Guvernul ar putea adopta un proiect de limitare a transparenței procesului de achiziții publice - Hotnews Mobile
1 € 4,7536 1 USD 4,3072marţi 15 oct 2019
Propunere
imi_pasa_de_romania [utilizator], Miercuri, 23 mai 2018, 20:07
+22/24
Eu zic sa nu mai fie licitatii. Va intalniti la unul din voi acasa, scrieti pe bilet, si gata. Nu-i mai simplu asa? Eventual opriti si SEAP.
Pai ce-i asta? Cine a mai pomenit sa informati cetatenii ce faceti cu banii lor?! Absurd!
Guvernul Hotiei Nationale
Ochii_pe_voi [utilizator], Miercuri, 23 mai 2018, 20:13
+13/15
Evident. Jaful e singura politica a acestor mafioti.
haoleoo
nash pandelica [utilizator], Miercuri, 23 mai 2018, 20:46
+1/11
si asta talentat la vorbire...
in afara de dracnea, mai stie cineva sa spuna doo vorbe
la un loc, in partidu' ala >?
pe vremea lui ilici erau multl care erau in stare. minteau, dar vorbele le ieseau bine.
chiar si pe vremea lui dottore, se mai gaseau cativa.
acum, toti o apa si'un pamant.
regret, dar nu l'am putut urmari...
f.bine
john06 [utilizator], Joi, 24 mai 2018, 0:40
+7/9
dar atunci ioc fonduri europene,cu masura asta cred ca se va pune capac
o propunere foarte inteligenta
moka [utilizator], Joi, 24 mai 2018, 0:45
+6/8
suntem de acord ca contestatiile sunt un sport national, unde am putea castiga Champions League lejer.
Unde nu suntem de acord, este ca daca licitatiile ar fi pe bune, nici contestatii n-ar mai exista la tot pasul.
Problema este ca nu ne convingeti de buna intentie si ca in urma acestei masuri nu vor castiga licitatiile doar prietenii dvs.
rezolvarea problemei prin eradicarea ei
opinius [utilizator], Joi, 24 mai 2018, 1:07
+7/7
Problema contestatiilor "nocive" este rezolvata prin limitarea posibilitatii de a contesta...

Ce fel de gandire!! In loc sa ne gandim cum am putea (1) sa le judecam mai repede (prin sectii specializate la instante) si (2) sa mai eliminam din lipsa de profesionalism si reaua credinta a autoritatilor care lasa loc de constestatii, PSD se gandeste sa ingradeasca accesul la justitie pentru ca se blocheaza investitii importante.

De ce cautiune? Nu era mai bine ca pentru conestatiile abuzive (care exista) autoritatile si castigatorii de buna credinta sa obtina despagubiri de la contestatar pentru exercitarea cu rea credinta a unor drepturi procesuale - posibilitate oferita de codul de procedura civila...

De ce trebuie sa inventam roata? doar ca sa avem motive de harta cu UE? cat cred ei ca va trece pana cand comisia se va sesiza? probabil doar cateva luni de zile, timp in care vor trece cateva proiecte...
Aici e altceva la mijloc
ABBV [utilizator], Joi, 24 mai 2018, 8:09
+2/4
ei stiu ca ajung la final de mandat. Si 1000% nu vor mai prinde mai mult de 10% in parlament, deci raman fara paine si cutit. De aici si graba de a rezolva problemele din licitatii. Nu au reusit sa fure destul pentru campanie, pentru ei, acolitii lor, etc. Talharii astia nu ar mai trebui sa vada in veci la butoane.
Protest! Opriti riscul de furt din banul public!
Broscuta2018 [utilizator], Joi, 24 mai 2018, 8:39
+2/4
Dupa ce guvernul PSD a incercat introducerea unui prag pentru abuzul in serviciu acum se incearca eliminarea achizitiilor directe din noul SICAP. Pe ce motiv? Nu functioneaza. Intamplator pragul la care se fac achizitiile directe este tocmai pragul care se dorea la dezincriminarea abuzului in serviciu. Intrebari: (1) de ce nu exista o planificare mai buna la nivelul autoritatiilor si (2) de ce nu avem bugete multianuale? Dl. Teodorovici are o problema cu avocatii pe care ii considera vinovati pentru ce se intampla in achizitiile publice. Acest fapt l-a declarat la o conferinta in octombrie. De ce nu fac mai multe achizitii cu etapa finala electronica? Cate contestatii mai sunt admise? Din ce in ce mai putine intrucat CNSC este partinitor cu autoritatile publice. Acest proiect va incuraja si mai mult intelegerile oculte! Opriti acest proiect sau demisia!
Olando,știi ce spui?
asavreau [utilizator], Joi, 24 mai 2018, 9:48
+2/4
Și așa se fac multe hoții,de aceea și contestațiile(multe formale pentru a se lua banii și să nu se lucreze).Dacă reduci transparența te vor pupa actualii borfași politici,dar,pentru-că nu vor vrea să împartă cu tine,te vor pupa rece.Mai cuminte este să-i ții în frâu și să pedepsești contestațiile formale.
Despre licitatii
TrueBlue [utilizator], Joi, 24 mai 2018, 10:04
+3/3
Poti sa schimbi legea cum vrei. Se poate fura si cu si fara licitatie. Exista metode. Adevarata problema este resursa umana. Persoanele care ocupa functii si care in treacat fie spus se lupta acum cu justitia sunt alese pe spranceana dar nu pe criterii de competenta, profesionalism si integritate ci tocmai invers.
normal...
liviu_ [utilizator], Joi, 24 mai 2018, 10:28
+2/4
guvernul si parlamentul fac doar un lucru: pregatesc justitia, codul penal, presa, etc.... pentru liber la furat!
Comment sters de user
un_deget_de_secaturi [anonim], Joi, 24 mai 2018, 11:10
0/2
Atac la buzunaru avocaților
Cheie primara [utilizator], Joi, 24 mai 2018, 11:14
-1/1
Soluția este bună. Are dreptate contestatarul câștigă contractul, n-are, pierde cauțiunea. Se va gândi de cel puțin două ori un antreprenor înainte de a accepta propunerea caselor de avocatură de a depune contestație.

Și bun înțeles, măsura s-ar dovedi foarte bună pe termen lung, dacă ar fi dublată de „lista neagră” cu firmele, cărora ar trebui să li se interzică participarea la licitații publice, dacă nu și-au dus la îndeplinire contractele semnate.
comenteaza
Cookie Settings