În prima sa conferință de presă la București, noul ambasador al Marii Britanii, Andrew Noble, a spus, în limba română, că niciodată nu a avut atâția prieteni care vor să vină să-l viziteze la noul său post, adăugând că famlia sa este ”într-o stare de mare bucurie”.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Familia mea este într-o stare de bucurie mare și prietenii. Am fost în Germania, în Africa de sud, în Grecia, dar niciodată nu am văzut atâția prieteni care vor să vină în România să ne vadă”, a spus Noble. Diplomatul a adăugat că : ”Relația noastră este mai inteligentă, înainte vorbeam despre Dracula și Castelul Bran. Acum britanicii vorbesc despre Vlad Țepeș și Sighișoara”.

Lăsând la o parte tonul jovial, succesorul lui Paul Brummell a vorbit și despre parteneriatul strategic, în contextul Brexit.

”Lucrăm împreună cu Guvernul român pentru un nou parteneriat strategic între Marea Britanie şi România. Avem deja un parteneriat, dar trebuie să fie îmbunătăţit şi modernizat pentru preocupările de astăzi. Avem nevoie de un parteneriat strategic care răspunde la provocările mai ales dintr-o Europă nouă şi mă refer, sigur, la chestiunea Brexit, care va fi o chestiune foarte importantă", a declarat Andrew Noble.