​INTERVIU VIDEO. "Ministru" al UE: Izbucnire foarte gravă a pestei porcine în România. E ușor să ceri guvernului să interzică oamenilor să crească porcul în curte, dar vă gândiți la consecințele sociale, la tradiții? Teoria conspirației e populară - Hotnews Mobile
1 € 4,7800 1 USD 4,4131marţi 18 feb 2020
teoria este populara si adevarata
jackalphonse [utilizator], Joi, 11 octombrie 2018, 15:56
-11/11
...in interesul unuia mai mic sau mai mare.
Interesanta discutie, ar trebui sa vedem mai multe
Habermas [utilizator], Joi, 11 octombrie 2018, 16:05
+2/6
de felul asta. Asa, pe sleau, ca asta.

PS. - putin perspectiva geografica si culturala

Uitati-va la harta Europei din background, si observati ca daca impartim Europa reala in doua, Romania (plus R. Moldova) si Polonia intrra la europa de Vest. Europa de est fiind, Belorusia, Ucraina, Rusia, Vestul Kazahstan (pata aia verde, cam 10% din suprafata Kazahstanului).

Daca vrem sa identificam Europa Centrala, atunci asta este zona dintre Vestul dezvoltat (minus Austria, care intra in zona noastra) si Estul rusofon. Adica Europa Centrala este Polonia, Austria, Romania, Ucraina, si tot ce este intre ele. Bulgaria este o zona de transzitie intre Europa Centrala si Europa de Sud. tarile baltice intra la Europa de Nord, desi le putem include si la Europa Centrala. Europa de Sud-est nu sunt Bulgaria si Grecia etc, ci Vestul Kazahstan, Rusia din zona Caucaz, Georgia, Armenia, Azerbadjan, si eventual Turcia daca doriti (la alegere), si Cipru. Europa de Sud este Italia, Corsica Franceza, Malta, Grecia, Albania, Muntenegru si zona maritima a Croatiei si a Frantei. Europa de Sud-Vest este: Spania, Portugalia si daca vreti si insulele canare si tenerife desi astea sunt de fapt Africane geografic si Europene-mixte cultural.
Marș la culcare
Barosanu_nr1 [utilizator], Joi, 11 octombrie 2018, 19:18
+5/7
http://larics.ro/cum-s-infectat-pesta-porcina-de-virusul-propagandei-pro-kremlin-partea/

http://larics.ro/cum-s-infectat-pesta-porcina-de-virusul-propagandei-pro-kremlin-partea-ii/
trist
anonim3 [utilizator], Vineri, 12 octombrie 2018, 4:34
+1/5
Dl. comisar s-a decis sa protejeze pe ministrul Daea. „Ar fi o mare minciună să spun că România nu a acceptat măsurile noastre, au implementat toate măsurile: supraveghere pasivă, campanii de pregătire, teste de laborator, training pentru veterinari, toate au fost făcute”. Ar fi interesant de vazut cate masuri au fost luate din ianuarie 2017 pana la agravarea epidemiei in 2018. Asa, de pus pe mai multe coloane, ce prevedeau planurile, ce a cerut comisia, si ce s-a facut concret. Pentru ca altfel este relativ usor sa dai vina pe terenul din Delta si pe mentalitatile inapoiate ale satenilor, ca sa acoperi incompetenta celor din Ministerul Agriculturii.
ha ha
g01an [utilizator], Vineri, 12 octombrie 2018, 8:34
+1/3
rusia ar fi unul dintre aia mai mari cu interes. tehnic vorbind, macar nu a mintit.
posibil
Habermas [utilizator], Vineri, 12 octombrie 2018, 10:16
+3/3
Este clar ca Romania a avut lipsuri majore aici. Dar comparatia comisarului cu geografia din Polonia-Lituania este valabila.

Eu as spune altceva: Comisarul a decis sa ia apararea institutiilor din Romania-Polonia-Lituania-Ungaria, el insusi fiind un medic Lituanian nascut in Siberia (unde familia lui fusese deportata) si inrors in Lituania cand avea 7 ani.

De ce? Pentru ca in UE greselile costa, iar Lituania si Romania au tendinta sa se sprijine una pe alta neconditionat (sper ca nu exagerez prea mult cand spun asta), inclusiv in raport cu R. Moldova, etc etc. De exemplu, o greseala estimata a fi grava in tarile din estul UE ar putea duce, in contextul actual, la penalizarea tuturor tarilor din est, inclusiv Lituania - financiar, politic etc.

Avem si o istorie comuna via Moldova medievala, memoria deportarilor sovietice, experienta tranzitiei recente, etc.

Fapt divers: Moldovenii au participat, cu un corp expeditionar condus de Alexandru cel Bun, la batalia de la Gruenwald, din 1410, intre Polonia-Lituania si Prusia-Ordinul Teutonic, de partea Poloniei-Lituaniei si rezultat cu infrangerea Prusacilor-Teutonilor.

Mai departe comisarul asta este tot social-democrat.

Deci mai curand Comisarul si-a definit pozitia intrun context complex. Nu va grebiti sa acuzati fara sa intelegeti.

Sunt convins ca stie ce si cum si i-a a discutat pe sleau cu toate autoritatile Romanesti - cum de altfel a si spus in interview. De fapt acest om incearca sa protejeze (inclusiv) Romania de greselile PSD-Daea, si face si el ce poate in contextul politic data.
e politica...
liviu_ [utilizator], Vineri, 12 octombrie 2018, 10:51
+2/2
in politica totul se spune pe ocolite

sa nu uitam ca strainii au o diplomatie excesiva (fata de noi care injuram si urlam fara nici o jena)

sa nu uitam ca pentru ei "situatia ne ingrijoreaza" este una din cele mai naspa lucruri pe care le pot spune despre o tara aflata in pragul colapsului...
comenteaza
Cookie Settings