1 € 1 USD 4,1103marţi 24 nov 2020
Versiune
Mobile
efectul de baza
Xorciser [utilizator], Vineri, 10 iunie 2016, 10:01
+1/1
In iunie 2015 preturile au scazut cu 3% (datorita reducerii TVA la alimente), asa ca in inflatia din iunie 2016 nu vom mai avea -3.5% ci probabil undeva la -1%.

In rest articolul are dreptate, e nevoie de o deflatie prin reducerea coruptiei si a preturilor umflate artificial pentru a plati spagi. S-a mai discutat pe tema asta: http://www.emilstoica.ro/cu-dezinflatia-la-usa.html

Si cel mai important, demografia dar mai ales stiul de afaceri. Noi nu stim sa facem afaceri, sa cream business.
Concluzia.
Marionette [utilizator], Vineri, 10 iunie 2016, 11:01
-4/4
Romania va fi salavata doar daca devine Romanistan, primeste masiv vreo 10-20 de milioane de tineri musulmani, daca instauram legea islamica si in 10 ani in fiecare piata publica se vor taia capete cu sabia in direct la tv!
Pentru ca si bruma de tineri pe care o avem va fugi din Absurdistano-Bananistanul actual.
Trebuie sa admitem ca ne trebuie tineri si sigur tinerii elvetieni si tinerii danezi si britanici nu vor emigra in masa aici!
Pareri .
Andrei_Fieraru [utilizator], Vineri, 10 iunie 2016, 21:02
0/0
Sunt si chestii discutabile legate de originea inflatiei . Un lucru este cert . Spagarii au fost una din cauze . Nu neaparat pentru procentele de 10-20 % luate ca spaga din contracte , cat pentru faptul ca cu banii spaguiti cresteau consumurile , vanzarile si inflatia era pe plus . Trebuie totusi o mentiune : spaga sau paguba bugetului nu este doar cea legat de procentele directe mentionate pentru ca la alea se adauga si ce cheltuie spaguitorul cu TVA aferent , cu comisioanele bancare legate de scoaterea numerarului , cu transferul in alte conturi din alte tari , etc . Paguba , practic se dubleaza .
comenteaza