1 € 1 USD 4,2275marţi 21 sep 2021
Versiune
Mobile
Nu inteleg un lucru
farty [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 11:57
-17/21
In articol zice asa "Circa 7,24% dintre alegători s-au prezentat la vot în cea de-a doua zi a Referendumului". Din ce as putea intelege, prezenta la vot este de 7,24% doar azi, de la 7:00 la 10:00, independent de procentul de ieri de 5,72%. Nu? Altfel, ar fi o prezenta de 1,52% doar azi - duminica dimineata!
Sper ca-i deschis si maine
ipolitic [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 12:00
+31/35
azi n-am timp, trebuie sa curat cartofi. Dar maine, maine sigur merg sa votez. Tineti-mi randul..
Practic e imposibil de atins 30%!
Impotriva prostiei din tara [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 12:22
+16/18
Ar trebui sa voteze de 4 ori mai multi cetateni decat pana la ora 10% ca sa faca cvorumul.
...
tirolez [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 12:25
-2/22
In Bucuresti clar se voteaza mai mult decat ieri. Am vazut o dna in carje.
Vomit...
imi_pasa_de_romania [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 12:38
+30/34
Concluzia este ca cea mai critica problema a Romaniei nu este justitia, nici macar economia aruncata in aer. Nu este exodul tinerilor, scaderea natalitatii si nici imbecilizarea copiiilor ramasi intr-un sistem de educatie demne de o tara de lumea a tzashpea. Nu este nici sistemul sanatatii sau cardul legal in pioneze, ca sa nu mai zic de statul de drept. Infrastructura e ca si rezolvata in toata tara, canalizarea, electricitatea,internetul si informarea cetatenilor...

Adevarata problema si singura ramasa era definitia din constitutie a familie, daca sa fie "soti" sau "babat si femeie".

Bravo tovarasi! Sa nu cumva sa veniti in acelasi numnar si la proteste, ca nu cumva sa va pedeapseasca BOR prin neimparatasanie, interzicerea spovedirii sau mai rau, interzicerea accesului ib biserici (oh vai!)
Si cum ramane cu initiatorii
Dacicul [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 12:52
+26/30
Am inteles ca au fost aprox. 3 mil de cetateni care au initiat acest demers cu referendumul. Asta inseamna cam 16% dintre alegatori. Daca nu se ajunge la acest procentaj final de participare la vot (si sigur nu toti cei care au participat la vot au spus DA), ce trebuie sa intelegem? S-au razgandit intretimp initiatorii sau demersul a fost un fake?
Ai fi surprins...
taro [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 13:56
+19/21
daca jumate din cele 3 milioane de semnaturi au fost falsificate? Nu trebuie decat nume, cnp, adresa. Cine verifica semnatura?
Pt. ca au schimbat tema referendumului
D-or [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 14:28
+19/23
Am auzit multi oameni spunind ca nu merg sa dea un vot in alb, sa raspunda la o intrebare despre nimic.
Un popor de "pasivi"
D-or [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 14:30
-26/34
E rusinos.
7,24% cumulat
coldplayer211 [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 14:31
+20/22
Cei 7,24% prezentați în articol reprezintă suma votanților de ieri + cei de azi. Este adevărat că exprimarea jurnalistului permite interpretări, problema este că, însăși formularea întrebării de referendum, este de o incompetență crasă.

3/4 din PSD+ALDE+USL și-au luat diplome în Drept și nu sunt în stare să își dea o lege de amnistie conformă cu Constituția României. Români, eu cred că incompetența ăstora ne va salva.
Eu am semnat si nu ma duc la vot
Heruvim [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 14:58
+10/12
Nu vrea sa girez pentru PSD si Dragnea.
PSD+BOR - dicatura, mizerie, saracie, moarte
eu vad in felul asta toata treaba cu referendumul
torna_fratre [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 15:06
-2/16
-un segment al poporului a initiat o chestie ,chestie care nu a intampinat nici o neregula? in urma verificarilor de catre primarii(prima suspiciune)
-psd se urca pe val si pluseaza cu legea pentru referendum.(castiga electoral din cei presupusi 3 milioane semnatari)
-intra in scena UE care critica pe motiv de nerespectare drepturi ale omului daca se modifica constitutia.
-psd e intre ciocan si nicovala(semnatari initiativa vs ue)
-psd nu face campanie agresiva ca in cazul celorlalte alegeri...oare de ce?(a doua suspiciune)
-psd initiaza legea cu o denumire de noaptea mintii...multi votanti sunt indusi in eroare...confuzie generala intr-un segment al populatiei pe aceasta tema.(a treia suspiciune)
-concluzie:referendumul pica,initiatorii nu pot acuza psd caci au dat curs propunerii,ue nu sanctioneaza psd si Romania caci referendumul pica.Win-win in orice situatie pentrru psd...dar poate poate vad eu lucrurile altfel.
Da, acesta este POPORUL MEU!
ww [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 15:17
+6/20
Ieri si astazi am aratat ca suntem poporul acela pe care il purtam multi in suflet: un popor inteligent, dar mai ales acela tolerant care nu a prigonit pe nimeni in toata istoria sa.
Cand vedem peste tot in jurul nostru renascand limbajul urii fata de semen, iata ca am dat multora o lectie de inalta morala si simt civic. Actul este cu atat mai admirabil cu cat constiinta ne-a fost incoltita cu sloganuri de Ev Mediu nu doar de aproape intreaga clasa politica, ci si de o institutie care, conform sondajelor, se bucura de o maxima incredere.
O prezenta de sub 20% este o veritabila palma trasa de electorat intregii clase politice. Realizam oare ce grad urias de asteptare pentru o forta noua pe scena politica exista in randul populatiei? Cred ca acesta a fost un examen de mare maturitate, poporul roman aratand ca apartine cu adevarat mileniului trei.
Sa speram ca vom fi paziti de o radicalizare artificiala a populatiei ("liber" la atentate, "puciuri" esuate, etc). In lipsa unor evenimente cu impact major pana la viitoarele alegeri, cred ca inca mai este o speranta pentru democratia din Romania iar instaurarea unei dictaturi cu sustinere populara pare sa aiba sanse minime in acest moment.
Poporul a mai aratat si ca este unul cu adevarat crestin. Si asta nu pentru ca se topeste de dragul celor "mai altfel" ci pentru ca nu s-a facut judecator al aproapelui sau si nu a ridicat piatra asupra lui. Poate multi ne-am amintit tulburatorul episod al Dumnezeiestii Iubiri si Iertari:
"Si ridicându-Se Iisus şi nevăzând pe nimeni decât pe femeie, i-a zis: Femeie, unde sunt pârâşii tăi? Nu te-a osândit nici unul?
Iar ea a zis: Nici unul, Doamne. Şi Iisus i-a zis: Nu te osândesc nici Eu. Mergi; de acum să nu mai păcătuieşti".

PS: mesajul se poate reciti dupa ora 22.00.
Am crezut si ieri, cred si astazi, voi crede si maine in POPORUL MEU.
Celor care v-ati indoit de acest popor, va amintesc ca, intamplator, in 6 octombrie se face pomenirea Sfantului Toma, zis Geamanul.
vezi aici
baimarean [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 15:17
+3/3
ww.prezenta.bec.ro
S-a implinit profeția lui Brucan!
Con_stan_tin [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 15:25
+7/11
Electoratul nu mai votează ca primarul tot ce-i pun politicienii sub nas. Când s-o deștepta și parlamentul.
Iohannis, trebuie sa dizolvi Parlamentul!
Ioan.Toma [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 15:27
+8/24
11,67% - acesta este procentul celor care mai sustin initiativele acestui Guvern si ale acestui Parlament. In aceste conditii, regimul Dragnea trebuie sa plece de la conducerea Romaniei.

Referendumul este mai bun decat orice sondaj. Iar daca guvernantii nu inteleg ca romanii, in marea majoritate, le-au dat un vot de blam prin absenta de la urne, atunci presedintele este cel care trebuie sa-i forteze sa inteleaga ca trebuie sa plece, prin dizolvarea Legislativului si convocarea de urgenta a alegerilor anticipate.
Un popor deștept.
asavreau [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 15:27
+19/21
Sa săturat de minciuni.Pune o întrebare clară și dă un răspuns clar.Ca să te prostească,mutilează și limba română folosind cuvinte fără sens.Cu ce întărește FAMILIA acest referendum?
50 milioane de Euro aruncati de psd, PENIBIL
Parzivall [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 15:41
+22/26
In mod normal toata trupa de Bombalai din Guvern in frunce cu Pavi ar trebui sa isi dea Demisia, dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate. Psd doar distruge, nu e un partid pt viitorul Romaniei.
Petarde și fumigene..
Observatory [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 15:46
+13/15
Încă o dovada ca suntem conduși de o Gașca de analfabeți ( guvern este un superlativ pentru România )
Vinovații sunt cei ce au votat acest gang vicios , incapabil sa conducă o țara .
Cine este responsabil pentru risipa de bani cheltuiți de acești derbedei/hoți .
Mafia este mult mai eficace decât acești incompetenți si răufăcători .

Aduceți oameni cu creiere luminate cât
Mai exist eceasta țara !
Probabil că tu oi fi „activ”...?
NME [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 15:47
+10/18
Înainte să te apuci să judeci pe toată lumea și să-i condamni pe cei care nu-s de acord cu tine, spune-mi, te rog, ce se va schimba după votul ăsta. La modul practic, nu idei emanate de Antena 3 și Rromânia TV.
Dacă referendumul nu va fi validat, va fi exact ca înainte. Să-nțeleg că vineri stăteau homosexualii la coadă să fure copii?
Iar dacă va fi validat... ce anume se va întâmpla? O să i se dea voie tâmpitului ăla cu mitraliera să iasă pe stradă să împuște pe cine vrea el, că i se pare că altcineva pășește șchiopătat sau e îmbrăcat în alb-roșu? O să scadă euro? Vor primi tăranii porci, în locul celor sacrificați? N-o să mai fie „dezastre produse de calamități”? O să iasă ambulanța neagră pe străzi și-o să ia copiii să-i dea homosexualilor?

Nu, rușinos este faptul că popii îndrăznesc să-și amenințe enoriașii că nu le vor mai asigura anumite servicii pentru care ei oricum sunt plătiți și din buget, și din marea șpagă luată la fiecare serviciu prestat, de genul înmormântare, nuntă, botez...
E rușinos să ceri bani „fără număr” pentru o catedrală, atâta timp cât cel căruia-i ceri de-abia-și duce zilele, iar tu te plimbi doar cu ultimul model de Mercedes.
E rușinos să fi făcut niște studii, să ai pretenții că ai trecut totuși prin viață, dar să stai să asculți cum te mint unii-n față și să-i și crezi!

Ești creștin doar dacă ai votat „da” la referendum? Hai sictir! Nu vreau să fac parte din religia asta!
nu
liviu_ [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 16:04
+13/15
rusinos e ca in 2018 se discuta in parlamentul europei despre incalcarea mcv, recomandarilor CE, comisiei de la venetia etc! si de interventia brutala a jandragmeriei asupra protestatarilor pasnici!
ASTA E RUSINOS!

si lipsa la vot este tot o opinie
Strugurii sunt acri?
Heruvim [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 16:07
-9/17
Ce? Arzi de nerabdare sa ajunga ai tai din opozitie la putere? Sa va conectati voi la resurse? Aceeasi mizerie!

Lasa-i sa-si duca mandatul pana la capat. Au fost votati pentru 4 ani.

Lasa timp sa creasca partidele noi.

Ne-am saturat de VOI!!! De VOI TOTI!!! Intelegi?
Remarc negationismul: "Nu a prigonit pe nimeni"
D-or [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 16:16
-5/11
Alte popoare nu sunt la fel de tolerante ca cel roman. O astfel de afirmatie ar fi interpretata ca negationism si pedepsita.
Si ce 'popor" purtati multi in suflet?
D-or [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 16:20
-8/12
?
Precedent
Ochii_pe_voi [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 16:21
+7/7
S-a votat in masa - numai 300 de hoti in PARLAMENTUL HOTIEI NATIONLAE. Sunt peste 500 !! Ciuma Rosie face ce vrea ea, dar au inventat un 'referendum' fara obiect. Ca sa aiba lumea subiect de discutie in loc sa condamne ticalosiile si incompetent psd_+alde (udmr inclus)
Scuze
Ochii_pe_voi [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 16:22
+7/7
Romania nu are viitor. E doar un teritoriu bun de jefuit.
Ochii pe hoti
Ochii_pe_voi [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 16:41
+12/20
Referendum organizat de psd+alde. Ochii cât cepele pe acesti hoti!
La referendumul pt. familie
kokos [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 16:58
+15/15
nimeni n-a verificat semnaturile , insa semnaturile adunate de usr pt. "fara penali in functii publice" au fost verificate la sange si multe anulate doar pt. ca lipsea al doilea prenume sau etajul din adresa!
Respect
imi_pasa_de_romania [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 17:32
+4/12
#cartofiiconteaza #mainesigur #tinerand

Va rog sa dati mai departe. Cu putin noroc poate vom deschide ochii tuturor si vor intelege ca si cartofii sunt oameni si conteaza si ei si nu trebuie neglijati!

Contam pe voi!
Nu cred.
Stef_and [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 18:09
+6/8
Incompetenta lor ne ingroapa pe zi ce trece.
Dar asta e.
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Duminică, 7 octombrie 2018, 18:35
+12/18
Comment sters de user
gorky.park [anonim], Duminică, 7 octombrie 2018, 19:04
+15/19
Democratia costa. Dute in Rusia sau Coreea de Nord
adrianhn [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 19:17
-8/14
Daca vrei economie la democratie dute in Rusia. Se pare ca nu intelegii principiile de baza ale une democratii.
Un vot de incredere acordat BOR
Caligula [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 19:39
+4/6
Asta explica prezenta atat de redusa in HARCOV.
Desigur
2304 [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 20:23
+3/5
Dar va fi o frauda ordinara toata treaba. Frauda este motivul pentru care nu se mai prezinta estimari de la ora 16 si acum e 20.20, la 21 se inchid urnele. Totul este o facatura. Majoritatea voturilor au fost furate sau/si fictive. In coditii normale acest referendum nu ar fi trecut niciodata si nu facea mai mult de 10-11% prezenta. Daca acest referendum va trece atunci nu mai avem nici o sansa si vom fi 100% sub dictatura p$d
de fapt
Toni_Romania [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 20:26
-1/5
Multi romani nu au fost la vot, e drept, din varii motive, dar Europa Est e în gen hetero. Nu prea prind alea aici. Vezi Slovenia, vezi Polonia. Unde au guverne cu coloană vertebrală. De aia turbează ăia din BRX.
Competenta lor in furat ne ingroapa pe zi ce trece
-PuieMSD- [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 20:29
+3/3
Si ne va ingropa pe toti pana cand nu incepem sa ii ingropam noi pe ei.
La cat de vipera il cred pe Dragnea, cred ca restul de 15% ii va scoate din palarie din "diaspora". Si asa are ceva cu ei, le va baga votul in gura. Sectiile de votare din strainatate n-au observatori.
Felicitari pentru opinia bine fundamentata.
D-or [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 20:42
-8/10
Ce legatura are ..... cu prefectura, respectiv MCV, jandarmi, etc... Delir colectiv.
nu buey
gigel de luxembourg [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 21:14
+4/10
democratia costa dar nici nu ne batem joc de bani. m-am saturat de aberatia asta cu democratia costa, va ascundeti in spatele democratiei de 20 de ani. nu era nevoie de acest referendum dupa cum s-a tot explicat, homosexualii nu se puteau casatori oricum. problema este ca oamenii cu ceva minte au ales sa-si vada de treaba si scena politica e ocupata de prosti si semidocti iar alti prosti si semidocti ii privesc pe astia cu admiratie.
Bravo si multumesc
Allaballa [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 21:41
+4/8
Foarte mandra de Romania astazi. Bravo si salutari de la Londra.
are mare legatura
vidra [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 22:57
+4/6
tema acestui referendum este o non-problema care ne distrage atentia de la ceea ce e cu adevarat important. absenta de la vot arata foarte clar cat de preocupat e romanul de aceste bazaconii inventate de sectele protestante si neo-legionari.
Nu poate
vidra [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 22:59
+2/2
Presedintele nu are puterea de a dizolva Parlamentul. Cititi Constitutia. El ar fi facut asta dupa OUG13 daca ar fi putut. Practic Constitutia e facuta astfel incat e aproape imposibila dizolvarea Parlamentului daca o majoritate a acestuia nu isi doreste.
Depinde de punctul de vedere
coldplayer211 [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 23:09
0/0
Totul depinde de punctul de vedere. Unii cred ca PSD urmareste interesul romanilor, eu cred ca astia slujesc kremlinul. Din punctul meu de vedere incompetenta lor este salvatoare pentru romani.
DOVADA DEZINFORMARII
cu ochii pe banditi [utilizator], Duminică, 7 octombrie 2018, 23:09
-4/10
1. Formularea intrebarii e o cerinta expresa a legii referendumului, adoptata inca de pe vremea dlui Emil Constantinescu. Iata inca o dovada ca nici Guvernul si nici presa nu a facut niciun efort de informare a cetatenilor. Orice alta intrebare ar fi condus la anularea referendumului.
2. Dezinformarea a continuat prin insinuarea legaturii dintre referendum si Dragnea. Eu nici pana azi nu am aflat-o! Doar se stie ca Dragnea a confiscat referendumul... cu intentie! In ce scop????
3. Presa nu a depus niciun efort de informare corecta, ba s-a complacut in discutii despre boicot si ingerinta politicului.
4 si desi nu mai conteaza.... Referendumul nu a fost impotriva mnoritatilor sexuale, ci a fost de pretejare a copiilor de ceea ce se dovedeste a fi campania agresiva despre sexualitate si drepturi sexuale. Ori viata nu e doar despre sex....
5. Toleranta ma mare decat crestinul nu o au vei care au boicotat In niciun caz postacii care se exprima jegos...
Sa fiti sanatosi!
Bravos natiune!
Petrache [utilizator], Luni, 8 octombrie 2018, 1:19
-1/5
Draga domnule imi-pasa-de-romania. Da-ti te rog numele adevarat, ca eu votez cu dumneatale la urmatoarele alegeri. Nu numai ca ai pus punctul pe i, dar m-ai facut si sa rad cu lacrimi.
"mie" d-hor la poporul rrus
rov [utilizator], Luni, 8 octombrie 2018, 5:20
+2/4
ce numai pacoste ne-a adus...
plus penele si baselu
rov [utilizator], Luni, 8 octombrie 2018, 5:22
+1/1
sa nu uitam si borul...
Exagerări în ambele tabere
BEDE [utilizator], Luni, 8 octombrie 2018, 7:43
-2/4
În tabăra NU s-au remarcat exagerările că cei din tabăra DA ar fi cumva cam ca naziștii, că dacă referendumul este validat cu DA vor urma o mulțime de legi represive. Ori, și dacă ieșea DA, homo și lesbi puteau să o ducă în continuare ca în ultimii 20 de ani, fără a fi persecutați de majoritatea heterosexualilor. Oricum, nu ar mai fi putut fi vorba de genul de probleme pe care le-au avut atunci când homosexualitatea era incriminată în Codul Penal. Și ar fi fost o cale extrem de lungă și dificilă pentru a ajunge la ceea ce era în "Epoca de aur".
Exagerări în tabăra DA: dacă va rămâne Constituía așa, atunci se vor da legi ca homosexualii să adopte copii și va fi dezastru. Ori, așa cum sunt legile în prezent, nu se cere ca un bărbat să fie căsătorit pentru a adopta un copil. Nici nu se cere ca o femeie să fie căsătorită pentru a adopta un copil. Și nu mi se pare anormal aceasta. Dar, în aceste condiții, nimeni nu împiedică pe cineva care este homo sau lesbi să adopte un copil. Prin urmare, dacă ar fi ca să fie împiedicați homo, lesbi și trans-smintiții să adopte copii, nu este suficient numai să se modifice Constituția ci ar trebui un pachet de legi, inclusiv o lege jalnică prin care ar fi cumva ca preferința sexuală să fie consemnată într-un fel de act de stare civilă... Deși consider că homo, lesbi și trans- sunt comportamente sexuale aberante născute din niște probleme psihice, sunt total contra unor legi represive și discriminatorii în sensul unor segregări pe temeiul preferințelor sexuale.
Acum, rezultatul cred că reflectă de câtă popularitate se bucură PSD și BOR. Mare lcuru că, cu toate îndemnurile popilor, nu s-au prezentat la urme mai mult de 21%. Ar trebui ca PSD să lase laoparte mândria cu care spunea că a fost bine ceea ce au făcut jandarmii la 10 august când au dat cu gaze în masă și au bătut de voie pe cine s-a nimerit să fie un pic mai aproape de ei.
Prezenta ceva mai ridicata: in zona manastirilor
Habermas [utilizator], Luni, 8 octombrie 2018, 8:55
+2/2
adica Suceava plus judetele vecine cu care are bune legaturi directe (drumuri si trenuri): Bistrita-Nasaud, Botosani, Neamt. Este de inteles, cu toate populatia bisericeasca din zona, si influenta ei locala. dar chair si asa, numai 30%.

Romania merge inainte, nu inapoi.
Propun lecturi mai aprofundate
Allaballa [utilizator], Luni, 8 octombrie 2018, 10:02
+2/4
Inainte sa deschideti gura (sau sa rupeti tastatura) despre 'comportamente sexuale aberante nascute din niste probleme psihice', propun sa mai cititi carti de antropologie si biologie. Ma bucur ca referendumul nu e valid, ma supara ca motivul este opunerea politica, si nu biologia umana.
tot secuimea e fruntea
Poiana lui Occam [utilizator], Luni, 8 octombrie 2018, 12:14
0/0
aferim !
A fost sa fie
Iaca [utilizator], Luni, 8 octombrie 2018, 16:47
0/0
irefutabila hotararea Parlamentului relativa la ponderea de 30%...Dar nu fuse ci se duse pe apa de la Belina,bat-o vina !
Ce inseamna ,Vox populi,vox Dei acum inteleg si ei !
Imteleg dar nu prtcep aceste date si ca primarii nu mai au toata puterea in sate ...
Satenii In loc sa vina la votare s-au dus la hora cea mare ,cu mic si cu mare....
Incalcite -s caile Domnului si prostiile conducatorilor alesi prin "voia " norodului.....
Cand Puterea nu mai are putere, la sate, are zilele numarate...si scurtate ca cele din solstitiu de iarna
Dum spiro,spero !...
comenteaza