Pana la finalul anului Compania de Drumuri ar vrea sa deschida traficul pe o bucata din "ciotul" din A3 Bucuresti - Ploiesti. MAie xact, vorbim de aproape 3 km de la Soseaua de Centura pana in Strada Popasului, acolo unde mai sunt de finalizat circa 500 de metri. O filmare cu drona realizata de Asociatia Pro Infrastructura (API) arata care e stadiul lucrarilor si cum arata traseul autostrazii care va intra in Capitala prin zona Gherghitei-Petricani.

Autostrada A3 la intrarea in BucurestiFoto: Captura YouTube

"Lucrarile progreseaza la intrarea in Bucuresti a autostrazii A3, dar inca nu s-a eliberat autorizatia de construire intre km 1,6 si 2,4. Proiectul este unul important, deoarece va creste utilitatea celor 56km din A3 intre Centura Bucuresti si Ploiesti deschisi traficului in anul 2012", scriu cei de la Asociatia Pro Infrastructura pe contul oficial de facebook.

Pana la minutul 2:30 se vad ce lucrari mai sunt de executat pentru a putea finaliza si deschide traficul pe sectiunea din Centura pana in Soseaua Popasului.

O deschidere pe un tronson pana la final de 2016?

"Am evaluat si posibilitatea sa dechidem traficul. Din punct de vedere tehnic se poate. Vor fi circa 2,5 km din contractul vechi finalizati in momentul de fata si circa 500 de metri din contractul nou cu descarcare la Popasului", a explicat in septembrie Catalin Homor, directorul CNADNR, intr-un interviu pentru HotNews.ro.

---

"Ciotul" de autostrada care se chinuie sa ajunga in Bucuresti

In iulie 2012 au fost deschisi traficului cei circa 60 de kilometri de autostrada de la Soseaua de Centura si pana la Ploiesti, ramanand insa nefinalizati ultimii 6 km spre Capitala si nodurile rutiere.

Pe primii 19 km a lucrat consortiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, iar termenul pentru finalizarea tuturor lucrarilor si a nodului de la Moara Vlasiei a fost atunci impins treptat ajungandu-se la anul 2015 pentru terminare. Chiar si asa, lucrurile au inghetat cu totul pe santier si, in urma neintelegerilor cu constructorul, contractul a fost reziliat.

In decembrie 2015 a fost recontractata realizarea ultimilor km din A3 spre Capitala. Contractul de proiectare si executie a fost atribuit Asocierii Asocierii Aktor - EuroContruct Trading 98 pentru 129.180.727,51 lei fara TVA. Contractul vizeaza sectorul de autostrada Bucuresti - Ploiesti, km 0+000 (Intersectie Petricani) - km 3+325, Nod Centura Bucuresti si Nod Moara Vlasiei.