1 € 1 USD 4,3614sâmbătă 22 ian 2022
Versiune
Mobile
Marketing
Tescovin [utilizator], Vineri, 23 martie 2018, 16:43
-1/7
Deci e viscol în Dobrogea, merg moriștile la greu și s-au gândit și ăștia de la Asociația Română de Bătut Vântul să-și facă oleacă de reclamă.
Ideea că „industria eoliană își aduce aportul la siguranţa sistemului energetic naţional” e hilară. Mai deunăzi și ăia cu Apa de Ploaie ziceau ceva similar. Ăștia cu vântul și apa intră „în direct” doar când au condițiile necesare - bate vântul, vine Dunărea năvalnic... În rest, când „seceta ucide orice boare de vânt”, vorba lui Labiș, cine ne scoate din dipșit ? Nuclearul, cărbunele, gazul... De fapt ĂIA contribuie la siguranța sistemului energetic, pentru că te poți baza pe ei oricând (mă rog, cu rezerve pentru nuclear, care se oprește și el când e secetă și scade Dunărea prea mult). Ăștia de la asociația „Vântul și Ploaia” contribuie doar la creșterea nivelului de exasperare a dispecerilor energetici și la bunăstarea industriei de PR.
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Vineri, 23 martie 2018, 18:44
+4/4
O corecție mică:
Spiky [utilizator], Duminică, 25 martie 2018, 11:04
+1/1
De vreme ce guvernul ne-a golit buzunarele și suflâ vântul în ele, ar putea măcar să facă energia electrică gratuită pentru români! Facem un referendum pe tema asta?
Înțeleg că vă deranjează spiritul critic ?
Tescovin [utilizator], Luni, 26 martie 2018, 13:13
0/0
În afară de câteva lozinci ecologiste de mare bonton, nu aveți niciun argument concret în contrapondere la ceea ce am afirmat eu.

Sugerați că energia verde e singura care ne salvează de la ducerea lumii de râpă... Vă amintesc că energia „maro” (ca să vin și eu cu o culoare) a ridicat omenirea de la stadiul plugului tras cu calul și al nicovalei bătută cu mâna la nivelul la care este azi, și unde o va mai ține pentru multă vreme. Dacă nu vă place, vă sugerez să ne conduceți cu puterea exemplului personal și să vă întoarceți la modul de viață din 1700, reducându-vă la zero „amprenta de carbon”. Poate așa o să vă iau în serios.

Nu am nimic cu „energia verde” de principiu, voi fi bucuros să consum energie verde atunci când aceasta va putea fi produsă și consumată eficient, constant și în siguranță, fără „stimulente” guvernamentale care ne golesc buzunarele tot nouă. Până atunci, o consum și în prezent (iată, în proporție de 25%), că n-am încotro, dar o fac scrâșnind din dinți.

Fukushima: dezastrul s-a datorat nu cutremurului în sine, cât tsunami-ului ce a urmat. Asta a pus în lumină eroarea strategică de a proiecta o centrală nucleară într-o zonă seismică ȘI expusă tsunami-urilor. Nu cred că la Cernavodă sau în Ungaria ne paște vreun tsunami. Oricum, rezervele față de energia nucleară le-am enunțat deja (putem adăuga și gestionarea extrem de complicată a deșeurilor). Dumneavoastră nu ați enunțat nimic valoros, în afară de a aplauda Partidul și a-i înfiera cu mânie proletară pe cei ce îndrăznesc să-l critice.
comenteaza