Autoritățile franceze au anunțat joi că mai multe obiective turistice din Paris, printre care Turnul Eiffel și Muzeul Luvru, vor fi închise sâmbătă din cauza protestelor anunțate de mișcarea „Vestele galbene”, relatează France 24.

Turnul EiffelFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Pe lista obiectivelor turistice care vor fi închise se numără și Muzeul Orsay, cele două opere și Grand Palais. Decizia de a închide zeci de obiective turistice și magazine a fost luată ca măsură de precauție, după ce protestatarii au distrus săptămâna trecută o parte din Arcul de Triumf.

„Nu ne putem asuma riscuri când cunoaștem amenințarea”, a declarat Franck Riester, ministrul Culturii din Franța.

Poliția din Paris le-a cerut mai multor proprietari de magazine și restaurante din zona Champs Elysees și Bastille să închidă sâmbătă, pentru a evita orice fel de incident. De asemenea, autoritățile locale din 15 zone din jurul Parisului au fost rugate să elimine orice obiecte de pe străzi care ar putea fi folosite drept proiectil.

Guvernul francez ia în calcul trimiterea jandarmilor și a ofițerilor antiterorism să patruleze în apropierea clădirilor publice.

Autoritățile franceze au anunțat că vor suplimenta numărul forțelor de ordine, pe lângă cele 65.000 deja existente în întreaga țară, pentru a face față protestelor anunțate.

Manifestații violente au fost înregistrate în Franța, în utlimele trei weekenduri, după ce Guvernul anunțase că va scumpi carburanții.

Premierul francez Édouard Philippe a anunțat suspendarea pentru șase luni a majorării taxei la carburanți. Măsura va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019, a declarat Philippe.

Cel puţin 263 de persoane au fost rănite în cursul protestelor de la Paris, iar 412 indivizi acuzaţi de implicare în violenţe au fost reţinuţi, a transmis Ministerul de Interne.