Valerie Ciolos, sotia premierului Dacian Ciolos, se afla in Statele Unite ale Americii, la invitatia unor prieteni, au precizat pentru Agerpres oficiali ai Guvernului.

Valerie Ciolos-VilleminFoto: Agerpres

"Doamna Valerie Ciolos se afla deja in Statele Unite ale Americii, la invitatia unor prieteni. Si-a platit personal toate costurile deplasarii si va asigura reprezentarea la evenimentele din marja Adunarii Generale a ONU al caror format implica prezenta sotiei sefilor de delegatii unde a fost invitata", a precizat Executivul, la solicitarea agentiei de presa citate.

Premierul Dacian Ciolos va pleca in cursul dupa amiezii de luni la New York, unde va participa la cea de-a 71-a Sesiune a Adunarii Generale a ONU.

Valerie Ciolos il va insoti cel mai probabil pe premier atat la receptia oferita de presedintele american, Barack Obama, si de prima doamna, Michelle Obama, in onoarea sefilor de delegatie, cat si la receptia de bun venit oferita de secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, au declarat surse oficiale pentru Agerpres.

Conform programului transmis de Guvern, receptia oferita de secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, are loc marti dimineata, in vreme ce receptia presedintelui american, Barack Obama, este programata marti seara.