​Stire actualizata

DNA: Andrei Chiliman, retinut pentru constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 18 iunie 2015, 20:37 Dosare Anticoruptie


Andrei Chiliman
Foto: AGERPRES
Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost retinut joi seara de procurorii DNA, dupa mai mult de patru ore de audieri, el fiind acuzat de constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta, in forma continuata. Chiliman va fi prezentat vineri instantei supreme cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. In dosar, procurorii au dispus urmarirea penala si fata de Vlad Moisescu, un apropiat al lui Chiliman, Ioana Costescu, consilier personal al edilului, si Ion Brad, consilier local la Sectorul 1 Bucuresti.

UPDATE 23.10 Primarul Andrei Chiliman, scos din sediul DNA Ploiesti si dus in arestul politiei
    
Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost scos joi seara incatusat din sediul DNA Ploiesti, dupa aproximativ sapte ore, scrie Agerpres. Edilul va dus in arestul IJP Prahova, care se afla la Campina, urmand a fi prezentat vineri Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

La iesire din DNA, Andrei Chiliman a spus ca nu comenteaza acuzatiile procurorilor si a negat ca ar fi primit comisioane.

Ora 01:50
Ioana Costescu şi Vlad Moisescu, reţinuţi de procurorii DNA Ploieşti

Ioana Costescu, consilierul personal al primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, şi fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu au fost reţinuţi, în noaptea de joi spre vineri, de procurorii DNA Ploieşti, ei fiind audiaţi în dosarul lui Iulian Herţanu, cumnatului premierului Victor Ponta, informeaza Agerpres.

UPDATE 22.10 Avocata lui Chiliman: Nimic din ce e in actul de invinuire nu e opozabil
    
Avocata primarului Andrei Chiliman a declarat joi seara, la iesirea din sediul DNA Ploiesti, ca, din punctul de vedere al clientului sau, acuzatiile din actul de invinuire nu sunt "opozabile".

"S-a aparat in singura maniera in care se putea apara, in sensul ca nimic din ce e cuprins in actul de invinuire nu este opozabil in opinia dumnealui. Este pacat ca o cariera de peste 10 ani de primar, foarte reusita, trece prin ceva de genul acesta", a spus Carmen Popa, potrivit Agerpres.

Aceasta a sustinut ca starea clientului sau este foarte buna, el fiind "un om puternic".

____

DNA informeaza intr-un comunicat difuzat joi seara ca "Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 18 iunie 2015, a inculpatului CHILIMAN ANDREI IOAN, primar al Sectorului 1 Bucuresti, pentru savarsirea infractiunilor de:
- constituirea unui grup infractional organizat,
- complicitate la trafic de influenta, in forma continuata,

In cauza, a fost dispusa efectuarea in continuare a urmaririi penale si fata de suspectii:

MOISESCU VLAD OCTAVIAN, pentru savarsirea infractiunilor de:
- constituirea unui grup infractional organizat,
- trafic de influenta,

COSTESCU IOANA, consilier personal al primarului Sectorului 1, pentru savarsirea infractiunilor de:
- constituirea unui grup infractional organizat,
- trafic de influenta,

BRAD ION, consilier local la Sectorul 1 Bucuresti, pentru savarsirea infractiunilor de:
- constituirea unui grup infractional organizat,
- complicitate la trafic de influenta."

Potrivit DNA, "in ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:
  • Inca din anul 2004, dupa alegerile locale, la initiativa suspectului Moisescu Vlad Octavian, a fost constituit un grup infractional organizat, compus din acesta, Costescu Ioana (consilier personal al primarului Chiliman Andrei si interfata lui Moisescu Vlad Octavian la nivelul Primariei Sectorului I Bucuresti), Chiliman Andrei Ioan si Brad Ion (consilier local), grup care a avut drept scop comiterea unor fapte de coruptie si asimilate acestora, care sa genereze obtinerea unor comisioane cuprinse intre 10% si 15% din valoarea lucrarilor atribuite pe criterii clientelare, de la agentii economici favorizati in castigarea procedurilor de achizitie publica, pe parcursul derularii contractelor incheiate cu primaria.
  • Suspectul Moisescu Vlad Octavian coordona grupul infractional, solicita si incasa comisioanele respectiv dispunea cu privire la modalitatea gestionarii acestora, suspectii Costescu Ioana si Brad Ion derulau activitati de determinare a platii comisioanelor si de incasare a acestora, iar inculpatul Chiliman Andrei Ioan, prin prisma atributiilor conferite de functia sa, garanta favorizarea societatilor agreate in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor si ulterior, pe parcursul derularii acestora.
  • Banii primiti de la reprezentantii societatilor comerciale, in modalitatea descrisa mai sus, au fost impartiti intre suspectii Vlad Moisescu, Ioana Costescu si Brad Ion, inculpatul Chiliman Andrei si filiala unui partid politic, in urmatoarele procente: 30% inculpatul Chiliman Andrei; 15% Moisescu Vlad; 15% Ioana Costescu; 15% Brad Ion, 10% partidul respectiv - filiala sector 1.
  • Diferenta de 15% a fost folosita pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentara a functionarilor care au sprijinit, in diferite modalitati, la derularea activitatilor ilicite.
  • Concret, grupul infractional a obtinut de la reprezentantii a doua societati comerciale, beneficiare a unor contracte de lucrari publice (lucrari de reabilitare termica a blocurilor de locuinte din sectorul 1 al municipiului Bucuresti, inclusiv servicii de supraveghere a lucrarilor prin diriginti de santier), sumele de 300.000 lei respectiv 38.481.488 lei.
  • Aceasta din urma suma de bani a reprezentat un procent de 10% din platile efectuate de catre Primaria Sectorului I Bucuresti catre firma respectiva, in perioada 2007 - 2014, in baza contractelor incheiate cu institutia publica mentionata."
DNA precizeaza in comunicat ca, in cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

"Inculpatului Chiliman Andrei Ioan i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand a fi prezentat la data de 19 iunie 2015, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile", se mai arata in comunicat.

------

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca pe numele primarului Andrei Chiliman a fost emisa, la ora 20.10, ordonanta de retinere pentru 24 de ore, sub acuzatia de trafic de influenta.

Joi seara, la DNA Ploiesti mai sunt audiati consilierul local Ion Brad si Ioana Costescu, aceasta fiind consilierul personal al primarului Chiliman. Ioana Costescu a fost adusa la sediul DNA Ploiesti cu o masina a Ministerului Administratiei si Internelor. Anterior, la Ploiesti fusese adus si consilierul Ion Brad de la Consiliul Local sector 1.

Si Vlad Moisescu, apropiat al primarului Andrei Chiliman, a ajuns joi seara la sediul DNA Ploiesti, dupa ce procurorii au efectuat perchezitii timp de mai multe ore la locuintele acestuia.

Andrei Chiliman, suspectat de procurorii DNA de fapte de coruptie, s-a intors, joi dupa-amiaza, de la Bruxelles, el fiind ridicat de anchetatori de pe Aeroportul "Henri Coanda", pentru a fi dus la audieri la DNA Ploiesti.

Andrei Chiliman a fost adus la DNA Ploiesti in jurul orei 15.50, cu o duba a Jandarmeriei. Chiliman a intrat in sediul DNA fara sa faca declaratii, el spunand doar ca va discuta cu jurnalistii la iesire.

Liberalul Andrei Chiliman este vizat de o ancheta a DNA Ploiesti, procurorii anticoruptie facand perchezitii, joi, la sediul primariei, la locuinta edilului si la locuintele altor trei suspecti din acest dosar, printre care Vlad Moisescu si Ioana Costescu, acestia fiind cunoscuti ca apropiati ai edilului.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca primarul Sectorului 1 este suspectat de trafic de influenta si de alte fapte de coruptie in acelasi dosar in care este cercetat Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Numele comun din acest dosar, care face legatura intre cazul privind canalizarea de la Comarnic si activitatea Primariei Sectorului 1, este al omului de afaceri Gheorghe Boeru, audiat si retinut saptamana trecuta de DNA, alaturi de fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova Adrian Semcu.

Conform surselor citate, firma controlata de Boeru, Romair Consulting, ar fi avut contracte si cu Primaria Sectorului 1, pentru consultanta in activitati precum lucrari de asfaltare si anvelopari de blocuri. Angajati ai Primariei, inclusiv primarul, ar fi cerut 10% din valoarea acestor contracte.

Potrivit surselor judiciare, in acest dosar sunt suspectate, alaturi de primarul Chiliman, trei persoane cu putere de decizie in Primaria Sectorului 1.

Directia Nationala Anticoruptie a aratat, intr-un comunicat de presa, ca Serviciul Teritorial Ploiesti face cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind infractiuni asimilate celor de coruptie si infractiuni de coruptie comise in perioada 2006 - 2015, in cauza fiind facute sapte perchezitii in Bucuresti, dintre care una la sediul unei institutii publice.

  • Mita impartita - 30% Chiliman, cate 15% Moisescu, Costescu si Brad,10% PNL Sectorul 1
Banii primiti ca mita ar fi fost impartiti intre primarul Andrei Chiliman si apropiatii sai - Vlad Moisescu, Ioana Costescu, Ion Brad - si ar fi ajuns si la filiala PNL Sector 1, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Chiliman ar fi primit 30% din suma, 15% Vlad Moisescu, 15% Ioana Costescu, 15% Ion Brad si 10% ar fi ajuns la filiala PNL Sectorul 1.

Sursele citate sustin ca diferenta de 15% ar fi fost folosita pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentara a functionarilor care ar fi sprijinit, in diferite modalitati, la derularea activitatilor ilicite.

Procurorii DNA Ploiesti ancheteaza fapte care se refera la plata unei sume de 300.000 de lei, in vara anului 2012, numerar, la sediul Primariei Sectorului 1, Vlad Moisescu intrand in posesia banilor prin intermediul unor persoane de incredere - Ioana Costescu si consilierul local Ion Brad, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Sursele citate sustin ca persoane ce detin sau au detinut functii in partide politice precum si functionari publici cu atributii de conducere ar fi pretins si primit sume de bani pentru atribuirea contractelor de utilitate publica pentru Sectorul 1 Bucuresti.

Potrivit surselor, o parte din banii incasati de SC Romair Consulting SRL din fonduri publice, inclusiv din cei incasati de la SC Hidro Prahova SA, ar fi fost tranzitati, la dispozitia lui Gheorghe Boeru, fara a avea la baza justificari economice reale, scosi in numerar si folositi in interesul personal al acestuia pentru plata unui comision, in schimbul sprijinului care i-ar fi fost acordat in vederea obtinerii, de la Primaria Sectorului 1 Bucuresti, a contractului din 13 septembrie 2011.

Aceleasi surse au precizat ca ar fi vorba de contractul avand ca obiect prestarea serviciilor de gestionare a proiectelor de constructii privind lucrarile de reabilitare termica a blocurilor de locuinte din sectorul 1 Bucuresti, inclusiv servicii de supraveghere a lucrarilor prin diriginti de santier, incheiat intre administratia locala - in calitate de achizitor si SC Romair Consulting SRL - in calitate de prestator.

Banii ar fi fost fost platiti, au mai aratat sursele, urmare unei intelegeri avute de Boeru cu Moisescu si Costescu, acesta din urma fiind consilierul primarului Andrei Chiliman.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























14376 vizualizari

  • +18 (18 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 18 iunie 2015, 21:03)

    [anonim]

    • +15 (15 voturi)    
      hehe (Vineri, 19 iunie 2015, 0:36)

      Marcel Ionita [utilizator] i-a raspuns lui

      S-a umplut beciul domnesc de la IPJ Bucuresti si acum i-a mutat la Prahova. Eu zic ca o sa se ajunga cu ei pana la IPJ Botosani sau Satu Mare. Cu elicopterul sa-i duca, sau cu private jet, nu ma supar, dar sa-i tina acolo vreo 10 ani.

      Astora le placea sa mearga cu girofarul in coloana oficiala. Acum sa mearga cu girofarul su catuse la maini si cu sacul pe cap.

      Ce ti-e si cu viata asta. Asa se intoarce cate un buzdugan cand niciodata nu visai.
      • +4 (4 voturi)    
        Propun listarea la Bursa a partidelor mafiote ! (Vineri, 19 iunie 2015, 10:52)

        pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui Marcel Ionita

        Cine cunoaste viata politica din Romania, poate intelege cu usurinta ca mafia administrative se bucura de toate parghiile pentru deturnarea fondurilor de la buget, are toate influenta politica asupra legislatiilor permissive, are toate resursele umane atat in institutii cat si pentru ramanerea la conducere si amanetarea Romaniei multi ani inainte!

        Randamentul actiunilor poate varia dupa tranzactiile DNA-ului, nevoile RoBOR fiind deja limitate la 20 milioane + salariile preotilor!

        Cred totusi ca PNL-ul ar avea actiuni putin mai scumpe, si ar putea sa creasca odata cu curatarea judiciara a partidului, in schimb ce PSD-ul ar suferi o scaderea a actiunilor pe bursa daca se continua criza judiciara si ancheta de management!

        Poftiti va rog, la puscarie!
  • +13 (15 voturi)    
    Și tu, Chilimane? (Joi, 18 iunie 2015, 21:15)

    Furnicuta [utilizator]

    Credeam că ăsta e mai spălat, dar...
    • -8 (8 voturi)    
      Chiliman (Vineri, 19 iunie 2015, 5:37)

      Sorin Constantin [anonim] i-a raspuns lui Furnicuta

      Una este să ceri 10-15% şi să împarţi cu echipa,cum a făcut Chiliman şi alta este să pretinzi15-20% şi să opreşti cam tot,cum a făcut Vanghelie!
      • +1 (1 vot)    
        dimensiune (Vineri, 19 iunie 2015, 14:34)

        gebeleizis2020 [anonim] i-a raspuns lui Sorin Constantin

        Adica tu esti un fel de avocat de taxe si esti de parere ca daca furtul e impartit echitabil, merge...

        toata lumea stie ca primarii baga botul adanc in banul public si impart pe la partide. de fapt primarii sunt printre principalii sustinatori financiari ai partidelor. daca ar fi sa-i scuture cu adevarat, nu cred ca ar gasi vreun partid cu finantele in ordine...

        pacat ca PNL nu profita de moment sa faca curatenie dar si sa schimbe legea finantarii partidelor; ar face istorie si ar schimba mizeria din Romania
        • 0 (0 voturi)    
          Chiliman (Vineri, 19 iunie 2015, 18:44)

          Sorin Constantin [anonim] i-a raspuns lui gebeleizis2020

          ,,gebeleizis"poate nu am formulat corect,Vanghelie,un hoţ,a luat el singur cam tot,Chiliman&Co,şi ei hoţi,aveau reguli clare de împărţire a,,agoniselii",hoţi hoţi dar cu reguli diferite.
  • +16 (16 voturi)    
    ... (Joi, 18 iunie 2015, 21:17)

    rocknum [utilizator]

    caci "primarie" rimeaza cu "puscarie"

    o sa il ia pe oprescu, am inteles ca ala de la S6 deja e acolo... o sa faca joaca de-a primaria in parnaie :)))
    mai ales ca l-au saltat si pe ala de a luat mita sa avizeze constructia unui bloc
  • +18 (18 voturi)    
    hai si cu negoita (Joi, 18 iunie 2015, 21:32)

    jah [anonim]

    Astept cu sufletul la gura momentul in care il aresteaza pe pedofilu Negoita.

    In IOR a aparut o pagoda din otel taiat cu laser peste o fantana arteziana in forma unei copile.

    Nu stim costurile, pentru ca e foarte netransparenta institutia amatorului de copii.
    • +13 (13 voturi)    
      pardon (Joi, 18 iunie 2015, 23:44)

      Natasa [utilizator] i-a raspuns lui jah

      Ba cu Ontanu mai inatai, ca are state mai vechi la furat in sect 2!
  • +23 (23 voturi)    
    grupari infractionale organizate (Joi, 18 iunie 2015, 21:37)

    rorschach [anonim]

    inca o dovada ca partidele politice din Romania nu sunt altceva decat grupari infractionale organizate.
  • +16 (16 voturi)    
    Se darama fisetele cu scheleti ! (Joi, 18 iunie 2015, 21:38)

    Plagarus [utilizator]

    Giulesti Real Estate SRL ­ Lacul Morii Rezidential este numele complexului ale carui apartamente au fost scoase la vanzare la sfarsitul anului 2007 !
    Din cauza faptului ca afacerea parea a fi un fiasco ­ doar 20% din locuinte fiind vandute,proprietarii, au "aranjat cu Primaria sectorului 1 sa incheie un contract de vanzare-cumparare prin care Consiliul Local
    sa achizitioneze 80% din apartamente si sa transforme complexul rezidential in locuinte sociale.
  • +21 (21 voturi)    
    Gheorghe Boeru a inceput sa toarne :) (Joi, 18 iunie 2015, 21:58)

    Cataleya [utilizator]

    Si acum incep sa pice toti ca mustele!
    Bravo DNA!
  • +25 (27 voturi)    
    DNA nu te opri numai la Chiliman..... (Joi, 18 iunie 2015, 23:07)

    calin [anonim]

    Aveam eu convingerea ca e mafiot! Hai DNA si cu Piedone, Negoita, Ontanu, Rares Manescu, Oprescu!
    Are Bucurestiul un miliard euro buget si arata strazile cum arata, dureaza lucrarile ani si ani! Se reasfalteaza bulevarde fara gropi, iar cele cu cratere....doar carpeli!
    • +12 (12 voturi)    
      :) (Joi, 18 iunie 2015, 23:50)

      Natasa [utilizator] i-a raspuns lui calin

      Asa e, bulevardul Lacul Tei se asfalteaza a 3 oara in 3 ani si strazile din sector 2 arata ca dupa bombardament! Dar aici ingrengaturile sunt mai adanci, cei care se ocupa cu asfaltarile sunt cei mai mari "oameni de afaceri" si mai niciunul legat.
      • +4 (4 voturi)    
        Nimeni nu va omori (Vineri, 19 iunie 2015, 9:32)

        canuta [utilizator] i-a raspuns lui Natasa

        gaina care face oua de aur.!!
        Marii oameni de afaceri, care dadeau spaga celor prinsi si bagati la mititica, vor da spaga celor care au ramas afara. Asa ca stati linistiti, astia nu vor fi inchisi. Doar cite unul, din razbunare sau ca sa fie exemplu!
    • +8 (8 voturi)    
      adevarul trist despre romani (Vineri, 19 iunie 2015, 9:15)

      fit [utilizator] i-a raspuns lui calin

      Si in inchisoare daca ar fi, romanii i-ar vota tot pe ei!
  • +14 (14 voturi)    
    ma bucur (Joi, 18 iunie 2015, 23:30)

    Mihai [anonim]

    Sa ma ierte Dumnezeu da ma bucur ca l-au saltat pe individul asta. Nu stiu de ce dar intotdeauna mi-a facut impresia unei lichele goale de continut dar plina de aroganta.
  • +10 (10 voturi)    
    Trist. (Vineri, 19 iunie 2015, 5:26)

    Ion B [utilizator]

    Nu că l'au săltat și pe ăsta.
    Trist pentru că atâta vreme ăștia au furat cât au putut și nu i'a întrebat nimeni de sănătate.
    Sunt curios, o sa primească pensie de înalt funcționar sau nu?
    Ar trebuii (nu ca din asta ar trăii ăștia la bătrânețe), ar trebuii ca pensia "cuvenită" să fie data orfelinatele sau caselor de bătrâni.
    • +4 (4 voturi)    
      of of (Vineri, 19 iunie 2015, 9:13)

      fit [utilizator] i-a raspuns lui Ion B

      Si atunci de ce lumea ii voteaza tot pe ei?
  • +10 (10 voturi)    
    Chiliman reţinut... (Vineri, 19 iunie 2015, 5:33)

    Sorin Constantin [anonim]

    Interesant este că de la începutul mandatului Chiliman şi ai lui au cerut şi primit comisioane...
    Vlad Moisescu,alt,,sfînt"din echipă a încercat în 2000 să candideze la primăria Bucureşti,pentru că în sondaje avea sub 2%,preşedintele PD,Petre Roman a cerut să candideze pentru funcţia de primar nimeni altul decît Traian Băsescu care devenise incomod pentru Petrică...şi culmea,încercarea de al mătrăşi pe don Băse a însemnat un mandat şi ceva la PMB şi două mandate la preşedenţie!
    Ce vremuri trăim...
  • +6 (6 voturi)    
    Bravo DNA (Vineri, 19 iunie 2015, 7:32)

    coco04 [utilizator]

    Bravo DNA!
  • +4 (4 voturi)    
    primar mafiot (Vineri, 19 iunie 2015, 8:19)

    doru [anonim]

    sa se faca verificari in cartierul damaroaia sa vada dna-ul cum a fost distrus un cartier de acest primar nenorocit si spagar impteuna cu tiganii.
  • -1 (7 voturi)    
    Tot mai multi primari acuzati si (Vineri, 19 iunie 2015, 8:29)

    xrogo [utilizator]

    cercetati de DNA pentru coruptie,ce noroc a avut Romania ca s-a ales presedinte tocmai pe primarul cel mai cinstit!!!
  • +3 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 19 iunie 2015, 9:27)

    [anonim]

  • +4 (4 voturi)    
    daca ? (Vineri, 19 iunie 2015, 9:57)

    SRA [utilizator]

    daca stiti pe cineva curat din politica, administratia publica centrala, locala si parlament ofer 2'000 Euro !

    Curat sa nu fi furat, trisat, mintit sau participat la o asemenea actiune !!!
  • +5 (5 voturi)    
    Incredibil (Vineri, 19 iunie 2015, 10:09)

    andrei [anonim]

    Bai fratilor, omul asta avea o avere impresionanta din mosteniri. E un tip educat, cult , dintr-o familie veche. Ce dracu' i-a trebuit sa-si petreaca batranetea la inchisoare? Chiar asa de tare ii ameteste puterea? Chiar asa de tare se rarefiaza aerul acolo la inaltime de le ia mintile? Nu-mi vine sa cred!
  • +1 (1 vot)    
    termoizolare bloc (Vineri, 19 iunie 2015, 11:01)

    ably dan [anonim]

    Reabilitarea fara autorizatie a apartamentului, amendata cu pana la 100.000 de lei
    Tweet


    Reabilitarea fara autorizatie a apartamentului, amendata cu pana la 100.000 de leiFoto: Arhiva
    Proprietarii care isi reabiliteaza singuri apartamentele risca amenzi de pana la 100.000 de lei si pot fi obligati sa scoata anveloparea de pe pereti pentru a aduce fatada blocului la starea initiala. Primaria Sectorului 6 atrage atentia ca pentru astfel de lucrari de izolare termica e nevoie de autorizatie de construire.

    Reabilitarea termica a imobilelor cu destinatie de locuit se executa conform prevederilor Legii 50/1991, republicata, pe intreaga constructie, dar numai dupa obtinerea autorizatiei de construire, potrivit unui comunicat al Primariei Sectorului 6.

    "Primaria Sectorului 6 s-a confruntat, in ultima perioada, cu foarte multe sesizari din partea asociatiilor de proprietari/locatari in sensul ca anumite persoane - proprietari de apartamente - executa lucrari de reabilitare termica individual, fapt ce incalca prevederile legale", se arata in comunicat.

    Primaria cere astfel asociatiilor de proprietari/locatari sa ia masuri pentru oprirea executarii unor astfel de lucrari individuale. In cazul in care masurile nu sunt respectate, autoritatea locala, prin serviciile abilitate, va inainta o cerere si un proces-verbal constatator si sanctionator catre instantele de judecata, prin care proprietarii sa fie obligati sa treaca la dezafectarea lucrarilor neautorizate.

    PUBLICITATE
    "In caz de neconformare, proprietarii de apartamente care executa lucrari individuale neautorizate risca sa fie sanctionati cu amenda contraventionala de la 1.000 lei la 100.000 lei, plus obligativitatea dezafectarii anveloparii si aducerea fatadei la starea initiala", se mai arata in comunicatul primariei
  • +1 (1 vot)    
    Sector 5, Sector 1 (Vineri, 19 iunie 2015, 12:38)

    st.d. [utilizator]

    Sector 2, Sector 3 sper sa fie pe lista. La 6 e un papitoi, la 4 pe Piedone oricum il rapune obezitatea.

    Dupa ce-i rezolva poate ajung si la domnu Doctor.
  • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 20 iunie 2015, 4:27)

    [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
    si altceva... (Luni, 22 iunie 2015, 22:21)

    stroe [anonim]

    Despre restituiri ilegale sau blocarea restituiruilor, pe cand?
    Sistemul a fost: spune ce ai, ca sa-ti pot lua!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by