Orice gest are istoria lui pe vreme de sărbătoare a Centenarului. Deschiderea McDonald's la Focșani face apel la imaginarul simbolic al românului. Oraşul de pe Milcov”, orașul Unirii. Focșani se leagă de Ștefan cel Mare, care a stabilit hotarul dintre Moldova şi Țara Românească încă din anul 1482. Și de Cuza care semna în 1862 actul de Unire administrativă a țărilor Române.

Noul restaurant McDonald's din FocșaniFoto: McDonald's

Acum, vorbind despre delectarea fiecăruia, trebuie spus că McDonald's a deschis restaurantul din Focșani aducând meniul care unește gastronomic puiul, vita, porcul (universale, nu?) cu delicii din cele trei regiuni românești tradiționale. McDonald's are adaos și de praz oltenesc. Și de branză de capră. Și de hribi. Și uite așa. Am degustat cu poftă. Și Nu eram singur. Coadă la Drive. Și tot așa înăuntru.

Context:

McDonald's, aflat pe piața românească de 23 de ani, a deschis luni, 12 noiembrie, în Focșani primul său restaurant din județul Vrancea. Restaurantul are o suprafață de 929 de metri pătrați, a fost inaugurat în urma unei investiții de 4,9 milioane de lei și are o echipă de 65 de angajați. Dispune de 75 de locuri în interior, 64 de locuri pe terasă și o cameră pentru petreceri tematice sau aniversări. Noul restaurant poate fi găsit în bulevardul Brăilei, la numărul 102.Odată cu această deschidere, compania a ajuns la 74 de restaurante în 21 de oraşe din România și peste 4.500 de angajaţi.