Acoperisul bisericii romano-catolice din satul Atia, comuna harghiteana Corund, altarul si obiecte bisericesti au ars duminica seara dupa ce cladirea a fost lovita de un trasnet, pagubele fiind estimate la 380.000 de lei, transmite Mediafax.

Purtatorul de cuvant al ISU Harghita, Alina Ciubotariu, a declarat, luni, ca interventia pentru stingerea incendiului a durat peste cinci ore.

"Am fost anuntati duminica seara despre un incendiu izbucnit la biserica romano-catolica din satul Atia, comuna Corund, iar interventia pentru stingerea focului a durat peste cinci ore. A ars acoperisul bisericii din lemn, invelit cu tigla, pe o suprafata de 500 metri patrati, tavanul din lemn pe o suprafata de 300 de metri patrati, altarul cu obiecte bisericesti, mobilierul destinat enoriasilor, orga, instalatia de sonorizare, covoare, tamplarie. Acoperisul a cazut in interiorul bisericii, ramanand doar o parte din turla. De asemenea, s-au degradat trei clopote, geamurile si tencuiala interioara", a declarat Alina Ciubotariu.

Potrivit acesteia, valoarea bunurilor distruse se ridica la circa 380.000 de lei.

Pentru stingerea incendiului s-a intervenit cu trei echipaje de la ISU Odorheiu Secuiesc si trei servicii voluntare, cu alte cinci autospeciale si 29 de pompieri civili.

Cauza incendiului a fost un trasnet care a lovit, duminica seara, lacasul de cult.

Acoperisul bisericii din Atia fusese recent inlocuit.