Președintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat că evaluează dacă va participa sau nu la ședința Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite din această săptămână de la New York, datorită preocupărilor legate de siguranța sa, relatează Reuters, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Știţi că mă au în vizor pentru a mă ucide ... vreau să merg la New York, dar trebuie să am grijă de siguranța mea", a spus Maduro la o conferință de presă, fără să detalieze cine ar putea să-l vadă.

La începutul aceleiași conferințe de presă, Maduro a declarat că foşti ofițeri militari venezueleni ar fi conspirat să răstoarne guvernul cu ajutorul Statelor Unite.

În luna august, două drone au explodat in Caracas, în timp ce Maduro ţinea un discurs, rănind șapte soldați și arestând peste zece suspecți, inclusiv câțiva ofițeri militari. Maduro l-a descris ca pe o încercare de asasinat.

New York Times a anunţat pe 8 septembrie că oficialii americani s-au întâlnit cu ofițeri militari venezueleni răzvrătiți, care l-a determinat pe Maduro să acuze administrația Trump că ar dori să intervină și să susțină o lovitură de stat.

Consiliul de Securitate Națională al SUA a răspuns în acel moment că dorinţa politică a Statelor Unite este "o întoarcere pașnică și ordonată la democrație în Venezuela".