Premierul israelian Benjamin Netanyahu este încă o dată audiat în Ierusalim de către poliție în una dintre anchetele privind presupusa corupție care amenință lungul său regim, relatează AFP.

Benjamin NetanyahuFoto: Captura YouTube

Anchetatorii au ajuns vineri dimineață la locul de reședință al lui Netanyahu pentru a-l interoga în cazul Bezeq despre legăturile sale cu Shaul Elovich, un om de afaceri care controlează principalul grup israelian de telecomunicații.

Poliția și servicii premierului nu au confirmat aceste audieri în timp ce acestea sunt în curs.

Netanyahu a fost audiat de zecio de ori ca suspect sau martor în acest dosar.

Poliția încearcă să afle dacă soții Netanyahu au încercat să beneficieze de o presă favorabilă din partea site-ului de știri Walla în schimbul unor favoruri guvernamentale care ar fi putut să aducă sute de milioane de dolari pentru Bezeq. Walla este proprietatea lui Shaul Elovitch, principalul acționar la Bezeq.

Dosarul, deschis în 2017, a izbucnit în februarie 2018 cu arestarea lui Elovitch și a altor șase persoane, inclusiv a doi asociați ai lui Netanyahu.

Netanyahu a deținut portofoliul Comunicațiilor până în 2017, pe lângă poziția de șef al Guvernului.

Netanyahu a fost audiat peste cinci ore în același dosar în luna iulie. Audierea de vineri ar putea fi ultima în acest dosar, potrivit mass-mediei.

Acesta a asigurat că nu are ce să-și reproșeze și a acuzat o ”vănătoare de vrăjitoare”.