Scurtă analiză a pieței lemnului rotund - importăm mai mult decât exportăm - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 0,7377vineri 18 oct 2019
O mica greseala
Maltese_Hawk [utilizator], Miercuri, 10 octombrie 2018, 10:36
-1/1
In loc de " export" 438m Eur trebuie " import".


Articolul dovedeste ceea ce se vedea in padurile noastre. Din lipsa taierilor sistematice de igenizare foarte multi arbori batrani s-au infectat cu ciuperci si au infectat milioane de altii arbori mai tineri.
Jepii Mari sunt dovada cea mai la indemana. Toata padurea e infestata de o ciuperca ce doboara.
Poate un reportaj pe Jepii Mari ar mai calma spiritile artistilor romani metanoizati interior pana la explozie.

Orice mucalit ca si Mircea Diaconu sau Dan Puric vine si latra sa nu ne vindem padurea, zacamintele, petrolul, graul si porumbul, pamantul. Parca autarhia n-ar fi fost dovedita ca un esec aducator de saracie si prostie.
Cifrele sunt de la INS
Smile Media [hotnews.ro], Miercuri, 10 octombrie 2018, 15:56
0/0
Buna ziua! Cifrele sunt cele corecte (furnizate de către INS) și fac referire la exporturile de lemn din primele 10 luni ale anului 2017 (exporturi în valoare de 482 milioane de euro), dar chiar și așa, ele sunt în scădere cu 3,2% faţă de perioada similară a anului 2016. O zi bună!
dar cherestea? cu cheresteaua cum stam?
young_e [utilizator], Miercuri, 10 octombrie 2018, 11:20
0/0
as fi curios sa vad si datele pentru CHERESTEA (scandura) nu LEMN ROTUND (busteni).

Unii rauvoitori spun ca de fapt se importa lemn rotund din tari inca si mai corupte decat a noastra (sa zicem Ucraina) si se exporta cherestea -- alaturi de cea obtinuta din lemnul rotund local vandut de idiotii locali mult prea dormici sa-si ia "jeep de-ala mare".

Dar, desigur, universitatea din Suceava impreuna cu Schweighofer vor elucida impreuna problema [aici am facut si eu o gluma, desigur].
Aveți sursa în articol
Smile Media [hotnews.ro], Miercuri, 10 octombrie 2018, 16:01
0/0
Aveți sursa pentru această informație în articol, în raportul de la INS: http://www.insse.ro/cms/sites/default/files/field/publicatii/volumul_de_lemn_exploatat_in_anul_2016.pdf

Vă interesează să urmăriți bușteanul, pentru că acesta este materia primă brută pentru cherestea, grinzi și alte produse finite.
@Maltese_Hawk
emilm [utilizator], Miercuri, 10 octombrie 2018, 15:39
0/0
Articolul trebuie citit in cheia <<Proiectul "Pădurea de Mâine" este susținut de Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava si de compania Holzindustrie Schweighofer, alături de alți parteneri.>>
Il legatura cu taierile de igienizare: intr-adevar, nu se mai fac, acum se prefera taierile "la ras", sunt mult mai eficiente dpdv economic.
La Sebes
Kosmos [utilizator], Joi, 11 octombrie 2018, 12:03
0/0
Am vazut camioane mergand cate 2- 3 la lasarea intunericului .. se taie in draci . toti mana in mana. politisti / politicieni, localnici si cumparatorul Hotz
Ba Nu!
young_e [utilizator], Vineri, 12 octombrie 2018, 7:06
0/0
ziceti "Vă interesează să urmăriți bușteanul, pentru că acesta este materia primă brută pentru cherestea, grinzi și alte produse finite."
BINEINTELES CA NU
produse finite inseamna mobila, etc.
cherestea inseamna produs finit pentru berbecul care-si doreste repede geep de-ala mare. sau pentru universitatea din Suceava
statistica irelevanta
sorin3 [utilizator], Vineri, 12 octombrie 2018, 9:16
0/0
atunci cind taierile ilegale sint confirmate preturindeni de disparitia a hectare intregi de padure statisitica e irelevanta si intregul proiect laudat aici e doar o risipa de bani.
comenteaza
Cookie Settings