Militarii, obligati din nou sa poarte uniforma in drum spre serviciu. Ministrul Apararii a modificat ordinul prin care militarii puteau sa vina si sa plece in civil la unitatile militare - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732vineri 18 oct 2019
I-auzi
mitg [utilizator], Marţi, 13 februarie 2018, 17:35
+3/5
"Sa vedeti noua tinuta pe care o pregatim in momentul de fata cu domnul general Ciuca, deosebita, o sa placa foarte mult"

La tinuta aia punem un Carpati, o statie care nu se stie daca merge sau nu si o cruce. In rest D-zeu cu mila.

La slovaci se doteaza fiecare soldat cu smart watch-uri in vederea conectarii lor la un VR pentru a permite soldatilor sa vada beyond-the-horizon daca ar fi nevoie. La noi in afara de tinute ne ocupam de ceva mai serios?
Bineinteles
Ursuletul de Plus [utilizator], Marţi, 13 februarie 2018, 18:15
0/0
https://www.hotnews.ro/stiri-opinii-22281702-efectele-misterele-afacerii-circinus.htm

Destul de serios?
NUMAI PREGATITI VOI TINUTE!
schroedinger [utilizator], Marţi, 13 februarie 2018, 17:35
0/2
Angajati un designer (de preferinta italian) si lasati-l sa va propuna niste tinute.
Atat! Doar sa alegeti. Dca sunteti in stare....
Suna a pedeapsa, ca straiul preotesc
MinDepous [utilizator], Marţi, 13 februarie 2018, 17:47
0/6
E absurd. Vrea cineva sa santajeze un ofiter de rang inalt, sau un tehnician militar? Il urmaresti pana acasa, ca umbla cu gradele pe umar pana-n toaleta.

Nu ma zgarie tichia din folie de aluminiu, nu va faceti griji. E absurd. E forma fara fond - faptul ca folosesc uniformele inca N ore pe zi doar le mareste gradul de uzura si rata la care le vor inlocuit.

Macar daca ar fi cele mai confortabile haine posibil.

In alta perspectiva: de ce sa nu cari pe tine haina aia pe care o aveai in autobuz, cand a stranutat unul bolnav de crapa pe tine, ca sa o expui si colegilor de la unitate? Ar fi pacat. Generozitate e numele nostru mic!
comunicare proasta
MihaiG [utilizator], Marţi, 13 februarie 2018, 18:37
+3/3
Se comunica pe subiectul acesta ca si cum militarii ar fi rusinati sa isi poarte uniforma. Cine poate sa creada o asemenea aberatie?
Adevarul este ca statul roman nu a avut bani sa le asigure militarilor uniforme de o calitate si intr-o stare buna, si sa mentina acest nivel de calitate.

Astfel, pentru a evita imagini jenante cu militari cu uniforme jerpelite, s-a luat decizia de a le permite acestora sa poate haine civile in drum spre si de la serviciu.
Despre asta e vorba, de saracia si proasta administrare a statului roman, care e fura zilnic, nu de faptul ca militarii ar fi rusinati sa isi poarte uniforma.
de ce este nevoie de acest ordin?
apevistu [utilizator], Marţi, 13 februarie 2018, 19:46
0/2
Pentru ca militarul roman nu cumpara destule tinute. Aceste tinute de o calitate indoielnica, vandute la un pret nu tocmai mic si produse de un numar limitat de firme (firme capusa pe spinarea statului). Ce sa mai faca ministrul pentru firmele abonate. Militarul trebuie sa aiba tinuta in buna stare. Dar daca nu poarta decat tinuta de instructie, cea de oras nu se uzeaza si nu are nevoie sa o schimbe. Asa ca trebuie obligat sa o poarte si pe cea de oras. Si daca nu se uzeaza destul de repede hai sa o schimbam, sa facem una si mai frumoasa, eventual in mai multe culori. S-a vazut anul trecut ce succes a avut schimbarea tinutei de instructie. Intai nu a reusit sa treaca cu succes perioada de testare asa ca s-au modificat standardele si pana la urma a fost acceptata. Acum militarii au si tinuta camuflaj de padure si de desert si tinuta noua, La care trebuie sa se adauge tinuta de oras de vara, de iarna si de ce nu, tinuta de ceremonie. Camasi de o suta de feluri (albe, culoarea armei, cu maneca lunga/scurta, bluzon...).Un singur dulap nu este de ajuns.
xxxxl
vorbeste lumea [utilizator], Miercuri, 14 februarie 2018, 3:04
0/0
de banii astia mai bine le luati ceva echipamente individuale mai ca lumea, nu carpe ...
Suntem tinte vii
qwertyasdfg [utilizator], Miercuri, 14 februarie 2018, 15:17
0/0
In nici un caz nu voi purta uniforma in oras ca sa devin tinta vie in timp ce-mi iau copilul de la gradinita. Daca intra ordinul in vigoare, toti arabii se vor muta in Romania.
Intrebare pentru stimabilul domn ministru
RoBoR [utilizator], Miercuri, 14 februarie 2018, 16:38
0/0
O intrebare pentru istetul asta de ministru: avand in vedere faptul ca TREBUIE (obligatoriu, fara tagada etc) sa fim militari 24 de ore din 24, fara a avea posibilitatea de a face naveta cu bicicleta (sa nu fim penibili...), nu putem face piata imbracati in uniforma (sa nu fim penibili...), daca facem naveta de la 30 de km si mai avem treaba in orasul in care este unitatea trebuie sa mergem acasa, sa ne schimbam in haine civile si sa revenim in oras ... deci "sub drapel" 24/24 intreb: cu cat este platit un militar din armata TA pe ora?
comenteaza
Cookie Settings