1 € 1 USD 4,0599miercuri 12 mai 2021
Versiune
Mobile
alta fata...
SerbanPaunescu [anonim], Vineri, 25 iulie 2014, 13:29
+4/14
Realitatea este ca Amsterdam este un oras murdar, unde esti permanent in pericol de a fi buzunarit, de a ti se sparge masina sau a ti se fura bicicleta sau o parte din ea. Bicicletele se leaga cu doua lanturi. Se fura imediat roata care nu este legata. Din cauza asta localnicii circula cu niste jafuri de biciclete dar tot trebuie legate ca se fura si alea. Practic toate masinile parcate au torpedoul deschis si un bilet sub parbriz pe care se specifica ca nu exista nimic de furat. Chelneritele incerca sa nu-ti dea restul, capitanul care conduce vaporasul cu care spune articolul ca te poti deplasa in mod romantic, sta cu mana intinsa la propriu cand cobori de pe vaporas ca sa-i dai o atentie (moneda). Esti atentionat la megafon sa dai o atentie capitanului, altfel un zdrahon de barbat... Mi-a fost mie jena... O sa ziceti ca bat campii dar asta este realitatea in Amsterdam.
Amsterdam
nimrod [utilizator], Vineri, 25 iulie 2014, 15:36
+5/9
:)))) Biciclete se fură la greu peste tot în lume, iar acolo unde sunt în exces, pentru motive care îmi scapă furtul lor degenerează în sport naţional. M-am confruntat cu această realitate în Suedia. Eu cred că e de la preţul pieselor de schimb... Altfel, comandanţii de vaporaşe nordici nu cerşesc, încă...
...
adonis84 [utilizator], Vineri, 25 iulie 2014, 18:22
+1/9
"Olanda este o tara bogata"
Lol, pentru mine este o tara saraca. Imi pare ca vor sa faca bani din orice. Mergeti in Amsterdam ca sa dati undeva la 4 euro/h pentru parcare si poti colinda tot orasul ca nu vei gasi loc fara plata. Daca va place sa va lasati dusi de nas de "exceptii" pentru scos bani din buzunar si de "reduceri", de ce nu? Poti face o plimbare prin centru unde se vinde "carne" sau marijuana. Orice ai face, orasul asta este facut sa scoti bani din buzunar.
kapitala
nash pandelica [utilizator], Vineri, 25 iulie 2014, 19:27
+2/4
cui ?!
Cu droguri si prostitutie
mopsu [utilizator], Vineri, 25 iulie 2014, 23:17
0/10
la liber Olanda nu mai este o tara cu idei democrate, va ajunge de necontrolat. De aia nu ne vrea in Schengen.
pai ...
dnicu [utilizator], Sâmbătă, 26 iulie 2014, 23:29
0/4
asta inseamna turism ...
"Orice ai face, orasul asta este facut sa scoti bani din buzunar"

Parcarea e cu plata nu numai in centru ci peste tot in Amsterdam. Se incurajeaza foarte mult mersul cu bicicleta. Iar la cererea locuitorilor se vor face mai multe sensuri unice si benzi de bicleta mai late.
cuisine
Bazil.the.3rd [utilizator], Duminică, 27 iulie 2014, 10:42
+4/4
Nu uitati sa incercati sublima bucatarie traditionala olandeza .Eu o caut de 12 ani.
In vacanta permanenta
rampampam [utilizator], Duminică, 27 iulie 2014, 14:41
-1/5
Se fumeaza prea mult.Toata lumea e vesela,realitatea e mult deformata.Este o vacanta iluzorie.Capitala cu aer de vacanta sau cu fumuri de vacanta?Olandezii sunt atat de veseli ca-u trimis-o pe Putina pachet acasa.Tre sa fi fumat ceva greu primaru' ala olandez;e ca si cum ai iesi cu o nuia in fata unui urs polar.
Lasa-i ca's frustrati
Parzivall [utilizator], Duminică, 27 iulie 2014, 16:00
+3/7
Habar n-au cum se face turismul, habar n-au cat a muncit poporul olandez pt a se proteja de ape sau ca prosperitatea lor actuala a fost acumulata de-a lungul secolelor.
Cat despre parcare, da, cu ce credeti ca se intretine un oras, in afara de taxele pe proprietate? Ia mergeti in Calgary sa vedeti si 14$ pe ora. Nu-ti convine, nu te duce si gata....
Caraiala, sport national.
Frikandel :)
dnicu [utilizator], Duminică, 27 iulie 2014, 20:26
+2/2
Ai incercat "deliciosul" frikandel? sau kipsate (pui in sos de alune)

PS: sa nu zici ca nici "kibbeling-ul (peste - cod prajit)" nu iti place.
:D
N-joy [utilizator], Duminică, 27 iulie 2014, 20:46
+1/1
cand fumezi "ce trebuie", oriunde e aer de vacanta :)))
Ce cauti, shaorme si mititei?
Parzivall [utilizator], Duminică, 27 iulie 2014, 23:39
-2/2
N-o sa-i gasesti acolo. Daca nu-ti permiti sa mananci la restaurant, ramai la clasicul stil romanesc, conserve cu slanina.
cuisine
Bazil.the.3rd [utilizator], Luni, 28 iulie 2014, 9:53
0/0
Nah,frikandel intra direct la categoria junk ( recunosc ca nu gustul si compozitia au fost determinante ,ci faptul ca vad ce categorii sociale-i consuma pe strada clefaind ca porcii unchiului meu).
Sambata la piata mai luam kibbeling ( apoteoza prajelii , jumatate faina jumatate resturi de peste) ,am optat pentru varianta lekkerbek- mai putina faina .
Un timp luam si pastrav "proaspat" si il gateam acasa ,dar am aflat ca este congelat si decongelat si congelat si decongelat...
a la recherche du mititel
Bazil.the.3rd [utilizator], Luni, 28 iulie 2014, 9:57
0/0
Mititei se pot cumpara de la cele cateva magazine romanesti ,nu am incercat ,poate la anul daca am drum pe acolo. Stiu cateva locuri unde se mananca o shaorma excelenta,in schimb.
Intr-adevar nu ne permitem sa mancam la restaurant ,dar nu asta este problema ci faptul ca suntem (inca) destul de reticenti in a folosi tacamurile ,aceste accesorii indispensabile in orice societate civilizata.
Revenind la subiect , imi puteti recomanda o mancare tipica - nu stampot , am incercat cateva feluri si nu m-a impresionat.
comenteaza