1 € 1 USD 4,1874luni 28 sep 2020
Versiune
Mobile
poluare - consum imens de apă - cutremure
FFF T [utilizator], Vineri, 11 octombrie 2013, 19:59
+10/38
Poluarea este înfiorătoare în zona sondelor, provoacă cancer şi naşterea copiilor cu malformaţii. Consumul de apă este foarte mare şi nu mai punem la socoteală activarea seismică.
Vecinii noştri bulgari au interzis exploatarea gazelor de şist. Bravo lor!
Cu cat va platesc
Koczka [utilizator], Vineri, 11 octombrie 2013, 20:09
-2/34
pe dvs dle Profesor ? Mai ales ca , cam bateti campii.
Vermont, domnule profesor
cato [utilizator], Vineri, 11 octombrie 2013, 20:44
+23/33
Sa lasam putin traficul de influenta desfasurat de Ambasada Statelor Unite in Romania si sa ne uitam chiar la americani acasa: cum explica domnul profesor faptul ca statul american Vermont a interzis fracturarea hidraulica?
Simpatic omul...
Prostu' satului [utilizator], Vineri, 11 octombrie 2013, 20:52
+23/31
...si sunt convins ca e si sincer, de altfel a si admis deschis ca nu e expert in materie.
Excelenta si aia cu McDonald's, probabil desprinsa din celebrul BigMac Index.
Ar trebui semnalat tuturor celor care viseaza la cai verzi pe pereti, la locuri de munca platite ca-n vis, inclusiv celor de la Rosia, cu 'jde miile de locuri de munca platite cu mii de irori pe luna...
Buna si observatia (de altfel, loc comun) cu diferenta dintre drepturile asupra subsolului intre SUA si Romania (si multi altii). ASTA (si nu presupusa prostie, inconstienta a cetateanului american) explica de ce fracking-ul a fost destul de usor acceptat acolo. Omul isi ia o suma cu multe zerouri pentru niste drepturi de exploatare ale unor terenuri altfel fara mare valoare si stie ca, daca iese prost, are cu ce s-o ia din loc catre zari de soare pline.
Dar in democratura romaneasca n-o sa fie nevoie de asta; la noi nu-i dai prostului de taran mai nimic, faci ce vrei pe terenul lui pentru cativa creitari, iar daca face gat, il expropriezi dupa modelul care se incearca la Rosia Montana. De-aia-i place aici Chevron, cu toata perceptia despre mita, coruptie si lipsa de transparenta.
pe subiecte
CristiRu [utilizator], Vineri, 11 octombrie 2013, 21:04
+5/21
Sunt deacord cu acest om100%..
Ma,
Jar [utilizator], Vineri, 11 octombrie 2013, 21:27
-9/37
tu ai pamant?Daca ai avea pamant si ce s-ar afla sub el ar fi ala tau,asa cum ar fi normal,ce-ai face,ma?
Profesorul nu vorbeste pentru sarantoci,ma!
Franta a interzis prin lege fracturarea
jackalphonse [utilizator], Vineri, 11 octombrie 2013, 22:02
+10/26
S-a intamplat, chiar azi, vineri.
Este un semnal clar al protectiei populatiei in Europa fata de SUA. Felicitari Frantei pentru pozitia verticala fata de o metoda insuficient cunoscuta de extragere a gazelor.
http://www.amosnews.ro/consiliul-constitutional-francez-interzice-exploatarea-gazelor-de-sist-2013-10-11
Si in Canada se fractureaza 10000 de sonde pe an
Savitar [utilizator], Vineri, 11 octombrie 2013, 22:16
-5/33
si se traieste extrem de bine. Metoda e cunoscuta de zeci de ani, 50...deci e suficient de cunoscuta.
Franta? Socialistii aia?
aha
Marcel Ionita [utilizator], Vineri, 11 octombrie 2013, 22:38
+13/23
Cat % din Canada e populata si cate sonde sunt la 200m de asezari locuite?
To Sir, with Love!
GRANDFATHER [anonim], Vineri, 11 octombrie 2013, 23:06
+11/17
(Domnului profesor cu dragoste). E posibil ca domnul profesor de relatii internationale sa fie "motivat" de cele mai bune intentii, dar la fel de bine ar putea fi unul din multii "lobbysti", care isi pun competentele, contra cost, la dispozitia diviziilor de promovare ale unor companii multi&transnatinale! Faptul ca stie si spune atat de multe despre tarile Far-East-ului european nu ma mira! Citindu-i declaratiile mi-am amintit ca americanii au avut si au multii specialisti in Europa de Est si fostul spatiu sovietic! Un exemplu care imi vine in minte este Condoleezza Rice, consilier prezidențial pe probleme de securitate națională si secretar de stat in guvernul presedintelui George W. Bush, care. vorbește rusa, franceza și spaniolă și a lucrat ca profesor de științe politice și trezorier la Universitatea Stanford. Specialistă în relațiile internaționale, a acumulat cunoștințe semnificative despre Rusia, Europa de Est și republicile din fosta URSS. A făcut parte din consiliul de administrație a companiei petroliere Chevron. Ma intreb din consiliul de administratie al carei compani petroliere face parte domnul profesor: Chevron, ExxonMobbil si/sau OMV?!,
excelent comentariu
mvr [utilizator], Vineri, 11 octombrie 2013, 23:25
+18/24
....bune si observatiile profesorului. Drepturile asupra resurselor subsolului sunt principala diferenta intre gradul de acceptare a fracturarii hidraulice din USA vs multe tari Europene (nu doar Romania).

E totusi interesant sa vezi -- la scara mare -- cat de oportunisti sunt majoritatea oamenilor -- le pui in fata cateva "beneficii" si nu-i mai intereseaza nimic ...ce mediu ? ce poluare ? ce generatii viitoare? etc ... toate astea sunt anihilate de nevoia de gratificare imediata, de perspectiva beneficiilor pe termen scurt.
excelent comentariul. exemplu: Gitenstein
jackalphonse [utilizator], Vineri, 11 octombrie 2013, 23:56
+9/15
acum un an l-am mai vazut si pe Gitenstein, aparent doar un ambasador care-si dadea cu parerea, ba chiar dadea indicatii cu voce rastita in politica romaneasca. evident, avea dreptate (era un abuz al usl-lui si stim asta), dar putini s-au intrebat, de ce un ambasador isi dintr-o tara straina isi permite sa se comporte autoritar.
mai tarziu aflam ca diplomatul de cariera este de fapt un LOBBYST (trafic de influenta, nimic altceva) pe probleme de combustibili si mai mult, "ne-a facut onoarea" sa accepte sa fie SEF la Fondul Proprietatea.
Walter Russell Mead
un dac [utilizator], Vineri, 11 octombrie 2013, 23:59
+10/16
este un guru, nu doar "profesor universitar de relatii internationale". Colaboreaza cu publicatii de prestigiu, scrie carti premiate, este un vizionar.
Ceea ce spune el este despre Nabucco este foarte probabil. El gandeste/scrie despre viitor, nu are treaba cu resursele "traditionale".
Inca o mentiune. Faptul ca aurul, argintul, gazele sau petrolul din "fundul" curtii mele sunt ale mele, nu inseamna ca nu se fac studii de mediu.

Intrebarea este alta. De ce ambasada SUA gazduieste un astfel de eveniment? Pentru ca stie ca Walter Russell este pro exploatare. Pentru ca stie ca el este impotriva ecologistilor.
Alta intrebare: Vorbim despre coruptie in Romania, dar nu aducem aminte de RMGC? Normal. Pe de o parte ei sunt canadieni, deci capitalisti, pe de alta parte totul este politizat. Nu exista o dezbatere despre resurse, ci una despre ideologii. Aur nu este egal antiRusia. Deci, neinteresant. Gazele de sist inseamna antiRusia, deci ne preocupa.
Eu as fi de acord, daca nu m-as simti prostit.
pe scurt si pe intelesul tuturor
jackalphonse [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 0:16
+12/22
suntem o tara corupta, mica si fara putere. lobbystul a venit sa ne aminteasca si sa ne explice ca suntem norocosi ca mai vine cate un strain la noi sa exploateze resursele. chiar daca ne lasa firimituri, asta este singura noatra sansa sa avem "investitori". mai pe direct, tocmai ne-a asezat pe continentul african.
PS. daca vorbeste de coruptie, a uitat rmgc-ul, unde ponta vrea o lege numai si numai pentru el, ca in Africa
"ne-a asezat pe continentul african"
Trabucodonosor [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 0:58
+6/16
Dar EŞTI pe continentul african, dragule! Nu ai autostrăzi, ai sate fără electrificare, canalizare şi apă curentă, ai mii de maidanezi pe străzi, ai spitale insalubre, hoţia şi corupţia sunt în floare, unul dintre cele mai mici bugete dedicate sănătăţii şi învăţământului, eşti a doua cea mai săracă ţară din UE.

Şi-acum, înainte de-a-mi arunca sloganul cu "străinii, în special americanii, ne-au furat", îţi ofer următoarea temă de gândire:
- în ce stadiu economic erau Germania, Japonia şi Corea de Sud, ţări distruse de război, după 23 de ani de ocupaţie militară americană? Că, nu-i aşa, nu-i aşa, nu numai că teoretic ocupanţii le-au supt toate resursele naturale, le-au furat specialişii cu arcanul, că i-au împiedicat să le facă vreo concurenţă economică, dar şi că - nu-i aşa? - şi germanii, şi japonezii şi coreenii sunt tot oameni, ca şi românii.
aurul si rusia
Vlad-I [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 1:44
-3/17
Rusia este o mare producucatoare de aur, o productie mre in ro. poate scadea pretul aurului.

rusia nu are interes ca ro. sa devina un stat dezvoltat , populatia din moldova, trasnistria, ucraina ar trage concluzia ca apropierea de UE este chiar ok.


sincer , vad populatia ro. conservatoare si sucita. imaginati-va ca explicati modernitatea unor bulibase sau unor talibani, apoi le vezi in ochi neincrederea, indoiala, lipsa de chef de schimbare etc.

daca nu va place americanul din afara, sunt curios ce va place in interiorul tarii , ca altfel nu se explica mofturile astea ? politica, televiziunile, gadea, justitia, politia, sistemul vamal, peregrinajul religios la paraschiva, baronii locali, sistemul sanitar, fabricile de diplome, revolutionarii falsi, parlamentarii, manelele, curatenia, eficienta primariilor, maidanezii, taximetristii, functionarii publici, oamenii de afaceri locali, mizeria din afacerile sportive.
Hai, stim amandoi ca poti mai mult de-atat
Prostu' satului [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 1:51
+16/20
In Elvetia nu se fractureaza nimic si, totusi, se traieste mai bine decat in Canada.
Ce demonstreaza treaba asta??? Nimic. Exact ca si mesajul tau.
Iar aia cu fracturarea cunoscuta de 50 de ani, e o diversiune, atata vreme cat "uiti" sa specifici pentru ce se face in mod traditional fracturarea, pe ce distante, cu ce fluid, in ce tip de roci, la ce densitate de sonde samd.
Avea dreptate cineva care te intreba, intr-un comentariu la alt articol - tu de fapt ce vrei???
Daca esti atat de fericit fracturand zeci de mii de sonde in Canada aia in care traiesti atat de extrem de bine (neaparat numai si numai ca urmare a fracturarilor a zeci de mii de sonde pentru gaze de sist), vezi-ti, frate, de binele tau si nu mai incerca atat de disperat sa-l faci si altora cu forta.
Pentru reciprocitate, din partea mea cel putin n-o sa auzi niciun protest cu privire la ce faceti voi in Canada; fracturati, baieti, cat de mult vreti, oriunde si oricum, numai fracturati.
Mind your own business, vb celebrului Phelim.
Cu accentul pe YOUR business, as opposed to MINE.
Adica daca Romania cedeaza resursele de aur altora
.... [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 6:31
+1/7
va deveni un stat dezvoltat si de asta se teme Rusia! Ce destept esti! Dute putin prin Africa sau Peru si vezi cat de dezvoltati i-a facut exploatarea aurului de catre aceeasi evrei bogati care detin si RMGC.
E total neadevarat ceea ce zici tu.
.... [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 6:41
+4/6
Germania, Japonia sau Corea de Sud au fost si sunt aliati si parteneri ai SUA si pentru asta nu au fost nevoiti sa plateasca ci dimpotriva, au fost ajutate sa devina puternice. Romania a fost si va fi doar o colonie nu doar a SUA dar si a Germaniei si din acest motiv i se impune sa-si doneze resusrsele catre metropola (vezi cazul Petrom, Chevron, RMGC, etc), sa-si vanda sau inchida fabricile pentru a face loc super-marketurilor germane care vand in proportie de 70-80% produse germane (apoi ne minunanm cat de destepti si eficienti sunt nemtii), sa mentina la conducerea tarii doar slugi de genul Basescu sau Ponta ce sunt in stare de orice pentru a le intra in gratii, sa le vanda avioane vechi din cimitirele lor pentru a avea ei bani pentru modele noi, etc.
Si in Romania se respecta proprietatea!
hotnewsfil [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 7:38
+2/2
Inainte de instalarea comunismului in tara, cu forta tancurilor "luminii de la rasarit", avandu-i in frunte pe Ana Pauker si pe Walter Neulander ( tatal lui Petre Neulander-alias Roman), companiile care extrageau titei, dadeau o cantitate importanta fiecarui proprietarui al terenului pe care erau amplasate sondele. .
De-asta prahovenii erau oameni bogati, nu se opuneau extractiei "averii statului", de firme straine, nu ieseau in strada, sa strige 'nu ne vindem tara'.
Prahovenii aveau gospodarii frumoase, isi dadeau copiii la scoli, se inspirau din modul de viata al 'strainilor de tara', al familiilor acestora, ii copiau, in doua vorbe : 'traiau civilizat'. Erau la nivelul ardelenilor!'
Marele stat Vermont...
marianstar [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 8:51
-4/4
Mai ascultati, va rog, si cealalta parte si dupa veniti cu o parere.
http://www.spiked-online.com/newsite/article/ten_big_fat_lies_about_fracking/13944#.UljhFhAeHdf

Vermont este un stat are aproape nu conteaza, locul 49 ca populatie si relativ bogat. Cand esti bogat si ai lemne la discretie evident ca nu ai nevoie de fracking.

Majoritatea ideilor anti-frack vin din Gasland, un film activist, dar mincinos in multe aspecte. De exemplu, la faza cu apa din fantanile care ia foc, realizatorii au omis sa precizeze ca acest fenomen era intalnit de mult in zona, cu mult inainte de aparitia frackingului.

Overall frackingul este mai putin daunator decat petrolul. Site-ul de extractie are 1ha si e foarte usor de refacut. Evident ca in constructie nu arata prea bine, dar pe acelasi motiv ar trebui sa interzicem constructia caselor pentru ca un santier nu arata deloc bine in mediul inconjurator.

In fine, sunt impotriva frackingului in Vaslui din motive care tin de coruptia politicienilor. In proprietate privata as zice ca e treaba Vaslienilor ce fac la ei acasa.
DE UNDE STII TU?
schroedinger [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 9:35
0/4
Numai prostii!
Resurse
Ion-AdrianIlea [anonim], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 10:18
-2/2
Germania, Japonia, Coreea de Sud au foarte putine resurse in raport cu consumul intern.
Perioadele in care au fost ocupate aceste state nu au fost caracterizate de o suprapopulare a pamantului si o depasire a necesarului de resurse fata de oferta.
Nu pot
Kappa [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 10:34
+8/8
sa va pun decit un singur + Domnule. Regret.
Ce e ciudat...
ac [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 10:43
0/2
Vine omul si zice si el ceva, lobby-ist sau nu. Ce zice suna logic. Nu stiu daca e si corect sau nu, ca la analize din astea oricine se poate insela (total sau partial). Ce nu inteleg e de ce e atacat, de ce se da Franta sau Vermont drept contraexemple; dati argumente daca nu sinteti de acord cu omul. Nu "da' aia o facut altfel". DE CE au facut altfel, asta m-ar interesa. Nu decizii politice, sau luate la presiunea alegatorilor. Poate in Vermont traiesc bine din ski si n-au nevoie de petrol. Noi nu avem luxul asta.
Deci? Ce e gresit in ce a spus omul?
Ce as face
FaraCoruptie [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 10:43
+10/10
Chiar daca minereul de sub pamant ar fi al meu tot m-ar interesa si soarta celorlalti localnici. Daca punem mereu botu' la fiecare investitie facatoare de bani, fara a luat in calcul si posibilitatea distructiva a acelei investitii, atunci Terra ar putea deveni intr-un viitor nu prea indepartat o roca gaunoasa, hidoasa. Resursele astea, gen aur, gaze de sist, sunt finite. Dupa ce se termina si ramanem cu cratere, fisuri, tuneluri, cu ce altceva ne alegem? Ar trebui sa tinem la Pamant ca la mama noastra, nu sa ne batem joc de el.
si vrei sa ramai african in continuare?
jackalphonse [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 11:09
+2/2
tratamentul in stil colonial al marilor puteri te pot tine sute de ani in stadiul asta. geografic, nu suntem in Africa si iti propun sa profitam de "norocul" asta daca nu vrem sa ajungem mai rau decat suntem acum.
filtrarea unor informatii nu este asa grea ampersand. observ ca ai o exprimare cat de cat coerenta si sigur poti sa citesti printre randuri ce spune proful asta :) adevarurile pe care le spune (ca deh...coruptie este), nu le spune ca sa ne trezeasca....trezirea noastra este ultima lui grija
Protestatarii
Gabi M [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 11:17
-1/1
aia din Vaslui:unii habar nu au despre ce este vorba,altii sunt platiti de rusi iar altii se veselesc la proteste!
absolut corect - minunat comentariu!
..13 [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 12:30
-1/5
Cred ca ne-=am pierdut referintele si de aceea ni se intampla, unora, cateodata, sa aberam.

Multumesc pentru comentariu - este primul in care vad spuse clar cine si de ce nu vrea sa avem exploatatia aurului in RM si mai ales care sunt implicatiile care se dezvolta in cazul in care incepe cu adevarat sa fie exploatata RM.

Exista un mare pericol generat de multimea de moldoveni si rusnaci care se vad popsiti in RO si incep sa faca lobby chiar impotriva RO si partea ce mai caraghioasa este ca romanii stau si ii asculta, si culmea chiar le dau dreptate...

Busola intelepciunii este rapusa!

Nu pot sa inteleg reactia atat de puternica impotriva domnului Profesor.

Am fost in sala cand a facut o prezentare publica despre geostrategia USA si mai apoi am discutat cu un moldovean. M-a surprins reactia acestuia care spunea mereu ca tt ce a prezentat este minciuna.

Sala era plina de moldoveni veniti sa ia notite si poate mai apoi sa comenteze contra si argumente mici sau inexistente aici pe HN.

Personal multumesc celor de la Ambasada USA care au putut organiza un eveniment pe care il consider important.

Ma doare capul de cata prostie este in RO!
Si ce-ai face cu banii.. ma?!!
Inna100 [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 12:31
+11/11
ti-ai cumpara un loc de veci scump scump.. ca ai bani, fara .. lumina si verdeata insa plin cu gaze .. de shist!!

Sunt banii ochiul dracului .. insa sa nu iti poti tine in frau lacomia .. este patologic
vai draga.. dar si in usa sunt catune fara .
Inna100 [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 12:40
+5/7
electricitate.. so, what?? au mici generatoare.. . Si asta ce inseamna ? ca americanii sunt pe continentul african??
Eu sincer nu te inteleg! Ce-ar ajuta fracturarea hidraulica la dezvoltarea Romaniei??? Cu dezastre suplimentare , da, insa.. cu dezvoltarea...??!! Nu este nici o legatura. Si stii ca am dreptate
Toti sunt
Skipper1 [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 12:51
+3/3
Toti ambasadorii sunt "lobbysts".
Metoda o fi cunoscuta....
Skipper1 [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 12:53
+8/8
...dar efectele inca nu pe deplin.
Cum era in Romania inainte de razboi!
hotnewsfil [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 14:20
+2/2
Companiile care extrageau titei dadeau o cantitate importanta fiecarui proprietar al terenului pe care erau amplasate sondele. .
De-asta prahovenii erau oameni bogati, nu se opuneau extractiei “averii statului”, de catre firme straine, nu ieseau in strada sa strige ‘nu ne vindem tara’.
Prahovenii aveau gospodarii frumoase, isi dadeau copiii la scoli, se inspirau din modul de viata al ‘strainilor de tara’, al familiilor acestora, ii copiau, in doua vorbe : ‘traiau civilizat’. Erau la nivelul ardelenilor!’
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 14:25
+3/3
Bai!
TudorSerban1312803517154 [anonim], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 14:36
+5/5
Bai ,ma! Daca ai avea pamant, si un idiot care ar avea pamant langa pamantul tau ar incepe sa ingroape deseuri radioactive in pamantul lui (ca e al lui, deh), ti-ar conveni? Nu, dar asta este, e dreptul lui, nu?
Pai bai ma, in tara in care se intampla asa, sa traiesti tu, bai ma!
Nu tot ce e sub pamantul tau e al tau bai ma. la fel cum nu tot ce e deasupra pamantului tau nu e al tau. Pentru ca ai putea sa zice ca "Ce-am gasit al meu sa fie" cand trece Statia spatiala pe deasupra pamantului tau bai ma.
Ca sa nu mai zic ca daca tot ce e sub pamantul tau e al tau, atunci ar trebui sa ai si o bucata de pamant prin Noua Zeelanda. Sunt convins ca celor care locuiesc acolo nu le-ar conveni. Mai ales daca te-ai apuca sa "frachezi" si acolo
O precizare
Prostu' satului [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 16:26
+3/3
Cam asta (raportul de 10:1) am vrut si eu sa subliniez mai sus.
Se mai impune totusi o precizare importanta; in SUA (si nu numai) cutuma in materie de salarii este de a vorbi despre venitul brut, fara taxe. Suta aceea de mii de dolari este fara taxe.
La noi, daca nea Ghita primeste $10.000/an brut, o sa ramana cu vreo $500 net lunar... adica cel mult salariul mediu pe economie.
Lucru care e normal si care se potriveste cu ce scria de curand pe undeva nebunul de Vlad Ursulean, respectiv ca slujbele deja create de Chevron in Vaslui sunt de paznici si sapatori de santuri... platite in consecinta.
Atunci,
Jar [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 17:53
-1/3
nu va mai mirati,ma,ca suntem saraci intr-o tara bogata.
:)))
jackalphonse [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 19:43
0/0
ce sa fac si eu. trebuia sa ma exprim cumva:))
draga Vlad
un dac [utilizator], Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 22:26
+2/2
perfect de acord cu o mare parte din comentariul tau, dar nu vad legatura cu ce am scris eu.
Inteleg ca unii activicsti de pe forum au o agenda, dar sa nu raspundem ca Ion este sanatos cand cineva ne intreaba de Gheorghe.
SUA face lobby pentru gazele de sist. Nu da doi bani pe RM.
Rusia este interesata de gazele de sist. Nu da doi bani pe RM.
Canadienii, desi au gaze de sist, dau bani pe RM.
Iar noi stam ca prostii si ne intrebam ce vrea unul sau altul sa faca. Si, dupa comentariul tau, inteleg ca stam degeaba.
Acum judeca si tu cu capul tau: ba se spune ca cei care protesteaza nu au votat, ba ca sunt pro rusi. Pai aia 70% de au votat USL or fi pro SUA? Deci daca si aia 70% sunt pro Rusia, cum e evident, dar si astia din piete sunt pro Rusia, e clar ca trebuie sa mergem cu Rusia, ca devine 100% dorinta:-)
Amandoi aveti dreptate!
hot news [utilizator], Duminică, 13 octombrie 2013, 9:41
+2/2
SUA are o suprafata mult mai mare decat Romania, iar densitatea populatiei este considerabil mai mica - americanii POT sa isi permita sa sacrifice anumite zone pentru fracking, dar in tara noastra ar fi o catastrofa!
Insa are si profesorul acela dreptate, exista si o componenta ECONIMICA: in SUA, cel sub pamantul caruia se gasete petrol, are si beneficii, la noi nu!
Ramane de analizat daca beneficiile precumpanesc, daca se merita, ins ala noi analiza este f simpla, vecinii instalatiilor de fracking vor fi numai cu ponoasele, in vreme ce firma explotatoare se alege cu foloasele!
ref la bulgari
bigbrother [utilizator], Duminică, 13 octombrie 2013, 11:35
+1/1
http://www.hotnews.ro/stiri-international-14949443-bulgaria-nu-revizui-interdictia-privind-explorarea-gazelor-sist.htm

"La inceputul anului 2012, parlamentul bulgar a interzis complet exploatarea de gaze si titei prin fracturarea hidraulica a rocilor cu apa sau alte lichide cu presiune de peste 20 de bari."
uite
RupertPepkin [utilizator], Duminică, 13 octombrie 2013, 12:36
+1/1
uite aicea ce ne asteapta pe noi: http://www.youtube.com/watch?v=84zIj_EdQdM.

prostu familiei tu crezi ca canadieni traiesc bine din cauza exploatarii petrolului? Tembelisme ce mai citesc pe aicea. Nu se va intampla absolut nimic impotriva exploatarii gazelor de sist din romania daca nu dispar politicienii sau corporatiile \chevron etc. Doar prostu mai crede ca se pot face reforme la noi sau putem stopa un program ca si asta. Nu trebuie sa ne intoarem foarte departe in istorie, sa ne amintim ce s-a intamplat in america de sud, sau ce se iintampla in orientul mijlociu. chiar credeti ca romania e diferita? da este pentru ca la noi se fura cu democratie. sa mi spuna mie cineva de ce se aproba proiectul rosia cand statul roman sau localnici sau muncitori nu au nici un beneficiu? cateva locuri de munca in plus nu v-or reporni economia romaniei, si totusi. Acest program nu ar fi trebuit sa ajunga la discutie in termeni actuali.
treaba lor
manoman [utilizator], Luni, 14 octombrie 2013, 13:05
+1/1
americanii beau apa imbuteliata, noi, in general pe cea din panza freatica.
americanii au foarte multe zone vaste nelocuite, noi nu prea avem asa ceva.

bine ca bogatiile romaniei sunt ale statului si nu ale oamenilor, caci s-a vazut ce s-a intamplat cu padurile.
comenteaza
Cookie Settings