1 € 1 USD 4,2695vineri 05 iun 2020
Versiune
Mobile
placut
Bogdan [anonim], Luni, 29 octombrie 2018, 18:07
+9/25
Ce misto ai scris!
stil in lipsa
alt_Bogdan [anonim], Luni, 29 octombrie 2018, 19:29
-13/31
inteleg ca exista o goana dupa socant peste tot in societatea romaneasca, in special in jurnalistica si cinematografie - a cauta originalitatea cu orice chip nu inseamna ca esti si generator de idei sau observatii de valoare, chiar daca unii se grabesc sa aprobe in numele 'includerii' (concept perfect normal distorsionat la max. de avocatii infocati ai politically correct). Observ cat de defazati suntem de normalitate dupa otrava care emana din multe articole publicate pe platforme gen contributors si stilul de cabana al multor articole de la care as avea pretentii.. Cred ca daca Manolescu ar fi fost ales candidatul CDR in loc te tzap, alta ar fi fost istoria Romaniei, am fi fost poate mai putini plecati si care am fi putut desteleni mai mult tarania balcano-tziganeasca care a pus stapanire pe limba si cultura noastra.
Opinie
Azra [utilizator], Luni, 29 octombrie 2018, 21:34
-6/24
Spune-ne in limba romana ce gandesti despre filmul ala nu plimba vorba dintr-o mantinela in alta. E un film de obsedati, e prost sau poate avea un mesaj Asta e rolul oricarui film adresat unui public. Altfel e pierdere de vreme... si mai ales de bani, cum se pare ca este cazul
Trailer-ul este intens
boink [utilizator], Luni, 29 octombrie 2018, 21:53
+6/12
Abia astept sa vad filmul, desi am impresia ca cei pudibonzi nu vor fi prea fericiti.
Nicio legatura cu tema filmului
Altiro [utilizator], Luni, 29 octombrie 2018, 22:59
-5/21
Evanghelia după Ioan: „Iisus i-a zis: Nu te atinge de Mine, căci încă nu M-am suit la Tatăl Meu. Mergi la fraţii Mei şi le spune: Mă sui la Tatăl Meu şi Tatăl vostru şi la Dumnezeul Meu şi Dumnezeul vostru” (Ioan 20, 17).
Ioan
barba-neagra [utilizator], Marţi, 30 octombrie 2018, 5:06
+5/19
Trebuie sa fi fost tare "Ioan" ca dupa 120 de ani sa memoreze cu atata claritate ce spusese Isus. Nici Marc, nici Luca, nici Matei nu au fost asa exacti si, vorba aia, unul a scris dupa 50 de ani, ceilalti dupa 70-90. Vorba aia, traiasca "parintii bisericii (eclezia inseamna adunare nu biserica)" care dupa 200 de ani au hotarat, au facut ordine si pus negru pe alb ce a spus Isus, cui si in ce imprejurari. Seamana foarte mult cu parintii Koranului, care au decis acelasi lucru in privinta lui Mohamed dupa 200-300 de ani.
Cine o fi zis "noli tangere circulos meos" (banuiesc ca in greaca, nu in latina)?...
Eu zic ca ...
Alius [utilizator], Marţi, 30 octombrie 2018, 8:08
+2/2
...dupa mine, cine a spus "noli tangere circulos meos", a spus in latina. Altii zic, tot in latina, "Noli turbare circulos meos!", iar unii ar zice in engleza "Do not disturb my circles!".

Aaaaaa, ca Ahimede ar fi spus in greaca ceva de genul "Mē mou tous kuklous taratte!"si istora a retinut fraza/expresia in latina, asta e altceva.

Ideea e ca cine a spus "noli tangere circulos meos", a spus in latina, evident, caci nu seamana cu alta limba decat cu latina.

Cat priveste partea cu " "Ioan" ca dupa 120 de ani sa memoreze ...", nu se pune problema, deoarece Ioan ar fi trait doar circa 90, deci nu avea cum sa scrie dupa 120 de ani nimic. In fine, astea sunt detalii mici in viata unora. Si nic nu e nevoie sa memoreze dupa 120 de ani, ci sa-si aduca aminte dupa 120 de ani, ceea ce a memorat cand era tanar. Ca sa ma fac mai inteles, actiunea de memorare a avut loc pe vremea (daca a avut loc) cand era cu Isus. E ca si cum ai spune ca tabla inmultirii a fost memorata dupa 120 de ani... Nu, tabla inmultirii a fost memorata in clasele primare si tinuta minte pana dupa 120 de ani.

MEMORÁ, memorez, vb. I. Tranz. A reține în memorie (depunând un efort, învățând anume); a ține minte, a memoriza.

Poate ai vrut sa spui ca "dupa 120 de ani sa-si aduca mainte cu atata claritate ce spusese Isus...", ceeea ce este cu totul si cu totul altceva. Poate o sa memorezi si tu asta, dupa 120 de ani.. cine stie.
Avanpremiera
Marius [anonim], Marţi, 30 octombrie 2018, 12:07
+2/6
O rectificare, a mai fost prezentat si la Noaptea Alba a Filmului Romanesc in Bucuresti, in avanpremiera. Exceptional film.
George Pruteanu
Toni_Romania [utilizator], Marţi, 30 octombrie 2018, 13:19
-2/8
Zicea bine George Pruteanu prin 2000: "Din 1990, la Tv si la cinema ni se ofera SPECTACULOSUL PRIN URAT". Deci nu tot ce filmam si bagam sub proiectoare este "arta".
lb.romana masacrata
Toni_Romania [utilizator], Marţi, 30 octombrie 2018, 13:20
-3/5
Ce sa i faci, oameni care au chiulit de la ore, asta e fauna din massmedia de azi.
Deci asa a zis Isus, citind-o pe Adina Pintilie...
iLiBERAL [utilizator], Marţi, 30 octombrie 2018, 19:02
-1/7
Sint impresionat.

Da' Taki stii ce-a zis?

A zis asa (traduc):

“Parerea mea e ca misiunea filmelor post-Fred & Ginger a fost sa reduca, atit cit le-a stat in putinta, manierele si moralitatea societatii. Cu mult timp inainte de inventarea camerei de filmat, vechii greci obisnuiau sa ii arunce pe dramaturgi in puscarii pentru coruperea societatii, o practica care nu a fost urmata de generatia noastra fiindca sint prea putine celule in puscarii in care sa fie aruncati toti cei vinovati.”

http://takimag.com/article/where_has_all_the_talent_gone_taki/
comenteaza
Cookie Settings