1 € 1 USD 4,3296marţi 18 ian 2022
Versiune
Mobile
Foarte bine
war4peace [utilizator], Miercuri, 18 decembrie 2013, 17:34
+8/8
Aş pune 6 luni, nu 3, în locul lor. Este inadmisibil să mergi într-o ţară străină şi să pretinzi ajutoare sociale, fără să fi contribuit un ban.
Şi eu îmi voi căuta un loc de muncă în UK începând cu 1 Ianuarie 2014, dar nu voi merge acolo ca turist social. Îmi voi căuta de aici, din România.
de ce doar pentru UE?
vbeje [utilizator], Miercuri, 18 decembrie 2013, 18:04
-1/5
lasa deschise portitele pentru fostele colonii? Paki & indy nu pun presiune pe servicii?
Masuri dure? hahaha! daca au razbit romanasii pana acum o sa razbeasca si de acum incolo, sa fie ei fara grija: masurile lor sunt bune pentru cum masoara ei nu pentru cum isi calculeaza romanii care pleaca sa isi caute acolo de lucru.
Winston Churchil
Supravietiutorul [utilizator], Miercuri, 18 decembrie 2013, 20:32
-1/3
Mister David Cameron a uitat ce a scris pe un biletel Winston Churchil, impreuna cu Stalin, de ne-a lasat prada comunismului?
A uitat occidentul cat a stat Romania expusa in fata Moscovei, colaborand cu occidentul? Au uitat balanta de plati de atunci?
:)
Xorciser [utilizator], Miercuri, 18 decembrie 2013, 22:28
-2/2
Atatea comentarii pt 300 de euro pe luna...
O SA AI O SURPRIZA!
GRANDFATHER [anonim], Miercuri, 18 decembrie 2013, 22:41
-3/5
Indienii si pakistanezii impreuna ca alte 51 de state fac parte din the British Commonwealth, iar 16 state din aceasta comunitate o recunosc oficial si individual pe regina Elisabeta a-II-a a Regatului Unit, ca sef de stat! Daca politicienii nostri ar fi avut inteligenta(politica!) ca in decembrie 1989 sa readuca Romania la situatia din decembrie 1947,. astazi romanii ar fi fost altfel primiti si tratati in UK!
Casa regala a Romaniei are stranse legaturi de rudenie cu Casa regala de Windsor: Regina Maria, sotia Regelui Ferdinand I a fost nepoata Reginei Victoria I a Marii Britanii. Pe aceasta filiatie Regele Mihai I este var cu Regina Elisabeta II. Mama Regelui Mihai, Regina Elena provenea din familia regala a Greciei. Pe aceasta filiatie, Regele Mihai este var si cu printul Filip, sotul Reginei Elisabeta II, deoarece mama sa facea parte din familia regala greaca!
Poate parea o "poveste" pe care majoritatea romanilor nu o cunosc sau o ignora! Dar aceasta ignoranta ii priveaza de 24 de ani de a avea in Europa si in lume statutul si drepturile pe care le merita!
eh
hollow [utilizator], Joi, 19 decembrie 2013, 1:58
-1/3
nu cred că apartenența la Commonwealth e vreo garanție sau are vreo efect direct puterii economice. În fond, în afară de Canada, Australia și Noua Zeelandă (și chiar și India și Pakistan, între care sunt diferențe imense economice), în Commonwealth mai numeri și minunății gen Lesotho, Malawi, Namibia, Mozambic, Uganda, Sierra Leone sau Papua-Noua Guinee, dacă Africa te obosește.
"Casa regala a Romaniei are stranse legaturi ...
Herodot [utilizator], Joi, 19 decembrie 2013, 9:17
0/2
... de rudenie cu Casa regala de Windsor"

- Da, si? Ce daca are legaturi de rudenie cu Casa de Windsor? Asa de mult au contat aceste legaturi pentru Casa de Windsor incat dupa ce bolsevicii l-au alungat de pe tron pe Regele Mihai acesta a ajuns sa creasca gaini in Elvetia pentru a putea supravietui... Ca sa nu mai vorbim de faptul ca primul ministru desemnat de Casa de Windsor a fost cel care a vandut ca un idiot - pe nimic - Romania balaurului de la rasarit...
Commonwealth astăzi
GRANDFATHER [anonim], Joi, 19 decembrie 2013, 11:53
+1/1
Commonwealth este astăzi o asociaţie cu caracter voluntar, ce conţine 54 de state membre care prin colaborare în diverse domenii precum educaţie, mediu, societate civilă, finanţe, politică externă, sănătate, turism, tineret, au ca scop apărarea valorilor democratice şi dezvoltarea comunităţilor umane. Simbolul este Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a. În cadrul asociatţiei îşi desfăşoară activitatea trei organizaţii interguvernamentale: Secretariatul, care pune în practică deciziile luate de şefii de guverne, oferă asistenţătehnică, consiliere şi furnizează politici de dezvoltare; Fundaţia, care sprijină organizaţiile civile în promovarea democraţiei, dezvoltării şi întelegerii culturale şi Commonwealth-ul învăţării, ce incurajează dezvoltarea şi răspândirea educaţiei la distanţă.
NU intentionez sa fac "reclama" acestei organizatii, dar cunosc mult mai bine componenta EDUCATIE: adolescentii din tarile commonwealth-ului pot utiliza sistemul de invatamant public din UK, beneficiind de un sistem de burse si alte facilitati, care le ofera posibilitatea sa studuieze si sa se califice pe cheltuiala statului britanic! E un mod prin care fosta "metropola" ramburseaza din "datoriile" acumulate din perioada coloniala! Si elevii romani, ca cetateni ai UE, beneficieaza de un sistem de imprumuturi educationale si burse de sprijin in UK, 8 din cei 30 de elevi din ultima mea clasa carora le-am fost diriginte(de un an sunt pensionar!), studiaza la diferite universitati din UK! Temerile domnului Cameron si ale britanicilor anonimi, nu ii vizeaza si nu se refera la aceasta categorie de "emigranti" si nici la romanii (super)calificati, care muncesc, traiesc si contribuie onest la bunastarea lor si a Regatului Unit!
DIFERENTE!
GRANDFATHER [anonim], Joi, 19 decembrie 2013, 12:21
+1/1
Acordul de procentaj, cunoscut și ca „Documentul obraznic”, a fost o așa-numită înțelegere între premierul sovietic Iosif Stalin și prim-ministrul britanic Winston Churchill privind împărțirea Europei de sud-est în sfere de influență în timpul celei de-A Patra Conferință de la Moscova, în anul 1944.
La 9 octombrie 1944 Churchill și Stalin s-au întâlnit la Conferința de la Moscova. Relatarea lui Churchill privind aceast incident este urmatoarea: Churchill a scris pe o bucată de hârtie (unii pomenesc de un șervețel) propunerea ca sferele de influență să se împartă procentual după cum urmează:
România: Uniunea Sovietică ar trebui să aibă 90% influență, iar Marea Britanie 10%;
Grecia: Uniunea Sovietică ar trebui să aibă 10% influență, iar Marea Britanie 90%;
Ungaria și Iugoslavia: Uniunea Sovietică și Marea Britanie ambii cu 50%;
Bulgaria: Uniunea Sovietică cu 75% influență, iar Marea Britanie cu 25%.
El a împins hârtia spre Stalin, care a bifat și a dat-o înapoi lui Churchill.
„Oare nu este cinic să dispunem în această manieră de soarta a milioane de oameni? Hai să ardem hârtia” ar fi spus Churchill.
„Nu, păstrați-o” ar fi răspuns Stalin.
DIFERENTA ESTE CA astazi, dupa aproape 70 de ani de la aceste "negocieri", domnul prim-ministu David Cameron se confrunta la el acasa, pe teritoriul Regatului Unit, cu un set de probleme carora trebuie sa le faca fata acum, in prezent si in viitorul imediat! Si temerile sale si ale cetatenilor britanici nu ii vizeaza si nu se refera la elevii si studenti romani, care invata in UK si nici la romanii (super)calificati, care muncesc, traiesc si contribuie ! Ingrijorarile britanicilor se refera - si nu e cazul sa ne facem ca nu intelegem - la acei (r)romani(si bulgari), care dupa 1ianuarie vor "navali" in UK, ca sa "faca bani" in orice conditii si cu orice mijloace!
Ipocrit, am putea justifica aceasta "invazie" cu "nedreptatea" facuta noua de Chiurchill in 1944!
God Save the Queen!!!
comenteaza