Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, a spus vineri că Marea Britanie folosește cazul otrăvirii fostului agent secret Serghei Skripal pentru a-și atrage sprijinul partenerilor europeni într-un moment în care Brexitul izolează Londra, relatează Reuters.

Serghei LavrovFoto: Captura YouTube

Doi ruși care semănau cu bărbații acuzați de Marea Britanie că ar fi fost în spatele tentativei de ucidere a lui Skripal au spus joi că sunt turiști nevinovați care au călătorit la Londra pentru a se distra și au vizitat Salisbury pentru a vedea catedrala.

Marea Britanie a spus că interviul, care a apărut la televiziunea finanțată de stat RT, este o „insultă la adresa inteligenței publicului” și „un fals”.

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului britanic Theresa May a declarat că interviul este „foarte ofensator”.

Lavrov a reacționat în timpul vizitei sale la Berlin.

"Nu există fapte pe care să le putem aborda în mod semnificativ", a declarat el după întâlnirea cu ministrul german de externe Heiko Maas. "Este inutil să avem această discuție și am confirmat partenerilor noștri germani că nu vedem nicio dovadă".

”Principiul ”marii probabilități” nu este adecvat în acest dosar, pe care colegii britanici îl folosesc pentru a-și atrage sprijinul partenerilor europeni împotriva Rusiei. Este legat de Brexit - de aceea Londra face asta”, a adăugat el.

Lavrov a spus de asemenea că are îndoieli că dovezile aduce de Marea Britanie aliaților săi în dosar sunt convingătoare.