Primăriile ar putea fi obligate prin lege să aloce 10% din buget spitalelor județene, potrivit unui proiect USR: Poate fi un proiect de țară, la fel de important ca modernizarea educației. Resursa bugetelor locale e cheltuită în mare parte ineficient, în cheie populistă - Hotnews Mobile
1 € 4,7524 1 USD 4,3072miercuri 16 oct 2019
hei rup hei rup
moka [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 18:09
0/10
cam asa suna proiectul asta.
de ce ar vrea contribuabilii ca 10% din banii platiti de ei ca taxe la primarii sa se duca catre niste spitale regionale?
De ce nu ar vrea?
ipolitic [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 20:02
-1/3
Cat control au contribuabilii la cheltuirea banilor rezultati din taxele platite de ei? Niciuna. Asa macar s-ar micsora diferentele ENORME care exista intre spitalele din diferite municipii.
O stire recenta HN: un spital din Buzau suspenda activitatea la o sectie de pediatrie, fiindca singurul medic pleaca in concediu. Ti se pare normal?
Cunosc in schimb municipii unde asa ceva nu s-ar intampla niciodata. De exemplu in Oradea lui Bolojan.
O lege ca cea propusa de USR ar putea imbunatati situatia generala.
"Cat control au contribuabilii...
iLiBERAL [utilizator], Vineri, 7 decembrie 2018, 7:32
+1/3
... la cheltuirea banilor rezultati din taxele platite de ei? "

Pai, bineinteles ca nu au absolut nici un control, ca altfel nu am avea o tara de oameni saraci plina de fosti ministri si parlamentari multimilionari in euro (de Adrian Nastase stiu sigur ca e miliardar).

Insa, daca rumanii vor mai da 10% din bugetul local spitalelor (ca si asa sint prosti localnicii astia si nu stiu ce sa faca cu banii), atunci vor avea, desigur, control asupra cheltuirii banilor din taxele alea duse la Bukale.

Ne explici tu cum se va intimpla fenomenul?

Ce-ar di sa se desfiinteze ministerul sanatatii si banii sa ramina la judete?
pacat
razeshu [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 18:29
+3/3
pacat dde bua intentie dar banii se vor sifona in continuare prin achizitii aiuristice in spitale. caracatitza consiliilor locale are deja tentaculele intinse si in spitale si va controla atent directionarea acestor 10% catre cine trebuie. au astia suficiente resurse sa omoare din fasa si cea mai laudabila initiativa. din nefericire
Pb e ca banii dispar repede, se fura
MTG [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 18:44
+4/6
Pb e ca banii dispar repede, se fura de mafia din sistemul medical. se poate face buget si de 50%, trebuie distrusa mafia din sistemul de sanatate, ca sa ramana ceva si pentru pacienti!
sac fara fund
carmen_i [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 20:03
+3/3
Individul care a propus proiectul a fost manager de spital, prin urmare un om al sistemului.
Nu vedeti ca oricati bani se aloca, tot nu se schimba nimic in bine?
Eliminati mai intai coruptia si apoi ridicati problema finantarii, altfel pentru pacienti va fi exact la fel ca inainte.
Perfect! Si inca 10% pentru educatie
bigbrother [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 20:38
-1/3
Este nevoie de urgenta de o prioritizare a cheltuielilor primariilor pana cand nu ajung sa dea jumatate de bani pe salarii, prime si sporuri iar cealalta jumatate de bani pe panselute..

Pe langa cei 10% pentru sanatate ar fi ideal sa se aloce inca 10% pentru educatie a.i sa nu mai existe scoli cu toaleta in curte, fara caldura si autorizatie la incendiu.

Trebuie sa intelegem ca politicienii nu vor da niciodata bani pentru ce are poporul nevoie pentru ca ar ramane fara bani de furat pentru ei. Legea ii poate forta macar sa nu fuga cu borcanul de miere, ca mana deja au bagat-o pana la cot.
Ce nevoie mai ai de primarii...
iLiBERAL [utilizator], Vineri, 7 decembrie 2018, 7:38
+1/3
... daca le distribui bugetul priun lege?

Eu le-as desfiinta pe toate de pe o zi pe alta, as reduce corespunzator taxarea populatiei, urmind ca cetatenii din fiecare sat si oras sa decida daca vor sau nu vor primarie si de citi angajati au nevoie.
Le distribui doar o parte din buget
bigbrother [utilizator], Vineri, 7 decembrie 2018, 10:47
0/2
Nu pe tot. Cineva trebuie sa se ocupe de treburile administrative, nu o putem face toti ca nu se mai intelege nimic..ia exemplul intalnirilor de bloc ca sa iti faci o idee..

Primariile au o logica buna in sensul ca descentralizeaza deciziile si le aduc la nivel local, acolo unde se stie mai bine decat birocratul de la Centru care sunt necesitatile.

Ca la noi primarii sunt alesi dupa cati bani pompeaza in campanie si apoi uita ce au promis..asta e problema generala la nivelul intregii tari si se aplica pentru toate institutiile publice. D'asta oamenii ar trebui sa reactioneze cand promisiunile nu sunt onorate si sa se implice in viata civica locala.

Stiu, sunt vorbe mari pentru o tara saraca, mai ales la sate unde oamenii au treaba cum sa traiasca. Dar ar putea trai mai bine daca si-ar aduce aminte ca primarul este la dispozitia lor, nu viceversa.
Educatia ar trebui sa fie...
iLiBERAL [utilizator], Vineri, 7 decembrie 2018, 7:40
-1/3
... exclusiv treaba parintilor, iar statului sa-i fie interzis prin constitutie sa faca legi in domeniul asta.
Eu ma refeream la chestii administrative
bigbrother [utilizator], Vineri, 7 decembrie 2018, 10:51
+1/1
legate de educatie, nu orarul si programa de educatie in scoli. Spuneam ca ar fi normal ca primariile sa administreze scolile locale a.i sa reactioneze obligat fortat cand o scoala nu are toalete sau apa curenta, transport pentru copii unde este cazul etc.
10% pt spitale
Milka Man [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 22:04
+2/2
90% pentru salarii si gata banii...
Ce misto e sa faci politica...
iLiBERAL [utilizator], Vineri, 7 decembrie 2018, 7:15
+2/6
... cu banii altora.

Iei de la unii si dai la altii. Si obtii voturi in schimb.

As desfiinta trei sferturi din ministere, as reduce sau as elimina majoritatea taxelor si as da afara un milion jumate de birocrati de pe o zi pe alta.

Casa Poporului as transforma-o in cladire de birouri, conferinte si spectacole, iar parlamentului de 40 de senatori si 40 de deputati i-as face o cladire identica cu un hangar de avioane, undeva in mijlocul Baraganului.

Guvernul de 7 ministere l-as muta intr-o scoala profesionala din Berceni plina de igrasie, construita pe vremea lui Dej.

As desfiinta toate serviciile de spionaj si as da banii respectivi la Armata si la Biserica.

As taia de la buget Academia, SNSPA, institute de tot felul, Uniunea Scribalailor, muzee, filarmonici, teatre, echipe de fotbal, popice etc. Comunitatile locale vor avea, astfel, suficienti bani sa finanteze arta, cultura si sportul dupa cum vor dori fiecare.

As interzice toate ong-urile cu bani de afara.

Pe jurnalistii din Bucuresti i-as pune intr-un rind si i-as trata asa cum faceau romanii (aia din Roma Antica) cu cei care se intorceau invinsi de la razboi.
GRESIT
jidanul [utilizator], Vineri, 7 decembrie 2018, 9:26
+1/3
Este grasit ca primariile sa aloce bani din bugetul lor pentru spitalele judetene. Spitalele judetene trebuie finantate din 2 surse: Ministerul Sanatatii sa asigure salariile personalului medical, echipamentele medicale si medicamentele, inclusiv solutiile de dezinfectare si mentinerea curateniei si consilile judetene sa investeasca in infrastructura spitalelor, in cladiri, in echipamentele nonmedicale (centrala termica, lifturi, bucatarie, accese la spital, etc.) ale spitalelor si in serviciile conexe activitatii unui spital judetean (procurarea hranei pentru personalul medical si al bolnavilor, plata facturilor la utilitati, s.a.).
Privatizarea sistemului
BlaBla1234 [utilizator], Vineri, 7 decembrie 2018, 12:22
+1/3
Pe cand o propunere de privatizare a sistemului de sanatate?
Niciodata!
Milka Man [utilizator], Vineri, 7 decembrie 2018, 18:07
+1/1
Pentru ca e foarte greu sa furi si sa controlezi mediul privat din postura de politician corupt...Poti cere spaga, dar exista riscul foarte mare sa fie raportat la DNA etc...
comenteaza
Cookie Settings