Ministrul britanic al Apararii, Michael Fallon, a declarat ca parti din Marea Britanie ar putea fi "inundate" de imigrantii din Uniunea Europeana daca regulile nu se schimba, scrie BBC.

Fallon a declarat ca este vital sa se impuna unele restrictii asupra miscarii libere a muncitorilor in UE, intrucat multe orase din Regatul Unit se simt "sub asediu" de acestia si de cei care vor ajutoare sociale.

Afirmatiile lui Fallon au fost criticate, iar o sursa din guvern a declarat ulterior ca Fallon "este de acord ca ar fi trebuit sa isi aleaga mai bine cuvintele".

Cifrele oficiale din luna august arata ca migratia neta in Marea Britanie - diferenta dintre cei care intra si cei care pleaca - a crescut cu peste 38%, pana la 243.000, in 2013-2014. Cetateni din statele UE reprezinta doua treimi din acestia.

Fallon a facut aceste declaratii dupa ce cancelarul german Angela Merkel a afirmat ca nu va modifica principiile de baza ale UE, ca urmare a dorintelor lui David Cameron de a introduce o masura de "franare" a imigratiei dupa ce se atinge un anumit numar.

"Germanii nu au vazut propunerea noastra inca, si noi nu am vazut propunerea lor inca. Se lucreaza inca la asta momentan pentru a vedea ce putem face sa prevenim ca orase intregi si comunitati sa fie inundate de numere uriase de muncitori imigranti.

In unele zone, in special pe coasta de est, orasele se simt sub asediu din partea unui numar foarte mare de imigranti. Este destul de normal sa vedem ce putem face", a declarat ministrul la Sky News.

"Tratatul original european cand a fost scris acum 50 de ani nu prevedea aceste ample miscari de oameni, si suntem perfect indreptatiti sa spune ca aceste nevoie trebuie reevaluate. Vom lansa propunerea noastra si vom cauta sprijin de la alte state membre, inclusiv Germania".