MAE: Declaratiile premierului Tudose nu au valente anti-maghiare, ci puncteaza necesitatea respectarii ordinii constitutionale si de drept din Romania - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732vineri 18 oct 2019
Cand o scapam de UDMR-ul asta?
EMC2*2/2#@4 [utilizator], Vineri, 12 ianuarie 2018, 15:48
+24/36
partid infiintat pe criterii etnice ...
UDMR-ul e un concept esuat
Ioizu [utilizator], Vineri, 12 ianuarie 2018, 23:51
+9/9
In aproape 30 de ani de la revolutie nu a facut altceva decat sa se alieze cu partidul de la putere pentru 2-3 paduri in plus de taiat de Kerestoy sau un liceu romano-catolic. In tot timpul asta a contribuit de fapt la franarea progresului Romaniei, inclusiv Harghitei si Covasnei, prin girul dat PSD-ului sau UNPR-ului. Si e valabil si pentru grupul minoritatilor nealese care nu reprezinta de fapt pe nimeni in parlament. Sa fim seriosi! Acum 30 de ani poate mai era o logica, dar ca parte a UE cine mai crede ca o minoritate (nationala, religioasa sau de orice fel) mai are nevoie de asa ceva?
Cand o sa inlegem ca...
cristian_n [utilizator], Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, 17:36
+1/1
Toti trebe sa votam.
Cine sunt secuii? Nici ei nu stiu...
Frank777 [utilizator], Vineri, 12 ianuarie 2018, 15:50
+18/30
Intrebarea asta nu a primit raspuns de la Academia Romana.E drept ca nici secuii nu stiu.
Bazat pe inexistenta unei clarificari se speculeaza pe existenta unei natii de secui.
Daca cineva s-ar obosi sa clarifice termenul dispare si problema pentru ca secuii raman fara identitate si drept consecinta fara orice drept de a se considera autohtoni.Oriunde in Europa.
Culmea tupeului , secuii se considera autohtoni in Romania.
Vedeti cum speculeaza lipsa de informatie.
Apoi isi declara o identitate nationala maghiara desi se declarau autohtoni secui. Conflict de termeni....penibil
Toate aceste revendicari sunt posibile pe inactiunea Academiei(sau tacerea vinovata) de a clarifica termenul secui.
Daca sunt autohtoni de ce nu cunosc semnificatia termenilor Covasna/ Harghita ?E ridicol nu-i asa ?
Da, da...autohtoni
ids [utilizator], Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, 9:11
+8/8
In Harghita si Covasna sint peste 20 de.castre romane sau cetati dacice, printre care castrul Angustia, unul dintre cele mai bine pastrate din Europa, Cetatea Zanelor, una din cele mai bine pastrate fortificatii dacice din afara muntilor Orastiei.
Eu nu prea vad.cum se trag secuii din daci si romani ca sa se considere autohtoni. Altfel si magrebienii din Paris pot sa spuna peste 200.de ani ca Parisul e pamant stramosesc arab, ca or sa fie si ei.majoritari.
Da-i un deget lui Ivan si se suie pe divan
Anarb [utilizator], Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, 10:42
+6/6
Ma rog Janos, da' in geopolitica actuala nu prea mai e vreo diferenta.
Asta inseamna de fapt sa accepti efectele colonizarilor maghiare si sa nu readuci Harghita sj Covasna la statutul de vatra a poporului romana, locuita majoritar de romani.
Cehia in regiunea Sudeta, Polonia in Silezia au inteles dupa razboi ca daca vor stabilitate si progres trebuie sa rezolva problema imediat in cele 2 zone si au rezolvat-o. Deh, tari mai civilizate.
Felicitari, MAE!
Ciobanul Bucur [utilizator], Vineri, 12 ianuarie 2018, 15:52
+22/32
Iata ca s-au gasit si oameni cu capul pe umeri, care nu au cazut in capcana intinsa de UDMR. UDMR s-a prefacut ca a inteles mesajul premierului Tudose la propriu, adica o sa-i spanzure pe etnicii maghiari. Din pacate in capcana au cazut si analisti de prestigiu, ca CTP aseara la Digi 24.
- Ca premierul s-a adresat autoritatilor responsabile de resectarea legii reiese clar din folosirea timpului trecut: AM TRANSMIS! Pai daca transmitea asa ceva catre UDMR sau o alta organizatie maghiara, ar fi trebuit sa se precizeze cand si cui a transmis.
De fapt
Frank777 [utilizator], Vineri, 12 ianuarie 2018, 18:40
+4/8
interventia ministerului de externe de la Budapesta este o luare de pozitie alaturi de Dragnea impotriva lui Tudose.
Se cunosc legaturile dintre Dragnea-UDMR-FIDESZ-Viktor Orban.
PSD sta la guvernare cu ajutorul guvernului maghiar prin sluga UDMR.
De aici concluzia ca prin luarea de pozitie a ministerului de externe de la Buda-pesta se intervine in politica interna a Romaniei subminand pozitia primului ministru in folosul lui Dragnea care are intelegeri si obligatii fata de UDMR si Buda-pesta.Ce a promis Dragnea pentru sprijinul pe care il primeste el personal de la UDMR ,contrainformativ de la serviciile maghiare si in plan european de la externele Bud-peste. Vom vedea ce va face Dragnea in perioada urmatoare.Ne putem astepta la autonomia maghiarilor ca Dragnea vinde tot ca sa se scape.
Nu cred
mimiloi [utilizator], Vineri, 12 ianuarie 2018, 16:19
+18/26
ca MAE ar fi trebuit sa faca o declaratie in privinta acestui subiect inainte ca ambasadorul Ungariei sa fie convocat pentru explicatii in privinta prezentei unui oficial al statului ungar care a mediat intre formatiunile maghiare si secuiesti din Romania in vederea cererii de autonomie aparuta recent, ceea ce inseamna ingerinta directa a statului ungar in treburile interne ale Romaniei.
Prea mult timp in ultima perioada MAE a avut o pozitie defensiva fata de aiurelile revizioniste ale Ungariei.
Eventual cererea de explicatii a staului ungar in privinta declaratiilor lui Tudose (care fie vorba intre noi sint politicianiste) ar fi trebuit ignorata.
Melescanu, punct plus
Armadilo [utilizator], Vineri, 12 ianuarie 2018, 16:31
+10/24
Nu-mi drag PSD-ul de nici o culoare, dar Melescanu de data asta o scos-o bine la capat, buna interpretare si diplomatie.

Restul ii gargara.
Alo Budapesta...
dezincatushatul [utilizator], Vineri, 12 ianuarie 2018, 16:48
+16/26
...ciocu mic, aici e Romania suverana
Frumos răspuns
vasiledorobantu [utilizator], Vineri, 12 ianuarie 2018, 17:01
+14/22
Frumos răspuns, aşa trebuie procedat, demn şi cu fruntea sus, nu umili şi mergând cu scuze în faţa lor, ca nişte milogi.
WTF? Pozitia MAE: spanzurati ungurii?
eucomentez [utilizator], Vineri, 12 ianuarie 2018, 17:29
-16/26
Asteptam demisiile, in masa.
Eroii fictiunii române de 70 de ani
contributor.bis [utilizator], Vineri, 12 ianuarie 2018, 18:12
-3/7
Noul "erou", Grindeanu 2, arhetipul pesedistului de servici : grobian, populist, agresiv, needucat şi fără nici o noţiune de diplomatie, deşi securiştii i-au dat un doctorat de... securitate.
Trebuie să fii disperat sau cam tâmpiţel ca să cauţionezi un avorton politic ca acesta.
Cine sustine altceva e de rea credinta ...
morometu [utilizator], Vineri, 12 ianuarie 2018, 18:32
+11/11
Ori nu stie sa citeasca, ori pune paie pe foc...Eu am retinut asa:''Constitutia Romaniei nu este element de negociere''! Si sunt intru-totul de acord cu acest punct de vedere! Restul este circ...Cei care nu vor sa invete limba romana in scoli, limba oficiala a statului, poate nici nu au inteles! Nu este vina lor, este vina conducatorilor ce au stat agatati pentru cateva voturi in plus... Este anul Centenarului ! Asta face parte din istoria poporului roman! Si trebuie sa ne respectam inaintasii ce si -au dorit si au infaptuit Unirea!
Propunere de Ambasador la Budapesta
Azra [utilizator], Vineri, 12 ianuarie 2018, 18:37
+3/3
as propune d-lui ministru melescanu sa initieze numirea ca ambasador la budapesta a d-lui dungaciu, de la academia romana. sper ca domnia sa sa accepte o asemenea grea misiune patriotica, intrucat este cel mai potrivit si pregatit pentru un post atat de dificil.va trebui sa avem la budapesta un ambasador buldog, care sa se lupte cu guvernantii lui victor orban cu o tenacitate si mai mare decat aceea cu care acestia actioneaza de mult timp impotriva intereselor tarii noastre, atat direct cat si prin cele 3 uneltele jalnice ale lor din transilvania, terfelind in mod inadmisibil constitutia romaniei si cu ingerinte grosolane in treburile noastre interne. trebuie sa li se raspunda de fiecare data acestor caraghiosi grofi intarziati, pe masura timputrilor in care traim si sa li se puna mereu in fata ochilor documentele internationale prin care a fost creata, din fericire pentru ei, ungaria ca stat, dupa primul razboi mondial, cu binecuvantarea marelui presedinte american woodrow willson!.s-a cam saturat lumea in europa de astazi si nu numai, de mofturile si scalambaielile ungariei dupa un trecut care nici ala nu i-a apartinut; a fost un apendice fara personalitate al imperiului habsburgic si a trait cu firimiturile de la masa imperiala, dupa ce au stat, aproape 400 de ani, dupa batalia de la mohaci, sub ocupatie turceasca, fara a cracni.sa-si aduca aminte vesnic victor orban ca opinca soldatului roman a triumfat pe catargul parlamentului de la budapesta in 1919, salvand ungaria de la regimul comunist al lui bela kun!!(dupa cum vezi, d-le orban, avem si noi extremistii nostrii-creati de voi!! si ne mandrim cu ei!!))
Inacceptabil
Setalcott [utilizator], Vineri, 12 ianuarie 2018, 18:37
-9/15
Mihai Tudose nu repsecta ordinea constitutionala. Pedeapsa cu moartea este interzisa in Romania. Romania mai garanteaza si libertatea de exprimare si modalitati de schimbare a constitutiei.
Nu stiu cum guvernul PSD a intrat brusc in gratiile cititorilor Hotnews.
In anul Centenarului
takada [utilizator], Vineri, 12 ianuarie 2018, 18:48
+11/15
2018,anul Centenarului Marii Uniri,trebuie sa ne asteptam la provocari mai mari decat ceea ce se observa de la inceputul anului.

Ungaria lui Orban nu va lasa Romania sa se bucure de Centenar pentru ca:
"Petofi, cand a venit in Ardeal a stiut foarte bine ca forta maghiarilor de atunci o constituie Ardealul, ca ardelenii sunt coloana vertebrala a ungurilor. Petofi a scris ca fiecare picatura de sange a eroilor maghiari valoreaza aur.

De fapt, Ardealul a fost luat de la noi de tarile si puterile care au avut un scop foarte bine definit, de a atata natiunile si de a desena niste granite la care ei sa fie in continuare puternici si dirijori . Acum aceasta lupta se duce prin pace, prin calm si intelegere, ca sa predam stafeta generatiilor viitoare".Viktor Orban,15 martie 2011.Tg. Mures

Hunii au venit pe pamanturile noastre acum aproape 1000 de ani,punand catolicismul in fruntea invaziei Ardealului.
Dupa ceva timp se declara aici autohtoni,cotropindu-si vecinii si luandu-le pamantul.
Ardealul lor?Au avut Ardealul doar cativa ani: 1867-1918(prin Imperiul austro-ungur) si 1941-1944(prin regimul nazist al unui amiral fara flota m.h.,caruia V.Orban i-a ridicat statuie).

Publicati articole despre istoria Romanei,nu doar articole despre "vedete",cocalari sau "politicieni" de 2 bani.
comenteaza
Cookie Settings