Londra a anuntat sambata ca verifica o inregistrare video in care apare un presupus jihadist britanic, publicata vineri seara, cu putin timp inaintea celei care prezinta executia ostaticului Alan Henning de catre gruparea Stat Islamic, relateaza Mediafax.

Inregistrarea, in care nu apare nici un ostatic, prezinta un barbat cu fata descoperita care profereaza insulte la adresa premierului britanic David Cameron si face apel la musulmanii britanici sa participe la jihad.

Purtand barba si ochelari, barbatul, care se exprima cu un accent britanic, dar a carui identitate nu este precizata, ii incita de asemenea pe musulmani sa provoace teroare pe "pamantul necredincios".

Conform centrului american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE, care difuzeaza acest "mesaj catre mujahedini" lung de doua minute, este vorba despre Abu Saeed al-Britani, un jihadist britanic care lupta in randul organizatiei Stat Islamic.

Presa britanica sustine ca barbatul a lucrat intr-un supermarket din sudul Angliei.

"Politia analizeaza continutul inregistrarii, inclusiv pentru a vedea daca exista posibilitatea unei urmariri", a anuntat Guvernul britanic, care evoca un "presupus jihadist britanic din Statul Islamic".