Fostul preşedinte al CCR Augustin Zegrean: Ce să atace ministrul Justiţiei la CCR? Un refuz? - Hotnews Mobile
1 € 4,7582 1 USD 4,3186luni 14 oct 2019
cum adica ce sa atace la ccr?
Mistrelutz [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 19:25
+4/4
orice vrea psd .
Pai si normal
mitg [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 19:30
+6/6
Dar dorel a ajuns rector in drept doar din simpatia celor din jur care n-au avut curajul sa-i spuna ca este un bou securist.
Corect, PSD nu are ce sesiza,
emil bobu [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 20:26
+5/5
dar bineinteles, ticalosii de PSDisti il vor ataca pe presedinte in mass-media, fiindca asa sunt ei.
Prin ipoteza, daca Iohannis accepta propunerea
Susufler0 [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 20:33
+3/3
de revocare a lui Toader, dadea un decret in acest sens potrivit principiului simetriei actelor juridice : daca ai numit prin decret, revoci tot printr-un decret .

In aceasta situatie ce facea Tudorel ? Dadea cumva si el o hotarare in baza decretului Presedintelui prin care o mai revoca o data ? Sau lua act printr-un Ordin de Ministru de decretul prezidential ?

Absurdul e la el acasa ! E clar ca Slugarel nu ar mai fi facut nimic iar revocarea se producea cum e si normal in virtutea actului prezidential de care MJ s-ar fi folosit pt procedurile birocratice.

Prin urmare Presedintele reiese ca e obligat sa faca ce-i ordona raportul atasat la cererea ministrului Justitiei ! Anormal !

Cealalta ipoteza, a refuzului Presedintelui de a da curs cererii Ministrului si de a o revoca pe sefa DNA, prin pretentia lui Toader de a sesiza CCR, este de neacceptat pt ca ar insemna ca in ierarhia puterilor statului exista situatii in care Presedintele tarii este aflat in subordinea unui simplu ministru ! Exclus !

Acesta va fi pricipalul motiv de respingere a cererii lui Tudorel iar nu cel invederat de fostul jurist consult de autobaza !

PS. S-avem rezon !
Mda
imi_pasa_de_romania [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 23:31
+5/5
Legea nu conteaza pentru borfasi. Nici ratiunea. Nici logica. Ei daca vor ceva, vor obtine, chiar daca inseamna sa incalce Constitutia sau sa calce legea in picioare.
Conflict de natura contitutionala
adrian_83 [utilizator], Marţi, 17 aprilie 2018, 9:27
-2/2
In decizia 53/2005 CCR defineste conditiile care trebuiesc inpdeplinite pentru a se constata un conflict de natura constitutionala intre puteri:

"Conflictul juridic de natură constituțională între autorități publice presupune acte sau acțiuni concrete prin care o autoritate sau mai multe își arogă puteri, atribuții sau competențe, care, potrivit Constituției, aparțin altor autorități publice, ori omisiunea unor autorități publice, constând în declinarea competenței sau în refuzul de a îndeplini anumite acte care intră în obligațiile lor."

Dupa cum vedem si refuzul de a indeplini anumite acte poate fi motiv pentru constatarea conflictului de natura constitutitonala. Zegrean spune prostii.
Prostii spui tu!
Bogdan_100 [utilizator], Marţi, 17 aprilie 2018, 10:35
+1/1
Refuzul de a indeplini anumite acte ar fi insemnat ca Presedintele nu s-ar fi pronuntat. Dar asa a indeplinit actul de a respinge propunerea MJ pe baza avizului CSM. Asta e cand toti ineptii (ex adrian_xx) isi dau cu presupusul pe chestiuni tehnice. dar a fi hot , analfabet functional sau inept e o conditie pentru membrii psd.
te inseli
Mistrelutz [utilizator], Marţi, 17 aprilie 2018, 10:10
0/0
''refuzul de a îndeplini anumite acte care intră în obligațiile lor."
CARE INTRA IN OBLIGATIILE LOR. -presedintele nu este obligat sa aprobe cererea de revocare..ar fi absurd. Ok..sa zicem ca e obligat sa raspunda acestei cereri..si a raspuns.
deci..tu vorbesti aiurea.
comenteaza
Cookie Settings