Susanne Fowler, o scriitoare din Statele Unite ale Americii, care a vizitat recent Bucureștiul, a realizat un articol pentru publicația The New York Times, în care povestește despre vila lui Nicolae Ceaușescu, despre corupție, dar și despre micii din Piața Obor, relatează Mediafax.

Toamna-n OborFoto: USER UPLOADED

Susanne Fowler a participat recent la un tur de promovare turistică a Bucureștiului, apoi a realizat o recenzie surprinzătoare pentru publicația The New York Times, iar articolul se numește „36 de ore în București”.

„Bucureştiul este precum coriandrul, ori îl iubeşti, ori îl urăşti, mi-a spus un român. Dar sunt multe lucruri de iubit la acest oraş care îţi oferă un gust al Europei mai puţin scumpe, România fiind în Uniunea Europeană, dar nu are moneda Euro. Încă se luptă cu corupția la nivel guvernamental”, își începe Susanne Fowler articolul din publicația americană.

Scriitoarea povestește cum a vizitat „opulenta” vilă „de lux” a lui Nicolae Ceaușescu din Bulevardul Primăverii și spune că Bucureștiul are parcuri frumoase, recomandând chiar Grădina Cișmigiu.

În cele 36 de ore petrecute în Capitala României, jurnalista a fost impresionată de Ateneul Român, dar și de faptul că se circulă ieftin și rapid cu metroul.

„Am luat metroul, care este rapid şi deloc scump, spre Piața Obor, unde am făcut o plimbare prin piaţa de fructe şi legume, apoi m-am aşezat la un picnic la Terasa Obor pentru o porţie de mici, pâine şi muştar”, mai povestește scriitoarea originară din America.