Fostul senator Alexandru Mazare a plecat in vacanta in Madagascar, acolo unde se afla si fratele lui, Radu Mazare, a anuntat avocatul sau, luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, informeaza Agerpres.

Alexandru Mazare si Radu Mazare (foto arhiva)Foto: Agerpres

Luni, la Instanta suprema, era programat un nou termen intr-un dosar in care fratii Mazare sunt acuzati de fapte de coruptie in legatura cu construirea de locuinte sociale in campusul "Henri Coanda" din Constanta.

Plecat in Madagascar unde incearca sa obtina azil politic, Radu Mazare a fost reprezentat in instanta de un avocat, care a depus la dosar o scrisoare a fostului primar.

Alexandru Mazare nu s-a prezentat nici el la proces, iar avocatul sau a anuntat ca este plecat in vacanta in Madagascar, insa a promis ca se intoarce pe data de 10 ianuarie.

Tot acum, judecatorii au constatat ca un martor care trebuia sa fie audiat la acest termen, Julien Starosta, fost angajat al firmei Shapir Structures, nu a fost gasit la domiciliu, existand informatii ca el a plecat din tara si s-a angajat in strainatate.

Cel de-al treilea inculpat din proces, omul de afaceri Avraham Morgenstern, este disparut de aproape 8 luni din Romania, el fiind prins recent in Argentina, de unde autoritatile romane incearca sa-l extradeze.

In aprilie 2016, fostul primar Radu Mazare a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita si fals in declaratii, in timp ce fratele sau, Alexandru Mazare, este acuzat de complicitate la luare de mita si fals in declaratii. De asemenea, Avraham Morgenstern este judecat pentru dare de mita.

Acuzatiile au legatura cu programul de construire de locuinte modulare grupate in campusul social "Henri Coanda", lansat in anul 2011 si aprobat prin hotarare a Consiliului Local Constanta.