de politică internă şi de incompetenţă de guvernare a PSD.

"Această sesizare care ar urma să fie depusă astăzi este exact în aceeaşi notă, în care Liviu Dragnea încearcă să utilizeze, cum a fost şi în cazul Kovesi, să utilizeze CCR ca instrument politic, dincolo de rolul acesteia de a lămuri înţelesul legilor", a spus Barna.

Liderul USR critică cele două nominalizări în Guvern, spunând că Mircea Drăghici, propus la Transporturi, are probleme de notorietate în dosarul penal legat de utilizarea banilor publici de la partid pentru achiziţii personale, limuzine şi alte lucruri, în timp ce Lia Olguța Vasilescu "este plimbată ca un fel de moaşte sfinte pe la diverse ministere". "Adică ideea aceasta de a guverna cu marionete incompetente este pur şi simplu distrugătoare pentru imaginea pe care România poate să o aibă preluând preşedinţia de la 1 ianuarie (a Uniunii Europene-n.r.)”, a adăugat Barna.