Hidroelectrica incearca sa gaseasca urgent solutii pentru punerea in siguranta a lucrarilor la amenajarea hidroenergetica a raului Jiu, dupa ce proiectul AHE Bumbesti-Livezeni a fost blocat in instanta - Hotnews Mobile
1 € 4,7524 1 USD 4,3072miercuri 16 oct 2019
Nu-i rau!
mihnea2012 [utilizator], Vineri, 12 ianuarie 2018, 17:19
+2/8
Am trecut si iarna trecuta si acum pe Valea Jiului.
Ma revolta gandul ca am mainile legate si astia distrul un ecosistem ca sa mai produca ceva curent.

Ce mai conteaza natura, fauna, peisajul ?
Sa producem bani! Distrugem!

Zic de curent pt 100.000 de gospodarii. Ca si cum aia raman fara curent.

Era o noua sursa pt alti smecheri gen Energy Holding.

Ma bucur sincer pentru succesul acestor ONG isti.
Chiar priveam resemnat distrugerea acelui defileu si peisaj unic.

Acum trebuie actionati in continuare pentru aducerea la starea initiala!
Lucrarile sunt aparoape gata
Rali [utilizator], Vineri, 12 ianuarie 2018, 17:50
+2/4
Pana se termina un santier e mizerie, dupa aia ecosistemul se reface si nu mai arata asa jalnic.
Tu ai vazut mizeria de la reparatia drumului ..... :-)
Dupa 14 ani de bagat bani si executat lucrari vin unii si iti opresc lucrarile tu avand toate hartiile, nu e ciudat?
infractori in libertate
Ghergut [utilizator], Vineri, 12 ianuarie 2018, 22:51
+1/3
Proiectul prevede devierea prin tunele a 90% din debitul raului, pe sub munte in alt lac.
Cum iti inchipui un rau refacut fara 90% din apa?
E cam ca un cal refacut fara piciore, cap si o buna parte din restul, adica un hoit.
Hidroelectrica a stiut inca din 2004, inainte de inceperea lucrarilor ca acestea sunt ilegale, dar a continuat sa eludeze legea si a mizat , cu o nesimtire gigantica, pe faptul ca va pune o tara intreaga in fata faptului implinit, si ca dupa ce ingropa niste bani, nu o sa ceara nimnei sa opreasca lucrarea, exact ca si alti derbedei care si-au construit cas ein parcul orasului , fara autorizatie, mizand ca nu vor fi pusi sa le demoleze, doar au dat toate spagile primarie nu?
Eu sper ca justitia sa mearga pana la capat si sa ii oblige sa refaca Jiul asa cum a fost, dar pe banii celor responsabili de incalcarea legii, nu pe banii nostrii.
dezastrul ecologic
Tritonul [utilizator], Vineri, 12 ianuarie 2018, 20:20
-2/2
De ce dati stiri care promoveaza incalcarea unei decizii judecatoresti definitive? NU va este rusine? V-ati dat cu gruparea PSD-ALDE, care nu are alte preocupari decat sa atace justitia? Acest proiect hidroenergetic este o crima astronomica. Daca este terminat, Jiu este mort pe veci. Poluarea de la carbunele spalat in trecut este zero fata de moartea adusa in Defileu de disparitia apei pe 33 de kilometri!
Valea Jiului
codrean [utilizator], Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, 9:36
0/2
Interesant cum dupa hotarirea tribunalului vine Curtea de Apel si "intoarce" lucrurile ! Sunt curios la ce expertize tehnice au recurs ? Evident, natura si ecosistemele trebuiesc respectate dar ... sa nu exageram. Dupa astia nu faceam nici Argesul, nici Bicazul, nici Portile de Fier. De mirare ca niste ecologisti se opun cu atata vehementa energiei regenerabile ! Mi se pare o contradictie. Oricum, Hidroelectrica trebuie sa gaseasca o solutie;e inadmisibil ca investitia (uriasa!) de pana acum sa se piarda. Si chiar asa, intarzierea asta ne costa !
Arges si Bicaz
Ghergut [utilizator], Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, 19:50
-2/2
Acumularea Izvorul Muntelui si respectiv Vidraru au fost construite in 1960 si 1965, nu au fost construite in arii protejate, cu atat mai putin in arii protejate ca parte a retelei europene Natura 2000. Ca in cazul defileului Jiului.
la acea vreme lozinca sovietica "omul stapanul naturii" a dus la constructia multor aberatii. In tarile normale acele greseli ale inceputului au fost intelese si in multe cazuri au fost corectate sau sunt in curs de corectare. Nici o tara a Uniunii Europene nu isi distruge raurile cu atata avant ca Romania. $60 de autorizatii pentru MHC, car in total vor produce doar 0,4% din energia hidroelectrica consumata in tara. Adica 460 de rauri macelarite , din care peste 100 in arii protejate , pentru o cantitate de energie ce poata fi usor acoperita prin reabilitarea a doua sau trei dintre vechile hidrocentrale. Vi se pare o abordare intelepta sau eficienta economic?? Este o aberatie economica , aceste constructii nu se amortizeza niciodata decat daca se face golania cu subventii pentru "energie verde" prin intermediul baietilor destepti.
comenteaza
Cookie Settings