1 € 1 USD 4,2188joi 23 sep 2021
Versiune
Mobile
E un concept gresit propagat cu
Rahan5 [utilizator], Vineri, 9 martie 2018, 12:51
+12/12
,, timpul de rezolvare".
La calculatoare poate sa rezolve asa de repede, dar la oameni 4,69 secunde nu include si vizualizarea initiala + planificarea miscarilor.
O rezolvare reala se face cu cubul acoperit cu o acoperitoare din panza pentru mascare. Iar numaratoarea incape exact cand cel care face treaba asta scoate cubul de sub acoperitoare si incepe sa gandeasca ce are de facut, si nu cand incepe sa faca prima rotire a cubului.
(Pentru profesionisti, cand incep sa roteasca cubul, stiu toate miscarile papagaliceste- si nu mai planifica deloc- conteaza doar dexteritatea la mana si calitatea mecanica a cubului- desigur ca se folosesc cuburi speciale usor de rotit)
facaturi
Stefan534324 [utilizator], Vineri, 9 martie 2018, 14:27
-9/11
daca a rezolvat aceeasi pozitie initiala ca vechiul record, posibil sa-i fi pre-inregistrat pasii, si atunci e fake. Daca e alta combinatie initiala, cum stim ca e aceeasi complexitate?
Nu cred ca are prea mare importanta
Prostu' satului [utilizator], Sâmbătă, 10 martie 2018, 12:57
+2/4
Dpdv matematic problema e foarte simpla. Cred ca indiferent de cat de complexa e pozitia initiala, chiar si un calculator bun cu un soft decent - nu neaparat vreun supercomputer - o rezolva intr-o fractiune infima de secunda, miime de secunda sau chiar mult mai repede.
Recordul asta e despre altceva (dupa cum sugereaza vag articolul cand vorbeste despre motoare mai bune), despre mecanica de precizie, comenzi rapide, inertie mica etc.
Algortimi
imi_pasa_de_romania [utilizator], Sâmbătă, 10 martie 2018, 19:45
+1/5
https://dexonline.ro/definitie/algoritm

In cazul in care nu stiai:

https://hobbylark.com/puzzles/Rubik-Cube-Algorithms

Dar este mai bine sa vorbesti aiurea si dezinformat si sa te faci de ras, apoi sa te intrebi de ce iei minus "degeaba", decat sa si citesti ceva si sa te documentezi.

Tu chiar crezi ca ceva din ziua de azi mai lucreaza pe principii de pre-determinism sau actiuni pe baza de stare? SBM (state-based-machine) a fost eliminat imediat ce ML (machine learning) a devenit ceva fezabil. Trebuie sa fii naiv sa mai crezi ca se lucreaza asa.

Inteligenta artificiala (cu totul de neuronal network pana la coaching) au in spate mai mult decat algoritmi. Da, se bazeaza pe "inregistrari" dar in cazul in care nu ai sesizat si omul face acelasi lucru.

Ceea ce a spus Rahan5 nu este gresit. As putea contra-argumenta, dar realist vorbind, are dreptate. Depinde din ce perspectiva privesti, dar logica lui este buna. Oricum un calculator care poate executa miliarde de instructiuni pe secunda va fi intotdeauna in avantaj. Dar chiar si asa, nu este vorba de niste pasi pre-setati. Si chiar daca ar fi, este vorba si de executie. Citeste aici:

"[...]pana la stabilirea recordului robotul a distrus cateva cuburi din cauza modului in care le-a manevrat."
Asta este un obstacol. Nu a fost usor de combatut. Asa ca si daca era ceva pre-inregistrat, fapul ca i-a iesit este lucru mare.

Cat despre teoria ta stupid cum ca era pre-programat:
"Sistemul a avut dificultati in a face diferenta intre elemente rosii si cele portocalii ale cubului, astfel ca cele portocalii au fost date cu marker negru. "
Daca era pre-programat, nu ar fi contat culorile, nu? Este logic...

Fa-mi o favoare si mai informeaza-te!
--
o_o [utilizator], Luni, 12 martie 2018, 14:42
+3/3
Machine learning suna frumos dar e mult prea mult... Cubul lui Rubik e un set de 6 matrici care se pot ordona relativ usor programatic. Mi-as face mai multe griji pentru timpii necesari pozarii fetelor si al procesarii lor.

Esti hater si nu ai spus nimic... cum ti-ar face o favoare daca s-ar mai documenta?
comenteaza