Armand Assante: Trăim un 9/11 zilnic. Te poți sinucide instant, drogurile sunt la îndemâna oricui - interviu la lansarea filmului "Vânătorul de spirite" - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732sâmbătă 19 oct 2019
Pff
MinDepous [utilizator], Miercuri, 25 aprilie 2018, 18:40
0/4
Te poti sinucide fara sa te arunci de nicaieri, fara sa te strangi singur de gat, sau sa te tai, sau sa consumi orice. Daca nu faci niste chestii cum trebuie, asa cum ar trebui sa lasi corpul sa-ti functioneze, te-ai stinge rapid. Nu instant, insa rapid. Asa ca nu e nici o chestie noua.

Apoi, asta cu limitat accesul la narcotice si altele... nene... vrei sa rezolvi ceva? Fructul oprit nu face decat sa faca acel fruct si mai dorit. E hilar. Nu asa rezolvi nimic. Vrei sa rezolvi, investesti in educatie. Punct. Sunt educat macar la nivel mediu, nu am consumat in viata mai mult decat alcool, desi as fi putut / mi-as fi permis sa incerc si alte substante.
De ce? Stiu ce impact au, ce efecte au, sunt constient de acele aspecte la punctul in care prefer sa fiu treaz si sa experimentez realitatea inconjuratoare cat mai constient de ea. Restul sunt la fel de artificiale precum realitatea virtuala -> cu diferenta ca VR nu o sa-ti roada ficatul, rinichii, inima si creierul precum alte variante mai fizice.

Ii e dor de cenzura si niste timpuri trecute.
Educatie cu forta faceau doar comunistii
Dalinar [utilizator], Joi, 26 aprilie 2018, 0:54
+1/3
Chiar daca e si mai dorit fructul, tot e mai bine sa fie interzis decat la liber pe taraba. De ce? Pt ca tentatia e cea careia ii cad prada pana si cei educati.
Se numeste selectie naturala
MinDepous [utilizator], Joi, 26 aprilie 2018, 2:41
+1/3
si noi ne-am cam bagat unde nu ne fierbe oala, ar mai trebui s-o lasam sa isi faca treaba.

In alta ordine de idei, doar pentru ca nu suntem noi 2 de acord, nu inseamna ca nu am dreptate. Chit ca-i amar adevarul.

Sau, ce? Hai sa interzicem Tom & Jerry, ca ii invata pe copii sa-si dea in cap unul altuia, nu? Ca, parca, daca am vazut eu si altii cand eram mici episoade din Tom & Jerry, am inceput sa ne dam in cap cu barosul. Hai...
Privesti egocentric, EU....
Dalinar [utilizator], Joi, 26 aprilie 2018, 4:43
+1/3
Priveste larg, ai un sistem, unde statistica spune ca majoritatea cedeaza tentatiei. E dovedit de-a lungul istoriei. Ahhh, tu esti tare, tu esti destept, etc....just wait for your turn, never say never and I hope you’ll be ready
Privesc cum privim toti
MinDepous [utilizator], Joi, 26 aprilie 2018, 10:48
0/2
Tot statistica spune ca o bucata imensa dintre noi suntem analfabeti functional http://www.psychologies.ro/editorial-iuliana-alexa/romania-pe-locul-1-la-analfabetism-functional-ue-2157265 .

Iar, de-a lungul istoriei, chiar mai mult. Asa ca, stiind c-am absolvit un master pe bune (la zi, nu pe pile, nu pe spaga), ma simt indreptatit sa ma consider in afara acelor 42% dintre romani.

Tentatia e combatuta / tinuta sub control de ceva numit disciplina si autocontrol, dobandite si (daca nu exclusiv) prin educatie.

Din punctul meu de vedere, sa cedezi tentatiei este o decizie constienta. Nu ne nastem dependenti de droguri sau alte substante, ca sa ne indreptam spre ele inerent. Luam decizii in directia acelor tentatii. Daca am fi mai educati, macar am face decizii informate, nu asa... "peer pressure". Pff.
Pai si eu ce spun
Dalinar [utilizator], Joi, 26 aprilie 2018, 16:57
+2/2
Nu-i poti educa pe toti, pt ca majoritatea is tampiti.
Frumos si adevarat
strelka [utilizator], Joi, 26 aprilie 2018, 0:02
+1/1
Pentru cine are ochi, urechi si suflet sa vada, auda si sa inteleaga.
comenteaza
Cookie Settings