ANAF: ​Utilizarea codului de TVA de catre cei care fraudeaza bugetul prin firme fantoma. Primul exemplu - Hotnews Mobile
1 € 4,7800 1 USD 4,4131marţi 18 feb 2020
vaaaaiii... dar nuuu se poaaateeee....
Codruta N [utilizator], Luni, 25 ianuarie 2016, 13:18
-9/25
Capitalistii nostri? pe care guvernele ii pupa-n dos, pentru ca ei si numai EI vor aduce Romania pe Cele Mai Inalte Culmi de Dezvoltare si Succes? >:)

Apropo: ASTA e celebra "crestere economica" a lu' Ponta? si "salvarea din criza" a lui Boc? Ca in rest... eu "miscare" in realitate in sensul vreunei dezvoltari n-am vazut DE FEL!
Foarte interesanta ''schema''.
Johanis [utilizator], Luni, 25 ianuarie 2016, 13:26
+11/11
Pai d-aia merge tara spre prapastie!
Daca ANAF-ul a descoperit o asemenea schema, va dati seama, s-a dezlegat misterul fraudarii bugetului! Ce chestie, domnule!
Pai, mai ANAF-ULE, iti spun eu, asta nu e nicio schema, e doar o practica, aplicata din 2007 incoace, adicatalea de NOUA ANI.
O persoana juridica care face dovada ca bunul cumparat dintr-un stat membru UE va fi consumat intr0un alt stat membru, face ACHIZITIA INTRACOMUNITARA SCUTITA. Adica FARA TVA, urmand sa verse TVA-ul incasat la revanzare statului caruia i se cuvine, adci satatului roman.
Acset lucru nu se intampla deoarece
- apar cheltuieli fictive care depasesc incasarile si dispare TVa de plata
- se factureaza fara tva mimand un export catre alt stat desi marfa se consuma aici
- se practica o alta forma de facturare fara tva si iarasi dispare
Aceste prectici sunt de NOUA ANI, domnilor, nu reprezuinta nicio schema. Ba multi practica asa ceva beneficiind chiar de suportul si consilierea unor angajati ANAF.
Se practica la tot ce vine de-afara - legume, fructe, cereale, autoturisme, mobilier, ambarcatiuni, electrocasnice, masini si utilaje.

Cand vezi ca nu esti in stare sa-ti colectezi TVA-ul poti lua, ca stat, o masura sigura si anume, o retinere la sursa, adica recunosti, frate, eu nu pot, nu stiu, nu vreau si atunci faci o conventie si-ti incaseaza tva-ul ala de vinde, strainul si ti-l da la sfarsit de luna. Sau urmaresti toate tranzactiile raportate de catre institutiile financiare externe, care au obligatia si o respecta sa-ti spuna ce firme au realizat achizitii si cat tva au de plata.
Drept pentru care:
kreatorxxxx [utilizator], Luni, 25 ianuarie 2016, 13:32
+16/18
Sa i omoram pe toti contibuabilii ce au cod de TVA valid.
Sa recuperam prejudiciile de la beneficiarii de buna credinta, ca pe tepari nu pot sa i prinzi.
Sa sufocam in hartii si declaratii pe toti cei ce fac o activitate economica.
Sa pastram in ANAF persoane care sunt departe de conostiintele fiscale. Daca pui aceiasi intrebare la 5 ghisee ANAF obtii 5 raspunsuri diferite.
Sa dam voie inspectorilor sa reincadreze dupa ureche orice tranzactie.
nu iti plac capitalistii?
AliKimiku [utilizator], Luni, 25 ianuarie 2016, 13:47
+10/14
Valea in Venezuela sau Corea de Nord! Acolo vei degusta din plin binefacerile socialismului si ale comunismului.
PS ce legatura are articolul cu capitalismul? au vad mai multa o legatura cu legea si aplicarea ei.
:)
alex [anonim], Luni, 25 ianuarie 2016, 13:51
+6/6
Nu cred ca au culoare politica, sunt sigur ca schemele/ firmele au functionat si pe vremea lui Boc (de ex).
hm
alex [anonim], Luni, 25 ianuarie 2016, 13:58
0/2
Nu e deloc asa. Exista o linie dedicata a ANAF care nu e la 5 ghisee, ci e un singur numar de telefon. Pentru cazurile mai complexe se poate face petitie.

Este foarte importanta curatarea pietei de firmele-fantoma.
nu esti multumit de boc? ia cu minus
jackalphonse [utilizator], Luni, 25 ianuarie 2016, 14:06
-5/9
pe ziarul asta Boc si mru sunt zei nedovediti
lamurire
mehmet [anonim], Luni, 25 ianuarie 2016, 17:48
0/0
"iar sustragerea de la achitare se realiza prin inregistrarea de achizitii cu TVA deductibil de la firmele tip "fantoma" interpuse pe lantul de comercializare".

Intuiesc ca va lipseste din ecuatie sitagma de "operatiune fictiva", pe care refuzati sa o folositi (acum).
Intrebarea mea este daca operatiunile sunt fictive? Si daca, cine si cum constata "fictivitatea operatiunilor" in cazul interpunerii, in scop de revanzare?
si care e legatura cu mari retaileri...
Ciprian Bardan [anonim], Luni, 25 ianuarie 2016, 21:53
+2/2
Marile magazine erau de buna credinta, ele achizitionau o marfa si isi deducea tva. nimic fictiv totul real, plati prin banca totul la vedere. daca furnizorul facea hotii pe la Anaf ar trebui cautati vinovatiii. exista tehnologie sa urmareasca marfa, tirurile, se sigilau si se deschideau doar in prezenta fiscului... undeva de scurgeau informatiile si anaf era pagubit
Ani ?
Vasilache [anonim], Luni, 25 ianuarie 2016, 22:02
+5/5
Si cati ani v-au trebuit sa descoperiti asta ?
Si de ce pentru o golanie din asta, trebuie sa ne calariti pe noi mai ceva ca pana acum ?
Ce v-a impiedicat sa-i "lichidati" mai devreme ?
Lenea, incompetenta si complicitatea voastra au permis sa se intample asta !
Marii retaileri fac evaziune
jojo [anonim], Marţi, 26 ianuarie 2016, 8:40
0/2
Prin furnizorii lor care sunt obligati sa achite taxe imense de raft , de deschidere de noi magazine , etc . in timp ce marii retaileri se dau fete cuminti .
Evaziunea le este impusa furnizorilor . Altfel nu ar putea deveni profitabili . Ia sa vedeti voi ca fara evaziune , or sa coste 10 lei kg de portocale in supermarket ...
Bine ca ANAF arunca cu rht in furnizori in loc sa ii jumuleasca pe marii retaileri ...adevaratii beneficiari ai astora care de disperati fac ce pot ca sa aduca marfa in continuare .
Ce sofisticaaaat
fdaniel [utilizator], Marţi, 26 ianuarie 2016, 9:18
+1/1
Ce "schema" inteligenta, ce mecanisme subterane demne de Soros, ia uite aici: faci o firma fictiva pe numele unui homeless si faci facturi pe ea. Oauuu, adanc, foarte adanc.
De-aia e nevoie de analize aprofundate si ani de zile ca sa dezlegi acest "mecanism".
E mai simplu sa mergi la chioscul dn colt si sa-l amendezi ca nu-i bate casa cu 5 lei sau ca i s-a defazat ora pe casa de marcat cu 10 minute, sau ca n-are basca.....
tu glumesti nu?
Xorciser [utilizator], Marţi, 26 ianuarie 2016, 9:20
0/0
Cand iti vine marfa cu 15% mai ieftina, nu te gandesti cam cum ajunge la pretul ala?

Marile magazine stiu foarte bine cum. Si aia sigur nu e buna credinta.
Smecherii.
Marx [anonim], Marţi, 26 ianuarie 2016, 10:29
+1/1
La toate schemele astea , nea Gelule , o contributie mare au avut-o si oamenii matale . Acum , ca nu puteti sa mai luati spagi de frica DNA , hop , ati devenit eroi . Toate operatiunile de fraudare a bugetului au fost si sunt cunoscute de gardisti . Conteaza doar cine si cand plateste taxa de protectie si mai ales , daca este liniste pe traseu . Cum treaba cu linistea s-a cam deranjat , au inceput sa iasa la iveala schemele .
Am o banuiala, dar ce ma intereseaza...
cartofil [utilizator], Marţi, 26 ianuarie 2016, 10:47
+2/2
Vine o firma valida, care exista, are documente, sediu, reprezentanti in carne si oase si-mi vinde ceva mai ieftin. De ce sa nu iau? Eu nu incalc nici o lege. Banuiala ca ceva nu-i curat nu este o lege pe care o incalc. Pentru nerespectarea legii exista organele statului care trebuie sa-si faca datoria. Au un sistem informativ, iau salarii pe care tot eu le platesc. Iar chestia asta cu TVA este de cand lumea, toti stiu doar ANAF descopera America acum. Cum credeti ca s-a rambursat TVA de miliarde??? La rambursare se face control fiscal, toate, dar absolut toate rambursarile s-au facut cu stiinta si, uneori, cu complicitatea ANAF. La procese vad insa ca sare toate lumea pe cei care au cerut rambursarea(si au primit-o) dar n-am vazut pana acum ca vreum functionar ANAF sa fi patit ceva.
frate, ma lasi...
..13 [utilizator], Marţi, 26 ianuarie 2016, 15:52
0/0
Vama avea/are un soft specializat care urmarea intrarile/iesirile...

Bre, ca nu se poate sa ajunga intracomunitar legumele si fructele fara sa treaca cu marfurile decat pe la punctele de trecere a frontierei...

Abureli de iarna - lasa-ne si du-te!
scheme
pop [anonim], Marţi, 26 ianuarie 2016, 20:29
0/0
asta vorbeste de scheme de fraudare cind habar nu are de principii de fiscalitate.asta a fost vames stie numai sa verifice portbagajul la masini
comenteaza
Cookie Settings