1 € 1 USD 4,2484vineri 22 oct 2021
Versiune
Mobile
Si de ce ati marit de 7 ori consumul de pacura in
D-or [utilizator], Miercuri, 28 martie 2018, 14:25
+2/4
Bucucuresti, daca exista surplus de gaz metan? Ma intreb daca aceasta fapta nu ar putea fi sanctionata penal, atit dupa legislatia din domeniul Mediului, cit si ca incadrare in genocid. Promit sa studiez legislatia si posibilitatile de actiune.

In 2016 in per 1 ianuarue-30 martie s-au consumat 9.5 mil. tone pacura, in 2018 s-au alocat 63 mil tone pacura doar pina la 15 martie.

Ati masurat poluarea la etajele superioare, in zona de influenta a CET Grozavesti? V-ati gindit ca imbolnaviti sute de mii de oameni (printre care copii si femei insarcinate) care incaseaza aceste noxe zi si noapte?
Gazoduct care se face cu otel turcesc
galeo [utilizator], Miercuri, 28 martie 2018, 14:36
+5/7
Nu romanesc de la combinatul din Galati.
Combinat care e in colaps si scos la vanzare de Arcelor
Acest proiect
galeo [utilizator], Miercuri, 28 martie 2018, 14:40
+4/6
Nu va aduce niciun beneficiu romanilor, nici macar otelul nu e cumparat de la un combinat siderurgic romanesc.
Nu va ajuta decat niste smecheri sa faca un profit imens pe termen scurt
Nu ar trebui sa extragem ceea ce putem cumpara
D-or [utilizator], Miercuri, 28 martie 2018, 15:00
+4/6
de la altii la costuri similare. Era cindva si o lege in acest sens.
Citiva ani sau zeci de ani, cineva va face profituri grase si statul va incasa mici redevente. Dupa care, potopul. Va trebui sa importam la preturi exorbitante. In acest domeniul, strategia se face pe minim 50-100 ani.
Gazul din marea neagra
galeo [utilizator], Miercuri, 28 martie 2018, 16:21
+2/2
Ar trebui sa fie folosit ca materie prima ieftina care sa atraga mari industrii din vestul Europei.
Uite industria chimica cat si altele, ar putea fi stimulate sa isi mute in Romania fabricile datorita gazelor si energiei electrice ieftine de la noi.
Astfel incat sa nu mai exportam materie prima, ci produs finit cu valoare adaugata mare
...
a.nonim [utilizator], Miercuri, 28 martie 2018, 16:50
+2/2
Sa nu ne imbatam cu apa rece. Ce spune senior-expert-ul Deloitte e egal cu zero atata timp cat decizia o ia guvernul. Care chiar presupunand ca ar vrea sa faca asa ceva (pana acum face mai degraba invers), mai mult ca sigur ca nu are oamenii competenti. Si chiar daca ar avea oamenii (sau ar apela la consultanti) tot n-ar avea banii necesari, nu e nimic prevazut pentru investitii, toti banii merg pe salarii.
Unde ii mai gasiti si pe astia ...
adrianhn [utilizator], Miercuri, 28 martie 2018, 17:16
+2/2
Fostul ministru al energiei a precizat că din momentul în care capacitatea de transport este rezervată, nu prea mai poate fi controlată sursa de gaze.

Firmele din ungaria au rezervat doar portiunea Arad-Szeged. As vrea si eu sa stiu cum transporta gaz rusesc pe portiunea aia daca restul BRUA nu e a companiilor unguresti... poate sa inventat teleportarea gazelor si acest "expert" Deloitte stie mai multe... sau e doar un prostalau care vrea titluri spumoase in presa sa apara si numele lui acolo.
comenteaza