1 € 1 USD 4,2484vineri 22 oct 2021
Versiune
Mobile
Ceva trebuie facut URGENT
bigbrother [utilizator], Joi, 15 mai 2014, 10:21
+8/8
Orasul asta e total lipsit de identitate, e un oras gri, trist, un kitsch arhitectural intre ideologia unui nebun si nebunia celor care l-au precedat dupa revolutie, cand fiecare a facut ce a vrut cum a vrut.

Mi-as dori sa vad insa mai multa verdeata in acele proiecte. Nu imi dau seama exact cum va arata la final toata aceasta schimbare (un videoclip ar fi util) dar sa nu uitam ca vara in Bucuresti, mai ales in centrul orasului, caldura este sufocanta, se topeste asfaltul.

Daca mai punem si problema poluarii excesive din cauza nr mare de masini care tranziteaza acea zona (iar viteza redusa va mari numarul lor), o sa ne trezim cu o problema de utilizare, nu stiu cati vor dori sa foloseasca acele spatii.

Ceva trebuie facut, dar daca tot se vorbeste de schimbare, sa fie facuta cu gandul la viitor, sa se inspire din ideile altora (nu sa le copieze, ci doar sa preia ideile bune) a.i daca tot se vor cheltui o groaza de bani, macar sa vedem pe ce.

Si nu in ultimul rand, aplicata legea pentru cei care darama si strica, interzicerea parcarii pe marginea soselei/pe trotuar. Orasul asta nu este doar al soferilor, ba chiar soferul este peste 90% din timp pieton.
Proiecte cum nici Londra nu are!
EuSiCuMine [utilizator], Joi, 15 mai 2014, 10:31
+2/8
Cred ca este o gluma! Mare parte din banii pentru aceste proiecte vor fi dati pentru parcari subterane. De toate aceste proiecte par niste pretexte pentru efectuarea parcarilor pentru potolirea obsesiilor lui Oprescu pentru masini! Domnul arhitect glumeste cand spune: "In primul rand, acest proiect propune crearea unui oras atractiv si apoi a unuia accesibil la nivel de mobilitate pietonala, a ciclistilor si a transportului in comun, diminuand pe cat posbil un tranzit fara sens in centrul orasului cu masina."
Care pietoni si mai ales care biciclisti si care transport in comun? Cu paracari subterane diminuati traficul cu masina in centrul?
Mai rau multe din aceste elucrari afecteaza spatiul verde. O parte va fi dstrus ex.: scuarul de la Izvor, "O parte dintre teii uscati si degradati de pe bd Unirii vor fi sacrificati, urmand sa fie inlocuiti cu arbori sanatosi."... Care tei uscati... ca nu prea sunt tei uscati? Si in locul lor se vor planta alti tei sau se va extinde soseaua si betonul? O alta parte din spatiul verde va fi distrus pentru ca se propune construirea de parcari subterane: parcul din spatele Palatului de Justitie, parcul Salii Palatului. O sa creasca platanii, stejarii si teii in ghivece... sau mai lasa un metru se sol sa facem platani-boschet?
Avem primar nu gluma.
NuVreau [utilizator], Joi, 15 mai 2014, 11:31
+6/6
Felicitari Catiusa pentru articol, este foarte documentat. Este adevarat, isi bat pur si simplu joc. Votati-l in continuare pe incompetentul de Oparescu si veti avea parte de aceeasi bataie de joc.
Observatie
placintacubranza [utilizator], Joi, 15 mai 2014, 12:34
+3/3
Articolul este foarte bun si bine documentat, totusi am remarcat o eroare: PS3 lucreaza intre Piata Unirii si Piata Alba Iulia. Spre Piata Constitutiei este in administrarea PS4/PS5 si din cate stiu nu se lucreaza pe aceasta portiune.
basme
pehash [utilizator], Joi, 15 mai 2014, 14:47
+2/2
e suficient sa te uiti la ce a realizat actualul primar in 6 ani de mandat ca sa-ti dai seama ce va mai face in urmatorii 2...
doar aruncam banii aiurea pe proiecte penibile. hartia suporta orice.. mai nou si in format electronic.

in 2013 s-a lansat registrul spatiilor verzi (regver.pmb.ro). aruncati o privire si sigur veti gasi pe harta aia un 'spatiu verde' langa casa sau birou care a fost acoperit de betoane intre timp.
Haha, "strategie", poate strategie de luat spaga
Matrafirefox [utilizator], Joi, 15 mai 2014, 14:58
+1/1
Nu se face nimic in Bucuresti daca nu ia cine trebuie spaga. Asa am ajuns sa avem benzi pentru biciclete cu semnul de "interzis bicicletelor" unde incep acestea.
comenteaza